UTA Arad

Buia ajunge la „cota” 7 după „tripla” cu Foresta: „Mă bucur că ajut, de aceea am și venit în iarnă”





După goleada de astăzi, clasamentul golgheterilor utiști a suferit modificări importante. Curtuiuș și Hlistei împart prima poziție cu câte 8 reușite, însă imediat în spatele lor a apărut Darius Buia. „Decarul” arădenilor a înscris de trei ori în poarta lui Began, mai întâi din „cadoul” lui D. Popa, iar apoi cu două execuții de efect de la marginea careului.

Cu cele trei puncte cucerite astăzi, UTA face pasul decisiv pentru îndeplinirea obiectivului trasat în iarnă, salvarea de la retrogradare. „Am vorbit zilele trecute cu Mister și ne-a spus să dăm totul la acest meci, să încheiem în mare socotelile privind obiectivul, dar nu ne așteptam să fie atât de ușor. Ne așteptam la un adversar mai motivat, căci era ultima lor șansă și erau și stimulați financiar dacă se salvează. Poate că și golul rapid pe care l-am dat noi i-a debusolat, după care ne-a ieșit aproape totul astăzi”, a fost analiza succintă a lui Buia după disputa cu moldovenii lui Petre.

Mijlocașul care a făcut  24 de ani pe 30 aprilie și-a pus cel mai mult amprenta pe rezultatele obținute de „roș-albi” în acest retur. „Sunt fericit de aceste trei goluri de azi, am ajuns la cota șapte. „Mă bucur că ajut, de aceea am și venit în iarnă. Sper să fiu sănătos până la finalul sezonului, să mai facem cu toții meciuri bune și vom vedea ce obiectiv ni se va impune în vară”, mai spune utistul.

După îndeplinirea obiectivului, „roș-albii” așteaptă mutarea conducerii privind restanțele bănești. „Este o situație delicată cu salariile, sunt și destul mici și nu sunt la timp. Și nu mă refer neapărat la mine și la băieții care au venit în iarnă, ci mai mult la colegii care au jucat și în tur. Eu zic că ne-am făcut datoria și o să ne-o mai facem până la final și cred că merităm și răsplata”, a mai punctat Buia.

Vă reamintim că Darius este băiatul lui Romică Buia, un alt fost decar celebrul din fotbalul din nord-vest, la Baia Mare sau Poli Timișoara. Fotbalistul UTA-ei își apreciază mult părintele, dovadă stând mesajul postat anul trecut pe Facebook, de ziua lui Romică Buia: ”În fiecare weekend în care mergeam la stadion și toată lumea îți striga numele, eram atât de mândru că sunt fiul lui <<Figo din Banat>>.Mi-aș dori din suflet să simți și tu același lucru pe care eu îl traiam în fiecare săptămâna când stăteam în spatele porții și eram fascinat de fiecare atingere a ta de balon! Ai fost cu adevărat unul dintre ARTIȘTII FOTBALULUI ROMÂNESC și asta ma motivează zilnic sa trec peste toate greutățile vieții și sa îmi îndeplinesc visul din copilărie. SĂ AJUNG CEL PUȚIN LA FEL DE BUN ȘI APRECIAT CA ROMICĂ BUIA ! La Mulți Ani, tata!”, scria fotbalistul pe 15 iunie 2017.

FOTO: UTA Media Design

7 comentarii

  1. Felicitari Darius !!! Dovedesti ca intradevar esti un fotbalist adevarat, mare talentat , foarte tehnic , demn urmas al lui Romulus Buia. Prin multa munca si perseverenta vei ajunge mult mai sus !!! Pentru ca POTI !!! Mai este nevoie doar de a VREA sa reusesti !!! Esti tanar , daca nu acum atunci cand ???!!! Mult succes pe mai departe in cariera ta de fotbalist.

    0
    0
  2. eu zic, acuma ca ne-am salvat sa ne oprim cu victoriile ca nu are Meszar de unde sa plateasca primele de joc, banii de la Primarie trebuie sa-i faca parandarat….baiatul lui BUIA merita felicitat, este de mare viitor, nu stiu pana la ce nivel, dar i-mi place ca are si curaj sa spuna lucrurilor pe nume….felicitari, esti de-al meu.

