Fotbal judetean

„Alb-verzii” adulmecă prima parte a clasamentului: Voința Mailat – UTA II 4-1





În trendul ultimelor partide, Mailat – UTA II s-a încheiat cu un rezultat previzibil ce îi urcă pe „alb-verzi” până pe locul 8. În  pauza de iarnă, Mateucă și colegii săi erau pe 13, serios ameninați cu retrogradarea și după prima parte a returului amenință formațiile din prima parte a clasamentului. Chiar dacă au avut pe bancă doi dintre antrenorii de la Under 19, echipa „roș-albă” a fost formată din nou din „bucăți” pentru Liga 4-a.

Primul gol nu s-a lăsat prea mult așteptat și a adunat mai multe erori. Prima dintre ele a aparținut asistentului care putea ridica offside, pentru ca apoi Laza să dejageze eronat balonul în Creța și de aici să rezulte autogolul de 1-0 (min. 5). Golgheterul Mateucă nu putea lipsi de pe lista marcatorilor și a apărut după o execuție dintr-un unghi dificil, în minutul 23. Roșu și Țuța au avut ocaziile lor pentru UTA II, dar golul l-a găsit tot formația gazdă. Pentru 3-0 a înscris Chepețan dintr-o lovitură liberă ce s-a dus direct în plasă la colțul scurt al porții lui Creța.

Folosit fundaș dreapta, Căciulă a făcut o cursă curajoasă, dar bara s-a opus golului. Chiar dacă nu a respectat obișnuita oră a stingerii și asta pentru că a participat la nunta prietenului său, Raul Stănaia, fost și el jucător la Mailat în urmă cu 4-5 sezoane, Bogdan Drecin a contribuit și el la succesul clar al echipei sale prin reușite de 4-0. În minutul 49, Savu a tras  de la martginea careului, portarul a respins în față și Drecin a înscris simplu. Ceva mai curajoși în partea secundă, utiștii au reușit să găsească golul de onoare, dintr-un penalty transformat de Obrad, cu 20 de minute înainte de ultimul fluier.

Necunoscând gustul înfrângerii în acest retur, Voința are un moral bun înainte de meciurile cu Glogovăț și Mailat, echipe abordabile ținând cont de forma „alb-verzilor”. „Am făcut un meci ceva mai slab, dar asta și pentru că am acuzat oboseala după ultimele partide disputate tot la trei zile. În plus, am avut câțiva jucători care cu diferite probleme medicale, împotriva unei echipe mai experimentate am fi putut avea probleme. Ne bucurăm că legăm aceste rezultate bune, însă nu uităm că ne așteaptă în continuare partide foarte grele”, spune Mihai Roșca, antrenorul Mailatului.

Pe banca UTA-ei II au stat Mihai Petcuț și Sandu Țamboi. „Se poate spune că am sacrificat încă odată Liga 4-a pentru celelalte competiții oficiale și am aliniat o formație ce nu a mai jucat împreună în această formulă. Am pierdut în fața unor jucători mult mai puternici din punct de vedere fizic decât noi, deși am avut ocazii bune de a marca după fiecare gol al lor. Ca și exprimare în teren nu am evoluat rău, chiar binișor după pauză, iar pe Căciulă și Hațegan i-am felicitat personal pentru prestația de azi”, ne-a mărturisit Petcuț.

 

Formații:

Mailat: Lazea – Bălă (68 Cheșa), Gurban, Avram, Vereș (50 Ciucifara) – Nedea, Drecin (84 Verche), Savu – Chepețan, Vidac (68 Crișan), Mateucă.

UTA II: Creța (51 Debre) – Căciulă, Lazăr, Laza, P. Stan – A. Bodri, Obrad – Hațegan, Cornean (74 Răzban), Roșu (74 Măcean) – Țuța.

Arbitri: Alin Deac – Denis Calnacov, Gabriel Hărduț. 

Observatori AJF: Corneliu Tiulea, Gheorghe Sfăt.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button