UTA AradzTOP ARTICOLE

„Motorul”, ca „Francisc Neuman”? Primăria își bate joc de puținele stadioane ale Aradului, UTA ar putea rămâne la Șiria și din vară





Ceea ce se întâmplă cu arenele de fotbal din Arad depășește orice limită, iar Primăria orice regulă de bun simț, suprapusă peste incompetență. Peste trei săptămâni, UTA termină un sezon întreg în „exil”, la Șiria, după ce evoluase și în returul stagiunii trecute tot acolo, iar timpul nu a fost folosit mai deloc de autoritățile locale pentru finalizarea unui stadion în municipiu. Speranțele erau legate mai ales de „Motorul”, atâta timp cât la arena „Francisc Neuman” construcția avansează cu viteza melcului, iar termenul finalizării de 21 mai 2018 e doar o (altă) batjocură la adresa arădenilor.

În fine, revenind la terenul din Aradul Nou, să spunem că zilele trecute pe marginea sa au apărut niște rulouri pe care omul de rând le-a confundat cu terenul sintetic propriu zis. De fapt, e pătura de drenaj, care – însă – va aștepta mult și bine să fie așternută peste suprafața concasată pe care Primăria ori nu vrea, ori nu poate, ori ambele variante, să o realizeze odată pentru totdeauna pe „Motorul”. „E adevărat că am trimis la Arad stratul intermediar, geo-textil. Primăria Arad nu ne-a solicitat acest lucru, dar fabrica la care l-am comandat nu mai putea să-l depoziteze pentru noi. Ne pare și nouă extrem de rău că la această dată Primăria din Arad nu a realizat partea sa de lucrare și nu ne-a predat amplasamentul pentru a demara efectiv procedura de montare a gazonului sintetic. Suntem nerăbdători să începem și, bineînțeles, să finalizăm lucrarea în termenul fixat în contract sau chiar și mai repede, dar nu depinde de noi. Avem pregătite și shockpad-ul, adică stratul elastic, dar și gazonul propriu-zis, dar atâta timp cât fundația, ca să spun așa, nu e gata, suntem legați de mâini și de picioare. Colegii noștri au fost și săptămâna trecută la Arad și au sesizat că lucrările trenează. Firma noastră nu se mai hazardează să ofere termene de finalizare a montării sinteticului, pentru simplul fapt că nu depinde de noi. La pista de tartan de la stadionul Gloria chiar am colaborat bine cu Primăria din Arad, sperăm să fie la fel în cele din urmă”, ne-a declarat reprezentatul firmei gălățene, ISCHIA Sport SRL, câștigătoare a licitației pentru montarea gazonului sintetic de pe arena „Motorul”.

Vă reamintim că Primăria Arad plătește firmei ISCHIA suma de 1,050,000 de lei, adică aproximativ 225 de mii de euro, din care a oferit un avans la semnarea contractului, pe 1 martie 2018. Dar tot Primăria pare incapabilă sau rău intenționată să realizeze acea suprafață concasată și să-i predea apoi amplasamentul societății comerciale de pe Dunăre. Așadar, la cum se prezintă situația în teren, există riscul ca UTA să înceapă și sezonul viitor, în luna august, tot pe arena „Otto Grefner” din Șiria.









49 comentarii

  1. La ce sa ne mai asteptam?
    Probabil atunci cand aceste rulouri vor putea fi folosite,nu va mai fi nimic din ele,fiind distruse sau coapte de soare.
    Apoi….punct si de la capat!

    0
    0
  2. Se mai mira cineva in afara de naivii de profesie? In curand o sa apara domnul primar si va gasi vinovatii. Sa nu va faceti program pe saptamana viitoare, se taie panglica la Stadionul Neuman???

    0
    0
  3. Dupa toata aceasta taraganare si frustrare legat de stadioane Falca chiar crede ca va mai fi un punct forte pentru alegeri? Toata aceasta poveste cu stadioanele nu este o reusita este o rusine si o sfidare la adresa aradenilor. Un ritm mai incet decat acesta este doar daca nu faci nimic.