    0
    0
  3. Iar incerc sa va temperez pe aici!Felicitari maxime si jos palaria la cum au intrat in teren,baietii!Urmariti fetele lor,cu capul sus,nu spre bocanci,la intrarea in iarba,ca si pana acum!Asta este o formatie alcatuita pe merite si munca!Adaogat ca au mai revenit din infirmerie si altii!
    In afara de portari,(criza cronica deja),luand in considerare lotul subtirel avut la dispozitie,priviti si banca de rezerve!Ok!!!!Pai nu?
    Dar sa nu uitam si cu cine am jucat!Foresta in cadere maxima,la ce scandaluri interne au avut,un lot asemanator cu care incepeau campionatul, incasand goluri pe banda rulanta!
    O conducere noua care s-ar multumi,dupa declaratii,si daca ar ramane viabili in Liga a 3-a,doar ca sa nu se desfiinteze?
    Adica,in cele din urma,bravo copii,baieti!Scorul nu lasa loc de comentarii!
    Sincer,Darius Buia,ai facut un meci bun,poate ca cel mai bun de cand ai venit de la Cermei,dar acum ai calcat foarte tare pe bec!Ai sa vezi ca nu blufez!
    Ai incalcat clauza de confidentialitate,prevazuta in contract,prin care nu ai voie sa vorbesti despre salarii,cuantumuri,restante,si altele!Nici macar despre cei din inaintea ta,la care te referi direct!
    Euforia,descatusarea si tineretea,te-ar scuza eventual!Eventual!
    De fapt,noua nu ne-ai spus nimic nou!Stim despre restantele salariale,oricum mici,de low-cost,incasate din an in Pasti!Dar ai venit la UTA,cunoscand situatia!Nu te-a obligat nimeni!Din ce cauza nu ne scrii si pana cand ai contract?Sau sub ce clauze esti liber sa pleci?
    Maxim respect despre ce postezi cu si despre tatal tau!Dar mai ai mult pana ca sa-l ajungi,sper sa constientizezi acest fapt!Iti doresc chiar sa-l si depasesti,dar iti va fi greu!Ti-o spune un suporter batranel,care l-a admirat cu ciuda chiar si atunci cand ne-a bagat „mortul in casa”,la Arad,catarat spre galeria timisoreana si ramas in chiloti!
    Si ca sa fiu UTA-ist mai departe,iti doresc sa-l depasesti,dar aici la Arad, in culorile noastre!In Alb-Rosu!
    Bravo,din nou,Darius!Ai vazut cum te primim noi,adevaratii aradeni,suporterii care mancam seminte?
    Mai vine unul,tare din urma,Polist din nastere ca si tine!Miculescu jr!

    Bravo Buia!
    Bravo Darius!

    0
    0
  4. Mulțumim Buia, mulțumim Bodea, mulțumim Cermei! Acești doi jucători au fost decisivi , sincer nu credeam că ne salvăm la ce am jucat cu Todea la timonă! Mi-ar plăcea să-l văd pe Buia și din sezonul următor la noi, dar sunt sigur că prinde un contract in prima ligă, sau în liga a doua la o formație care va promova gen petrolul sau u Cluj… încă o dată mulțumiri Darius, și baftă multă că meriți, și să fi ferit de accidentări!

    0
    0
  5. Așa cum a fost Todea a făcut echipa cu jucatori la jumătate din bugetul cu care a făcut Mihalcea. După aceea a fost bugetul low-cost pana a venit directorul general și au apărut din senin primele. Buia, Bodea, Petra, Hlistei, Roșca sunt toți aduși de Todea pe un sfert din banii pe care a fost adus Markovic sau cei din era Mihalcea. Hai UTA!!!

    0
    0
  6. Sa ai salarii de 1000-2000 lei si sa nu le dai la timp e foarte rau. Oare ce fac baietii care nu sunt din Arad???

    0
    0
  7. Bravo jucatorilor tineri ,care au jucat cu mare ambitie, reprezentand acest nume mare legendar UTA., si a reusit cu cinste si respect ,sa mentina aceasta echipa in liga2a !!! Am fost placut surprins ca, la peluza, multi suporteri ,poate si dintre ei din galerie,au fost imbracati , majoritatea in alb-rosu si foarte putin dintre ei in negru, ceea ce, poate pe parcurs , vor intelege si ei ca, culorile UTA.-ei ,sunt alb- rosu din 1946 si NICIODATA NEGRU !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button