Fotbal judetean

Primul duel Irimia – Cuedan s-a încheiat nedecis: Unirea Sântana – Victoria Zăbrani 3-3

Relația profesională de la Șoimii Pîncota, dintre Dan Cuedan și Cristi Irimia s-a transformat într-una de prietenie, cei doi fiind pentru prima oară adversari din postura de antrenori principali. Experiența superioară a tehnicianului Sântanei nu a fost de ajuns în fața determinării insuflată de fostul goal-keeper Zăbraniul. A rezultat un meci aprig disputat, plăcut ochiului spectator, încheiat nedecis: 3-3.

Unirea a încercat să fie cât mai autoritară în joc încă din start, și-a creat câteva situații de poartă, dar nici vizitatorii nu au uitat să dea replica și au și deschis tabela. Bodea l-a faultat pe Măgulean în careu, iar Zele a transformat penalty-ul acordat de Nicoraș: 0-1 (min. 21). Un sfert de oră au rezistat vizitatorii în avantaj, căci Capătă a egalat printr-un șut pe sub Șoltesz din unghi, după o pasă în adâncime a lui Martin. Mai mult, chiar înainte de pauză, „roș-negrii” au preluat conducerea prin reluarea destul de simplă a lui Pasăre la centrarea lui Stanciu.

Din păcate pentru gazde, a fost meciul în care Flavius Pavel a revenit pe gazon după o lună de suspendare, iar mingea trimis de experimentatul atacant dintr-o lovitură liberă de la 23 de metri, lateral stânga, s-a dus în vinclul porții lui Csurka pentru 2-2 (min. 51). „Uniriștii” au avut puterea să mai preia odată conducerea 7 minute mai târziu, când Pasăre i-a întors favorul juniorului Stanciu, care a pus latul din apropiere. Însă nici Zăbraniul nu a cedat  și a făcut 3-3 prin cel mai bun om al său. Iosif Gherghel a pătruns pe dreapta, a ajuns unu la unu cu Csurka și a trimis pe lângă acesta la colțul lung. Mai mult, „alb-roșii” puteau da lovitura în minutele de prelungire, când Zele a irosit o ocazie de singur cu goal-keeperul advers.

Până la urmă, remiza o ține pe locul 2 pe Sântana, aspect subliniat și de Dan Cuedan. „Deși ne-am fi dorit să câștigăm, se poate spune că e un egal cât o victorie pentru noi. Ne ținem adversarii sub noi în clasament la capătul unei partide cu un ritm bun, puțin peste nivelul Ligii a 3-a. Zăbraniul are și ea destui fotbaliști cu experiență, ne-au marcat două goluri din faze fixe, în timp ce noi am înscris azi doar din faze frumos lucrate. Îl felicit pe Cristi (n.a. Irimia) pentru cum arată echipa sa, însă cred că și noi am făcut un meci destul de bun azi”, a spus tehnicianul Sântanei.

După eșecul Mailatului la Horia, Zăbraniul îi ține singură companie liderului din Chișineu Criș la capitolul formații neînvinse în retur. „Rezultatul e echitabil la final, deși am avut acea ocazie mare în minutele de prelungire. Poate ar fi fost nedrept dacă am fi marcat, dar de multe ori fotbalul nu ține cont de aceste lucruri. Ne bucurăm de revenirea lui Pavel, care a dat și un gol frumos azi, dar mi-aș fi dorit să-l am și pe Francescu la dispoziție, însă nu i-a fost reînnoită viza medicală și a rămas în tribună. Reîntâlnirea cu Dan a fost plăcută, dar mi-aș fi dorit să-l bat căci la fotbal eu vreau să câștig mereu. Oricum, relația noastră de prietenie nu va avea de suferit din cauza fotbalului”, a punctat și Cristian Irimia.

Formații:

Sântana: Csurka – Al. Ginghină, Bodea, Peia, Istin (24 Politic) – Mateiu, Avrămuțiu – Parlapan (41 Stanciu), Martin (86 Olteanu), Pasăre (80 Prică) – Capătă.

Zăbrani: Soltesz – Cl. Filip, Hodan, Edu, Topai – Simion – Gherghel, Zele, Fl. Pavel (85 Filip), Măgulean  – Băd (90 Farcaș).

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Sebastian Pantea, Lucian Berariu.

Observatori AJF: Leontin Buda, Marcel Vida.

u

2
1Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button