UTA Arad

Decizie previzibilă în cazul UTA – Poli! Timișorenii mai au doar 4 puncte în fața arădenilor, care au scăpat fără nicio sancțiune din partea FRF

Cu o săptămână mai târziu, Comisia de Disciplină și Etică din cadrul Federației Română de Fotbal a publicat decizia în cazul UTA – ASU Poli. În urmă cu trei runde, echipa timișoreană s-a retras de pe teren în semn de solidaritate cu suporterii lor care nu au fost lăsați să intre pe terenul „Otto Greffner” din Șiria, mai mulți decât cei 70 cât le permitea regulamentul să intre în sectorul rezervat galeriei oaspete.

Hotărârea federalilor a fost previzibilă, respectiv pierderea derby-ului cu „roș-albii” la „masa verde”, scor 0-3, scăderea a trei puncte din clasamentul ligii secunde și o amendă de aproximativ 17.500 de euro. Adică cea minimă în astfel de cazuri. . ”În baza art. 79/6 din RD clubul ACS ASU Politehnica Timișoara se sancționează conform art. 34 din RD cu Forfait (3-0 în favoarea echipei AFC UTA Arad), scăderea a 3 (trei) puncte din clasament și i se aplică o penalitate sportivă de 79.500 lei”, se arată în decizia publicată astăzi pe site-ul FRF.

În plus, team-managerul lui ASU Poli, Zoltan Feher, a încasat de asemenea o pedeapsă așteptată: o suspendare de o lună de zile și o amendă de 600 de lei pentru pătrunderea nepermisă pe teren din postura de oficial al echipei. Managerul sportiv al lui ASU Poli, Marius Cociu, recunoaște că pedeapsa e corectă, dar e surprins că clubul gazdă nu apare, cel puțin deocamdată, cu nicio vină. „E conform regulamentului, nu putem contesta. Chiar parcurgeam să văd dacă clubul UTA a fost sancționat. Pe ce înseamnă decizia legată de noi e conform regulamentului… Mi se pare firesc să fie și ei sancționați, să nu fiu înțeles greșit, e clar că ne-am asumat tot ce derivă dar mi se pare puțin lipsit de, nu neapărat de moralitate, dar și de moralitate, trebuie să păstrăm o limită a fairplay-ului în tot. Mie mi se pare greșit să vină cineva să-mi spună că UTA nu a greșit acolo. Asta nu exclude ce am făcut noi”, a declarat managerul sportiv al „alb-violeților” pentru pressalert.ro.

Din păcate pentru timișoreni, clubul UTA a acționat conform regulamentului. Dacă din punct de vedere moral, discuțiile legate de ținerea fanilor lui Poli departe de stadion  se pot purta, când vine vorba de ROAF, gruparea arădeană ar fi putut avea o singură problemă și anume aceea că i-a permis lui Marius Cociu să intre pe gazon și să dicteze retragerea lui Ignea et. comp. de pe teren, în condițiile în care acesta nu era trecut pe foaia de joc. Dar, probabil, Viorel Lolea, și-a asumat el totul, fiind stewarzii și „oficialii” UTA-ei l-au ținut pe loc pe Cociu până la încuviințarea verbală a observatorul de joc al partidei.

Mai departe, probabil suporterii lui ASU Poli care aveau bilet și nu au intrat la meci vor acționa în judecată clubul UTA, dar aceasta este o chestiune ce ține de Instanța civilă.

În urma acestei decizii ASU Poli a rămas cu 48 de puncte în clasament, ocupând în continuare locul 7 în Liga a II-a, aflându-se acum doar la 4 lungimi de undă peste marea rivală din Vest, după puteți vedea și mai jos:

Clasament la zi în Liga II-a la fotbal

 

 

FOTO: UTA Media Design

 

10
05 comentarii

 1. Nu mă incălzesc cu absolut nimic punctele astea, preferam să jucăm și să scoatem un punct, dar cu ambele galerii pe stadion…ăsta a fost cel mai trist derby la care am asistat in ultimii 25 de ani.
  M…Jiță Falcă!

  14

  9
 2. Si care este problema?Sa vina banii,sa vina banii,sa vina banii la baieti,colecta pentru penalizare,amenda!Poate ca vor contribui si SCU,ca doar au fost solidari cu cimisorenii!
  Pai ori la bal,ori la spital!Acum sa-i vedem cat de solidari sunt?

  7

  5
 3. , aști a din Timișoara sunt faliti !
  Ia fiecare meci cutia milei es9te plimbata 7printre suporteri! Acum trebuie sa facă cheta sa plătescă amenda! Vai de mama lor, vorbeau într-o vreme de promovare! 0 să-i vad acum ca o sa umble cu acea cutie prin tramvaie și troleibuze! Hai Uță, campioana provinciei!

  0

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button