Fotbal judetean

„Pragmatism maxim” v.s. „Parcă suntem blestemați”: ACS Socodor – Glogovăț 2013 2-0





La seria de rezultate din ultimele etape, Socodorul pornea favorită în fața celor de la „Vladi” și, în cele din urmă, și-a atins scopul. Însă, chinul a fost mare, atâta timp cât formația vizitatoare a avut posesia și raportul de ocazii de partea ei.

Iar primul sfert de oră nu lăsa să se întrevadă desfășurarea ulterioară a ostilităților. Turcuș a deschis tabela după numai 11 minute, din penalty, după faultul lui Vîrtaci asupra lui Tolan. Apoi, formația vizitatoare a trecut la „catedră” și și-a creat și destule ocazii de gol. Ghinionul lui R. Ardelean, Albulescu, Popa și Gornic s-a numit portarul Vaida, care a scos tot ce se putea scoate. Apoi, în minutul 36, Vîrtaci a comis al doilea fault de 11 metri, asupra lui Molcuț de această dată, iar Turcuș s-a prezentat din nou la punctul cu var. De această dată, mijlocașul „galben-albaștrilor” a trimis pe poartă și scorul pauzei era 1-0.

Actul secund s-a desfășurat cam sub aceleași auspicii, cu vizitatorii căutând cu insistență golul, dar de data aceasta Vaida l-a „hipnotizat” pe Ruja. Albulescu și R. Ardelean au ratat și ei din nou, în timp ce gazdele au făcut 2-0 la capătul unei noi faze fixe. Turcuș a bătut un corner, iar Dema a reluat cu capul în plasă dintr-un mănunchi de jucători. Era deja minutul 70, iar Glogovățul a căzut cu totul, iar pe final Bibarț și D. Ardelean putea mări avantajul formației lor.

Cu 30 de puncte acumulate, Socodorul e singură pe poziția a 6-a a clasamentului, dar : „Principalul nostru obiectiv este să îi batem pe cei de la Chișineu Criș. S-au făcut și pariuri, dar nu era oricum nevoie de ele, căci rivalitatea era deja mare. Despre meciul de azi tot ce pot spune este că am dat dovadă de pragmatism maxim. Formația din Vladimirescu ne-a dominat destul de clar timp de 60-70 de minute, și-a creat și ocazii, dar noi am marcat și am câștigat. Chiar m-a surprins plăcut echipa adversă, a fost preocupată mereu de joc, le-a lipsit doar golul”, a punctat Teodor Turcuș, marcator și pasator azi cu Glogovățul.

Chiar și fără Ciornei, Negrea, Cornea și Mariș, teamul de la marginea Aradului a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale campionatului. „Fără exagerare, cred că am avut 8-9 ocazii clare de gol, dar pur și simplu mingea a refuzat să intre în poartă. Am și avut în față un portar în formă, dar parcă și noi l-am căutat cu destule șuturi. Parcă suntem blestemați, în mor normal nu ar fi trebuit să ratăm victoria după un asemenea meci. Dar, strângem rândurile, vom încerca să producem surpriza cu Crișul”, a  precizat Călin Dehelean, antrenorul celor de la Glogovăț 2013.

Formații:

Socodor: Vaida –  Bragea Tolan, Gherheș, Mariș (46 Bibarț) – Flueraș (46 Rafila), Dema, Turcuș, D. Ardelean (87 Șandru) – Faur (81 Licker), Molcuț.

Glogovăț: Vîrtaci – Neag, Pantea, Blănaru, Ruja – Doboș  (75 Danciu), S. Popa – Coșa, R. Ardelean, Gornic – Albulescu.

Arbitri: Mircea Ardelean – Zoltan Nagy, Mihai Stanciu.

Observatori AJF: Leontin Buda, Eugen Roșu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button