UTA Arad

Popa a trecut la statutul de antrenor interimar la UTA: „Nu știu dacă am jucat foarte bine, dar echipa este salvată și a ajuns la un golaveraj pozitiv”





UTA și-a îndeplinit obiectivul returului la finalul rundei cu numărul 33 și nu oricum, ci scriind o pagină frumoasă a istoriei sale. Cu ocazia vizitei de celor de la Foresta Suceava, arădenii au marcat 8 goluri într-un singur meci, egalând diferența de scor din dulcele derby cu Poli din 12 mai 2002, când a fost 7-0. E adevărat, cea mai mare goleadă din istoria UTA-ei în Liga 2-a rămâne cea din sezonul 1992-1993: 9-0, cu Unirea Alba Iulia.

Pur și simplu, „roș-albii” s-au descătușat și au ajuns la golaveraj pozitiv după disputa din această dimineață, de pe arena „Otto Greffner” din Șiria. „Nu mă așteptam la un așa scor. Mă gândeam că va fi un meci complicat pentru noi, căci ei își jucau ultima șansă. Am dat gol repede și am prins încredere, după care au sosit și celelalte pentru o victorie confortabilă. Echipa este salvată, cred că și matematic, a ajuns la un golaveraj pozitiv, așa că de săptămâna viitoare o să încercăm să facem numai antrenamente care să le placă și jucătorilor. Adică multe miuțe și alte jocuri tematice, fără prea multă pregătire fizică. În plus, ne propunem să readucem la antrenamente juniori care s-au mai pregătit cu prima echipa, dar o să vorbim și cu unele echipe la care mai avem împrumutați jucători pentru a-i verifica din timp pe toți, dar și pentru a se obișnui cu atmosfera. O să încercăm să legăm și jocuri de destindere cu echipe de județ din Arad sau Timiș”, a menționat Ionuț Popa, care la începutul aventurii sale în „roș-alb” nu-și explica de ce s-a renunțat atât de ușor la Vlad Opriș, integralist azi în defensiva sucevenilor. „La acea vreme, mă deranja  în special faptul că numeric nu stăteam bine la nivelul fundașilor centrali. Apoi, a venit Markovic și lucrurile s-au mai stabilizat. Despre Opriș auzisem numai lucruri bune acum o lună două, că e înalt și puternic, un stângaci bun și oricum azi el nu a jucat mai slab ca alții, ci în nota echipei. De la Foresta, poate doar Marius Matei a mai încercat să demonstreze că rămâne un fotbalist bun, în rest…”, a adăugat Popa.

După demisia lui Cristi Todea, „Mister” și-a schimbat și statutul în cadrul staffului tehnic al „Bătrânei Doamne”. „Federația ne cere să avem antrenor calificat pe bancă și a trebuit să renunț la funcția de director tehnic. Sau dacă vreți, sunt și antrenor interimar și director tehnic”, a mai menționat experimentatul tehncian.

După demonstrația de forță de azi, mai precis spre finalul primei părți când scorul era deja 4-0, un suporter din galerie i-a strigat lui Ionuț Popa să plece de la echipă, acum că echipa e salvată și joacă bine. „Nu știu dacă am jucat foarte bine, au fost trasee de joc disponibile lotului, în special cu mingi pe benzi și pătrundere obligatorie, fără a forța centrările. Ne-au ieșit câteva, dar nu e cazul să scoatem în față munca antrenorilor.  Dar, ca să le fac pe plac tuturor, o să întreb și managerul clubului dacă echipa a jucat bine și, oricum, o să vin cu argumentele mele că echipa nu a jucat bine”, a fost replica lui Popa.

 









17 comentarii

  1. Domnilor de la sport Arad,este neapărat nevoie sa amintiți ce strigă unii drogați din tribună ,ce drak domnilor ,lasati_ne in pace cu asemenea specimene….Felicitări echipei și antrenorului Ionuț Popa !

