Fotbal judetean

Revanșă luată în ultima jumătate de oră: CS Ineu – Unirea Sântana 2-3





În tur, Ineul se impunea cu 4-1 la Sântana și arunca în afara podiumului formația condusă la acea vreme de Dinu Donca. În această dimineață, deznodământul părea să fie similar, doar că „uniriștii” lui Dan Cuedan au făcut o ultimă jumătate de oră excelentă și au întors partida de la 0-2.

Oaspeții au acuzat puțin șocul acelui 0-3  cu Crișul și au început mai slab partida. În schimb, Ineul a fost mai pragmatică și, la prima incursiune spre careul advers, a și marcat. Era minutul 10, când Spătaru, folosit vârf, a primit o pasă pe culoar de la Balaci și a șutat în forță pe lângă Csurka de la 15 metri. Restul reprizei întâi s-a limitat la o luptă pentru supremație la mijloc, puținele atacuri în viteză purtate de cele două echipe terminându-se prin decizii eronate în ultimii 25-30 de metri.

La pauză, profesorul Cuedan și-a dojenit în aer liber elevii, au fost auzite și cuvinte mai dure, iar lucrurile au decurs altfel. Nu înainte, însă, ca Ineul să facă 2-0, după un penalty transformat de Dan Mâneran și obținut Spătaru în duel cu Paven. Ineuanii au continuat forcingul încă 5 minute și au ratat alte ocazii importante, prin Mâneran și Georgiu. După fix o oră de meci, oaspeții au revenit în joc prin șutul lui Avrămuțiu, care a profitat de o pasă eronată a lui Balaci și a marcat de la 20 de metri la colțul lung. După o nouă șansă irosită de gazde, prin Păcurar, în minutul 79, Martin a recuperat o minge la marginea careului mare, de unde l-a și învins pe Pușcaș. Insistențele și ambiția oaspeților au făcut ca Alex Capătă să dea lovitura cu 6 minyte înainte de final. Fostul atacant al UTA-ei a pătruns pe dreapta, a driblat doi fundași și a înscris plasat. Bucuria a fost mare în tabăra Unirii, în timp ce Ineul ajunge la cel de-al treilea eșec consecutiv.

La final, tehnicianul zărăndanilor a considerat injust rezultatul. „Fotbalul  este uneori nedrept dar ne și facem probleme  șicu mâna noastră. Am început bine, am dominat, am reușit să marcăm repede apoi chiar ne-am distanțat după cel penalty și, în loc să închidem tabelă, facem două cadouri și ne trezim egalați. Pe final am încercat să marcăm și noi, dar ne-a surprins Capătă și am pierdut acest meci. Am folosit mulți copii, se vede inconstanța acestora în joc, dar vor crește și chiar și azi am văzut progrese la unii”, a menționat Cristi Sculici.

Sântana s-a descurcat în cele din urmă în Țara Zărandului și dă, astfel, uitării eșecul cu liderul. „Ce poate fi mai frumos pentru un antrenor decât să revii de la 0-2? Important este că am luat azi cele trei puncte și am trecut peste șocul de acasă cu Crișul, în care nu am avut decizie, nu am avut clarviziune. Astăzi am câștigat, greu, a trebuit să rrecuperăm două goluri, dar e bine că adunăm victorii și la final de campionat mai primim ceva prime. La pauză i-am luat tare pe jucătorii mei, a avut efect, mă bucur că alergăm bine. Cu tactica stăm cum stăm, ca la Liga a 4-a, cu majoritatea jucătorilor cu servici. Doar Capătă este jucător profesionist, fără servici. Dedic victoria la Cătălin Puia și Marius Bătrân care sunt alături de echipă. Trăind într-o comunitate mică, este o mândrie să prinzi podiumul și ne-am stabilit acest obiectiv. La vară vom opta pentru un obiectiv realist sau unul mai ambițios”, a explicat Dan Cuedan.

Formații:

Ineu: Pușcaș – Voștinar, Karmanoczky, Iaroș (89 Rădac), Hulbăr – Zdrențan – S. Balaci, M. Ponta (57 Georgiu), Belei (65 Păcurar), Dan Mâneran – Spătaru (83 Denis Mâneran).

Sântana: Csurka – Al. Ginghină, Paven (72 Marc), Bodea, Peia – Mateiu, Avrămuțiu – Parlapan (68 Stanciu), Martin (90 Olteanu), Prică (55 Pasăre) – Capătă.

Arbitri: Alin Bolcaș – Sebastian Pantea, Andrei Pîslaru. Observatori AJF: Iosif Manușov, Daniel Scridon.

Galerie foto

3 comentarii

  1. veste foarte proasta pentru Santana. Ghiță shoaby s-a lăsat de foatbal in acesta dimineața, in favoarea pariurilor sportive.

    0
    0
  2. Shoaby sa predai echipamentul sa nu faci ca la Gloria, și acum umbla Coraș după tine și Oaida ca nu ati predat echipamentul !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button