    0
    0
    1. Il doare la bască de utisti, câți au mai rămas, si 5000 daca ar mai fi x 3 in familie, reprezintă maxim 20% din cei care merg la vot….a stiut el ce face cand sa pocait…

      0
      0
  4. De aia nu mai poate falca , i se rupe de bazele sportive si de sport in general .Omu e realizal financiar , si cred ca il plictiseste pina si functia de primar ,alminteri ar mai trage cu ochiul la Oradea , Alba Iulia , Sibiu ,etc , etc , sa vada cum se face treaba. (Oriunde prin Transilvania ar privi ar avea de invatat !)Asa ca orasul arata cum arata si sportul aisderea ! La fel de trist e ca are si niste autoproclamati consilieri pe probleme de sport , gen O.Mosneag si altii care se pricep de numai pot ! Da sa nu ne imaginam ca in ailalta parte duduie de profesionalism (numa’ prostii cred).Si dincolo sunt niste catastrofe nucleare de toata frumusetea !Asta e , astia sunt cei ce ne conduc ,pendulind intre necuviinta , impostura , fatarnicie , si prostie , si toate astea din belsug !!! Ce e de facut ?!?! ……e o dezbatere lunga ……..

    0
    0
    1. Într-adevăr, dezbatere lungă. Schimbarea, de care se tot vorbeşte de aproape 30 de ani, trebuie să vină de la baza piramidei, adică de la noi. Clişeul cu votul mi se pare inutil, pentru că oferta clasei politice este de kkt. Toţi o apă şi-un pământ!
      Concret, se zvoneşte că Falcă nici nu mai candidează pentru un nou mandat, vrea europarlamentar. Caz în care nici măcar anul electoral nu ne mai salvează.
      Trebuie să existe o cale juridică de a băga morcovul. Un jurist cu siguranţă ştie mai bine.

      0
      0
  5. Eu propun ca. SCU SA MEARGA SI SA LUCREZE LA STADION CACI PT EII DOAR UTA CONTEAZA SI AR FI BINE SA CONTACTEZE SI PE FRATI LOR DE LA POLI CA DOAR SAU INFRATIT CU EI LA DERBIUL VESTULUI……….

    0
    0
  6. ALO !!?? Domnule FALCA, TREZESTE-TE !!! Ce naiba, dao-n colo de treaba, chiar nu itai pasa la ce se intampla la Motorul, sta oamenii dupa dumneata si nu misti niciun deget !!! Cu gunoaiele ce faci, tot la fel, va doare in cot !!!!! Apucati-va domne de treaba cu oamenii din primarie si dati in folosinta stadionul Motorul ca am vazut pe la TV. ca, va tot laudati ca, toate lucrurile merg ceas in ARAD dar, de unde !?Faceti domne stadionul cat mai repede , sa se intoarca UTA. acasa unde ii este locul !!!

    0
    0
  7. din pacate nu ai ce sa ii faci lu falca, il doare la basca. ar merita batut, pana isi da demisia. si scuipat de fiecare cetatean obisnuit cu care da ochii.

    0
    0
    1. @Gabriel……si cam cati crezi tu ca ar iesi?Cam la cat aproximezi?20?25?Dintre care cel putin 10 vor iesi prin efectul de turma,fara sa stie exact pentru ce?
      Nu incit,dar nu iese nimeni nici macar pentru nenorocirile care se intampla in toata tara asta amarata,pentru interesele lor si ai copiilor lor,d-apoi pentru 1-2 arene sportive….
      Poporul este atat de subjugat, impovarat si taxat,incat are grijile zilei de maine mai presus,din pacate!Mai mult decand oricand.
      Mai un festival,mai un concert,mai un mic si o bere,mai un ceaun si lumii ii este distrasa atentia….
      Spiritul UTA,nu se va stinge,dar din pacate,sunt tot mai putini cei care doar cu vorba duc culorile,sustinerea si abnegatia mai departe.Tot mai mult,in aceste conditii,devin suporteri de carton,de rezultat momentan…

      0
      0
      1. @Gabriel!Satul Fierbinti,a insemnat mult in rascularea taranilor,acum se parodiaza prin „Las Fierbinti”!
        Aradul a insemnat mult in istorie si perioadele zbuciumate prin care a trecut si lumea a avut un cuvant de spus,ba chiar au fost impuscati!
        In anul domini 2018,nu exista riscul sa mai fim impuscati,poate ca un spray,sau un bulan de cauciuc,dar vezi tu pe cineva sa protesteze impotriva Demollition Man?
        Vine Raliul Aradului si Falca isi va face din nou tura de deschidere,ranjindu-ne odios in nas.Asa ca?

