UTA Arad

UTA merge după puncte și…moral înainte de derby-ul Vestului! Todea: „Greu, căci pentru Pandurii e – probabil – ultima șansă să spere la salvare”





Echipele ce se înfruntă mâine dimineață, la Motru, au o poveste stagională asemănătoare. Ambele au avut gânduri de promovare în start, Pandurii ca proaspăt retrogradată din Liga 1, iar UTA ca și învinsă în două baraje consecutive. Dar, lucrurile au decurs exact pe dos pentru cele două grupări, care sunt angrenate în lupta pentru supraviețuirea în eșalonul secund, cu gorjenii aflați chiar într-o situație disperată.

Statistica spune că echipa lui Bogoi s-a comportat bine pe teren propriu în stagiunea de primăvară. Practic, toate cele 7 puncte strânse au venit în urma disputelor de la Motru: 1-0 cu Metaloglobus, 2-1 cu Mioveni și 1-1 cu Baloteștiul. Singurul eșec a venit înainte de Paști: 0-3 cu liderul din Călărași, pentru ca runda precedentă gorjenii să câștige fără efort punctele cu Olimpia Satu Mare. „Sunt puse în joc trei puncte mari. Este un meci foarte important, fiindcă întâlnim o echipă care se află în zona noastră. Sunt opt-nouă echipe angrenate în această horă a retrogradării, dar sperăm ca până la sfârşitul campionatului să fim deasupra liniei. Chiar dacă s-a despărţit în iarnă de mai mulţi jucători cu nume, UTA are în continuare o echipă destul de bună şi vom avea un meci foarte greu. Toate jocurile sunt importante pentru noi’”, susține Adrian Bogoi, antrenorul Pandurilor, pentru liga2.ro.

Campioana Provinciei și-a pierdut din ritm după pauza Pascală și a arătat foarte rău în meciul cu Snagov. Înfrângerea cu 4-1 a fost pusă pe seama atitudinii și a randamentului sportiv extrem de scăzut a tuturor celor care au intrat pe teren. „Cum am spus, foarte mulți jucători au fost sub nivelul lor, la meciul cu Târgu Jiu trebuie să avem altă atitudine, altă determinare. Înfrângerea din meciul trecut a fost  încă o dovadă că nu mai sunt meciuri grele și meciuri ușoare. Deci, ne așteaptă un meci greu, având în vedere că pentru echipa din Târgu Jiu e – probabil – ultima șansă să spere la salvarea de la retrogradare. În același timp, trebuie să ținem cont că, în acest an calendaristic, pe teren propriu au pierdut doar cu Dunărea Călărași, în rest au două victorii și un egal. Au un Cristian Munteanu sau un Stanca, jucători cu foarte mare experiență, cu sute de meciuri în Liga 1, chiar dacă Stanca a mai fost și rezervă.  Și dispun și de jucători buni de atac, specifici zonei din sudul țării, cărora le place să joace mingea la picior și sunt periculoși în duelurile unu la unu”, a remarcat Cristi Todea. Antrenorul principal al UTA-ei mai susține că, deși derby-ul cu ASU Poli bate și el la ușă: „Am face o mare greșeală dacă am trata cu lejeritate acest joc, chiar dacă întâlnirea cu Timișoara este un subiect despre care se vorbește deja”.

Dănăricu și Skoric (accidentați) și Lemac (suspendat) sunt absențele Pandurilor pentru meciul de mâine dimineață, în timp ce la UTA va absenta în continuare Polgar. La arădeni are șanse mari să (re)debuteze Daniel Dan, un produs al clubului legitimat chiar astăzi.

Formații probabile:

Pandurii: Rz. Stanca – Băjan, Turda, Celea, Cr. Munteanu – D. Pîrvulescu, Raiciu, Brînzan, Şut – C. Ionică, Tudoran.

UTA: Bodea – Dan, Manea, Markovic, Burlă – Tănase, Jorza – Petra, Buia, Hlistei – Curtuiuș.

Arbitri: Marius Chițu (Târgoviște) – Adrian Vornicu (Iași), Romică Bîrdeș (Pitești). Rezervă: Iulian Mihai (Râmnicu Vâlcea)

Observatori AJF: Iulian Spătaru (Timișoara), Constantin Pintilie (Râmnicu Vâlcea)

Partida de mâine, de la ora 11, o puteți urmări în format live-text pe sportarad.ro.









Un comentariu

  1. ” … chiar dacă întâlnirea cu Timișoara este un subiect despre care se vorbește deja”. Cine mai vorbeste atata despre acest meci? Un „mare derby” la care sunt 2000 de spectatori… Anul trecut la tm a fost o rusine de meci si p teren si in tribune. Jucatorii au foarte putina legatura cu spiritul uta-ei din secolul trecut. „Suporterii ” ambelor stiu doar sa se injure si sa cultive ura. Imi pare rau dar e nevoie de o reforma atat in teren cat si in peluze, altfel vom contribui si noi ca suporteri la alterarea imaginii acestui club. Cu totii parcurgem o criza de identitate, atat clubul, cat si jucatorii din teren care mai pastreaza doar prin culorile echipamentului legatura cu trecutul, dar si noi suporerii care dupa 89 usor usor ne-am aliniat standardelor joase si stereotipizate ale galeriilor de bucuresti, recalcitrante, cu scandari triviale,avand meciuri fizice(!) cu alte galerii (cj.tm.etc). Ori sa nu uitam ca meciul suporterului se poarta in primul rand prin jucatorii din teren, asta e sensul lui de a fi ca suporter. Adica noi ne batem cu viola curva sud prin echipa din iarba si in al doilea rand prin vocea incurajarilor, coregrafiilor,etc. conflictul fizic e o aberatie. Iar injuraturile trebuie sa ne gandim daca vrem sa ne reprezinte. Pe suporterii din anii de glorie ii reprezenta eleganta si toleranta, cine a citit cartea Petschovschi stie. Si inca ceva: noi avem un simbol pe care l-am uitat trofeul Petschovschi era trofeul fair play iar marele nostru jucator era recunoscut pt fair playul lui nu doar pentru valoarea lui.Chiar daca pare desuet, de ce nu am fi noi pastratorii acestui simbol si in tribune. Dusmania si violenta (apropo si de atitudinea fata de popa, pe care probabil le merita dupa blaturile din trecut si circul de la baraj) nu ne aduc glorie si nici respectul altor tifoserii.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button