    0
    0
    1. @Emil,bineanteles ca se misca ceva pe Motorul!UTA este in fief-ul propriu pe denumitul Motorul 2,fiind o balarie,plina de hartoape!Chiar daca s-au facut eforturi maxime,ca sa vina Barcelona!
      Si se mai misca ceva!Frunzele pomilor din gradinile vecine,in adierea vantului!
      Sau ce ai dori sa se miste altceva?
      Inca,Falca,nu si-a indeplinit partea de contract!Sunt cu 10-15 cm,peste cota de inaltare!De piatra sparta!
      Adica,decapare!Ca racul!Avem 370 tone de piatra sparta,trebuie descarcate pe Motorul!Cei 3 robisti se vor descurca,oarecum…Nu vor fi sampanii aduse cu roaba ca si prin cluburile de pe Litoral!Eject!
      Cam mult,ne-am cam suprainaltat!Dar ce facem acum?Decapam?Bineanteles ca da!Doar avem nevoie de aceasta piatra concasata,in zonele in care Muresul erodeaza maluri!Asa ca intarim malurile dinspre erodarile in Alfa!
      Apoi mai vedem cum fortam pe cei de la Lavina-Mix,sa aduca sort si nisip,pentru ca ii santajam,ca ne-au distrus drumul Arad-Siria!
      Si Lavina Mix accepta!Dar unde sa descarce?In parcarea din fata Motorului?Ilegal sa ocupe spatiul public,pentru ca este destinat gunoaielor ale Retim,neridicate!
      Eu le-am propus sa descarce in fata duplexului lui Falca!Dar Falca nu mai locuieste in
      Arad,ci la iubirea din Timisoara,facand naveta!Nu ar avea cine sa preia livrarea!
      Mai era o varianta,sa descarce la stadionul Neuman,dar acolo,Tehnodomus a spus ca are maxim 3-4 muncitori,ce sa faca cu atat material?
      S-a luat decizia ca nisipul destinat pentru Motorul,sa fie aruncat in Mures!De acolo va pleca prin pompare,spre irigatiile din Ungaria!Am scapat de el!Buna idee!
      Ce idioti…..

      0
      0
      1. Da.. Asa este.. Aceste ironi scrise de dumneavoastra ma amuza dar ma si dor..Ma dor deoarece nu prea cred ca macar in toamna o sa pot merge pe Motorul sa vad iubirea mea evoluand in alb si rosu..Dupa cate am inteles din alte surse, se pare ca sa facut o contestatie la licitatia pentru gazon..Speranta moare ultima domnule..Comentul de mai sus este unul cat se poate de realist , trist, amuzant si rafinat asa cum doar Giro poate scrie. Sanatate multa va doresc si sper sa ne vedem la un pahar de vorba inaintea unui meci pe Motorul atunci cand politicul va decide ca Uta Campioana Provinciei , poate evolua in Orasul de pe Mures..Adica ACASA..

        0
        0
    1. Și tu ești mai prost decât toți ,ce am scris eu și ce spui tu…degeaba încerci să pari deștept că nu este pt tine .

      0
      0
  2. Bravo UTA! Bravo Ionut Popa! Sa nu-l uitam, insa, si pe Feri Tisza care a coordonat pregatirea fizica si tehnico-tactica a echipei inainte de inceperea returului.. Roadele se vad, acum, spre sfarsitul campionatului. Astazi, UTA, A ZBURDAT PE TEREN, in timp ce sucevenii de abia mai puteau sa stea in bocanci.

    0
    0
  3. Burla ala mai mult de 20 de min nu poate cred ca mai ok e sa ai facem un meci de retragere si sa ai facem cinste cu o masa la un restaurant

    0
    0
  4. Domnule Popa va doresc multa sanatate ,sunteti un adevarat profesionist .Unul dintre cei mai mari antrnori din tara .Felicitari si sa va tina Dumnezeu tot asa de puternic .Felicitarisi un mare Respect.

    0
    0
  5. Domnilor comentatori va respect pe toți,dar hai să îl lăsăm pe nea
    Popa să antreneze.
    Din tribune toți suntem antrenori.
    Felicitări nea
    Popa se vede că ai revenit la
    Uta

    0
    0
  6. Ionut POPA
    Antrenor
    Divizia D-Liga a IV-a 170 109 24 37 417-187 242 71 la suta
    Divizia C-Liga a III-a 209 90 25 94 330-347 205 45 la suta
    Divizia B Liga a II-a 287 148 67 72 439-377 363 62 la suta
    Divizia A Liga 1 258 80 62 116 261-349 222 42 la suta
    total 924 427 178 319 1447-1460 55 la suta

    Nota 1. situatia e facuta cu doua puncte la victorie.Asa a pornit Ionut Popa ca antrenor
    2.s-a luat in calcul victorie cu 3-0 in jocul cu ASU Poli
    3.situatia e la 9 mai 2018
    Arsene Wenger la acceasi data 1700 916 367 415 54 la suta

    0
    0
  7. De grabit sa public ceva inedit am gresit doua cifre si am omis totalul punctelor .La Arsene Wenger am corectat acum corectez si la Ionut Popa Imi cer scuze
    corect e 924 427 178 319 1447-1260 1032 55 la suta

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button