        0
        0
      2. stii cum e? uitate la Craiova emulatie, casa inchisa si cu toate astea pierde, dar nui nimic, capul sus si mergem mai departe, la UTA , din pacate sa pierdut emulatia, au fost prea multe dezamagiri, iar acuma cu dezbunarea asta a suporterilor, eu o vad ca pe ceva premeditat, aici ar trebui sa rabufneasca spiritul UTA-ei si sa aratam ce inseamna acest BRAND….dar cu cine?! ca nu prea mai avem incredere in cei care pastoresc acest BRAND, deoarece este si mai elocvent faptul ca Falca ne-a servit o prosteala, iar tovarasul lui Meszar nu poate sa-i spuna nimic , ca au facut prea multe combinatii la limita legilor impreina si atunci noi vrem sa vina investitori seriosi sa le dea pa mana bani cu nemiluita!? trebuie restructurat acest club si vazut ce sa facut bine , pastram , iar ce sa facut rau sa starpim si cat mai departe de deciziile lui Falca si Popa….este doar o parere a mea, iar suporterii ar putea sa se organizeze ceva mai serios pentru mai multa credibilitate ca prea au oscilat in atitudine…in rest numai de bine.Flacara iubirii fata de UTA trebuie reaprinsa si extirpat cancerul ce a pus stapanire pe UTA.

        0
        0
        1. @Gabriel,tu compari suporterii Craiovei cu cei ai UTA-ei?(din pacate o spun”)
          Pai ei au fost exilati mult mai departe, la Severin,dar macar stiau pentru ce.OZN-ul lor se construia si crestea pe zi ce trecea,deci aveau o speranta,care se contura…
          Si noi am primit promisiuni si sperante,dar in loc sa se contureze,se indeparteaza!Ultimele tale fraze,le ignor,pentru ca minciunile nu mai incap in tolba!
          STII CINE ESTE VINOVAT?NU FALCA,PENTRU CA NU VA POZA NICIODATA IN VINOVAT!EL DOAR SI-A VAZUT DE INTERESE…
          NOI SUNTEM VINOVATI!DOAR NOI!PENTRU CA AM TOT FOST CREDULI SI AM ACCEPTAT!
          V-ati amagit singuri,toti cei majoritari,care ati sperat in Arca lui Noe!
          Daca ai revedea,postarile de pe aici,nu cred ca suntem 3-4 care NU am crezut in termenele de finalizare,pronuntate,chiar daca prin abstract,critic,ne-am fi dorit!
          Opus minciunilor si cauzalitatii vremii,au inflorit teii in jumatatea lunii Mai!Fara frig si fara ploi!Motorul ramane in starea de piatra sparta de cale ferata,rigolele tot nu sunt montate,gardurile sunt pe post de uscatoare de maieuri colorate,prestatorul care a castigat licitatia,se debaraseaza de materiale,ca sa se spele Falca cu ele,pe cap,Stadionul Neuman ne ranjeste odios cu betoane decofrate si nici o miscare mai departe!
          La ce ma astept?Mi-e teama ca firma galateana isi va rezilia contractul cu Primaria,din cauza neonorarii contractului in timp util!
          Atunci sa vezi balamuc!

          0
          0
          1. de ce ? pentru ca si-au luat avans , ori eu stiu ca se da vreo 30 %din valoarea contractului…asa ca au șuat 300 000 avans…ori daca ei spun ca au luat geotextil . ala este 5 lei mp, iar un sul deala are 100 mp, nu cred ca-s mai mult de 10 x 500 =5000 de lei.

            0
            0
  8. alegerile cind sint ??? pt postu de Domnul primar ? atunci v-a fi stadionul gata si curatenie in oras si pomii nu vor mai fi taiati !!!!!!! nu vedeti ca face rau cu buna stiinta pentru ca apoi sa se rezolve toate problemele si el sa se erijeze in salvatorul Aradului ? muie la cine il mai voteaza pe ordinaru-l care a distrus Sportul, Strandul si Bunastarea Aradului nostru !!!!!!!!!

    0
    0
  9. Mai! firma cucu, pe cine vreti voi sa prostiti ca ala ar fi geotextil?! poate pe cine nu a vazut in viata lui cum arata un geotextil…eu ce vad este un gazon sintetic , sper sa nu stea prea mult in conditiile alea ca nu va mai purea fi montat….dar la ce bani sa luat pe el aduceti altul ce naiba!? doar noi platim si vad ca platim si in avans.RUSINE FALCA, RUSINE FIRMA CUCU

    0
    0
  10. Ce apare intr o poza desfăcut acolo, e intr adevăr un textil mai vechi, dar ce înfășurat in rolourile negre nu arata asa.

