UTA Arad

Infuzia de juniori în probe – amânată la UTA, dar lipovanul Vasiu e deja în vizor: „Un fotbalist bun, îl știu de mic”



După galopul de sănătate cu Foresta, ce a însemnat și salvarea matematică de la retrogradare a UTA-ei și, deci, îndeplinirea obiectivului primăverii, Ionuț Popa spunea că va schimba foaia privind gradul de dificultate al antrenamentelor, dar va testa și o serie de juniori. Dacă primul deziderat l-a și pus în practică, cel de-al doilea a rămas – deocamdată – atâta timp cât ambele echipe de juniori ale clubului sunt  în lupta pentru trofee.

Până una alta, prima echipă trebuie să adune rândurile pentru deplasare de la Sânmartin, cu Luceafărul. „A fost o săptămână mai deosebită, propusă de nea’ Popică, cu antrenamente mai lejere, cu scopul de a nu încărca echipa, pentru că suntem în ultimele etape. S-a încercat menținerea stării pozitive de după meciul de sâmbătă, după care suntem 100% salvați de la retrogradare, sau,  în orice caz, 99,9%. Dar, încă mai avem de jucat în acest campionat pentru puncte, iar băieții vor fi stimulați cu prime. Și acestea, pe lângă cele patru pe care conducerea clubului a promis că le va achita până la plecarea la Oradea. Unii dintre jucătorii noștri mai sunt urmăriți și de impresari, aș că ar trebui să fie destul de motivați și în aceste ultime etape”, a precizat Cristian Păcurar.

Antrenorul secund al UTA-ei, care a și condus antrenamentul de azi ca urmare a unor probleme personale ale lui Ionuț Popa, a vorbit și despre etapa testării juniorilor.  „Am fost sâmbătă, după meciul cu Suceava, să-i vedem pe juniorii noștri și am hotărât de comun acord cu nea’ Popică să-i lăsăm la echipele lor, care, de altfel, luptă pentru trofee naționale. Avem tot timpul din lume să-i verificăm și să-i chemăm la antrenamentele noastre, dar acum ne-am dori să rămână acolo cât de mult posibil, căci asta ar însemna că vor ajunge la finalele pe țară. Pe ceilalți, adică pe fotbaliștii împrumutați la alte cluburi, de asemenea nu-i putem aduce acum. Sunt sub contract, dar îi urmărim pe toți. Dar, din câte știu, nea’ Popică discută des cu conducerea clubului despre jucători, posibile viitoare achiziții. Nu putem da nume, unii sunt juniori, se va face o listă și apoi se va discuta de transferuri pentru vară”, a adăugat Păcurar.

Pe această listă de posibile achiziții se află și Bruno Vasiu. Fundașul central de 20 de ani, crescut chiar de Păcurar și Tisza, dar plecat la 15 ani la Academia Hagi, a revenit acasă de un an și jumătate, iar în acest sezon și-a relansat cariera la Șoimii Lipova. Inițial, și-a încercat șansa la UTA, dar a apucat să joace doar pentru formația de Liga 3-a, care, însă, s-a desființat la finele stagiunii trecute și a fost cerut de Flavius Sabău în „alb-albastru”. „Vasiu este un jucător bun, pe care îl cunosc de mic, dar care, când a revenit de la <<Hagi>> a avut ceva probleme de sănătate cu genunchiul și tiroida. Noi l-am ajutat cât am putut la acea vreme și e bine că s-a dus la Lipova pentru a avea meciuri în picioare și a-și recăpăta încrederea în el. Mai departe, e o problemă managerială de care se va ocupa conducerea clubului în momentul în care ne manifestăm intenția de a-l lua la noi. Am înțeles că cei din conducerea clubului Lipova sunt oameni înțelegători, care merg pe drumul lor, dar, repet, încă nu am luat încă nicio decizie în privința jucătorului”, a adăugat profesorul Păcurar.









5 comentarii

  1. Multi promit,dar putini confirma din pacate!Vorba lui Pacurar,ca nu ii recunoaste!Poate ca stie si mai mult ca sigur ca stie ce spune!
    Pai nici nu ar avea cum sa-i recunoasca din moment ce fotbalul este considerat „desert”!
    Nu sunt neaparat juniorii de vina!E greu de lucrat cu copiii,dar si mai mult cu parintii lor!
    Sita cerne in timp si intervin si altele,la care nu vreau sa ma refer acum!Mai bine tac si joc de glezne!Mmmda!
    Sunt antrenori care nu merg pe relatii si pile,dar din pacate exista si aceasta latura…
    Doar ca sunt putini ceilalti!Poate ca nu ar trebui sa nominalizez pe cei cu coloana vertebrala maxima,dar m-as referi la Tisza, Gaica(?),Aslau,Onet,Petrut,Nistor,Polgar,Diarra,Ricco,la acestia nu functioneaza decat valoarea si ce arata in antrenamente si determinarea copiilor!Doar asa se vor putea alege valorile copiilor,crescuti de mici!
    Fara altceva!
    Doar astfel vor aparea valori,pe merit si calitate!

    0
    0
  2. Astea nu sunt probleme!Va rog sa va directionati parerile si ajutoarele,dupa putinta spre Timotei,portarul UTA-ei 2009!Va rog frumos!Va rog enorm!
    Haideti sa ajutam cumva familia!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button