    0
    0
    1. Nu!Cel verde,este intr-adevar gazon sintetic,dar vechi,adus de pe Sega,unde mai sunt depozitate si alte suluri,dar frumos,stivuite.Pe Motorul l-au folosit in zona de incalzire si pe trecerea spre terenul II,din spate.
      Cel adus acum,geo si cum ii spune,textil,este cel in folie neagra si aruncat ca si popicele,peste tot,in mare scarba.
      Macar daca ar fi fost asezate in ordine,cladite si acoperite cu o prelata intr-un loc in care sa nu trebuiasca sa fie mereu tarate si mutate pana……………oare pana cand?

      0
      0
          1. Nu stiu raspunsul,probabil doar o singura persoana il stie,dar care va gasi vinovatii oriunde,doar la el nu!
            Ma mir ca de cand a inceput si acest circarai cu finalizarea Motorului,nu cere nimeni o pozitie oficiala a Primariei!
            Ultima iesire s-a referit la vremea nefavorabila,in rest?

            0
            0
  11. Ura ura ura!!! Unde sunt fanii lui Falca?????
    Era clar, nu da 2 bani pe sport, defapt nu mai da 2 bani pe ARAD de la un timp!!!

    0
    0
  12. La ambele stadioane vad rea vointa si sfidare. Ambele facute ostentativ. Problema mea e ca nu inteleg de ce sa faci asa. Ca ce? Ca sa ce? De ce? Sau chiar asa sa nu iti pese ca iti bati joc de oameni si de echipa asta doar ca nu esti aradean? Habar n-am.

    0
    0
    1. Din răzbunare face ce (nu) face! O lucrare atât de simpla e clar ca se putea termina demult dacă se vroia! Ma întreb ce se întâmplă dacă sa zicem Boc făcea asa ceva suporterilor celor de la u Cluj? Când s-a construit petrolul țineți minte cât a durat? Un an!

      0
      0
  13. Arad ul asta e plin de hoti, sa va fie rusine, si sa va crepe Dumnezeu pe cei care sunt implicat cu stadioanele ??

    0
    0
  14. E bataie de joc….e plin aradul de gunoaie ….pasaje neterminate, stadioane neterminate ….CE A FOST FACUT IN ARAD IN ULTIMI 4 ANI ????? ( sa nu zic mai mult) NIMIC ….cati bani a spart primaria ARAD in ultimi 4 ani ???????ALOOO DNA!!!!!!

    0
    0
  15. Întârzierea lucrărilor la stadion, mă refer la „Francisc von Neumann” este de neînțeles. Ce se întâmplă cu „Motorul” este o rușine. Dacă la Ștefănești, Ilfov, s-a putut ridica o tribună cu teren de fotbal, să le spunem, laolaltă, stadion, atunci și la Arad se putea face cel puțin așa ceva… M-am tot uitat la oamenii de la Sepsi cum și-au refăcut stadionul, cum s-au reorganizat, cum vor rămâne în prima ligă….
    Lumea înjură primăria pentru că nu face stadionul dar problema reală este la club. Din suma dată de primărie pentru a ajuta clubul, sigur se găseau câteva zeci de mii de euro – poate în locul „transferurilor” din toamna trecută? – pentru a recondiționa „Motorul” și a nu mai fi nevoie de exilul la Șiria.
    De ce nu face și clubul ceva pentru a face rost de bani și din altă parte, nu numai de la primărie, pentru a-și repara propria casă, e greu de înțeles! De ce nu face primăria stadionul pentru a-l folosi și alte evenimente, nu numai la fotbal, iar e greu de înțeles… Dar, poate, clubul e mulțumit cu starea de fapt, iar primăria are alte priorități.

    0
    0
    1. cum sa repare clubul stadionul Motorul? ai uitat de problema cu boilerul de pe Motorul? au stat cu lunile ca sa-l repare Primaria … noi am scris si i-am certat ca nu-l repara singuri si, culmea, au sarit pe noi cu gura și jignirile liderii SCU … e adevarat ca atunci erau la masa bogatilor, stiau si isi dadeau cu parerea la tot ce misca in club, erau si bodyguarzi si purtatori de cuvant … curgea numai lapte si miere … ce vremuri …

      0
      0
    2. un pic de logica nu strica… terenul nu este al clubului, ci al primariei. pe acelasi sistem de ce nu se pun aradenii sa isi repare singuri strazile…? legat de boiler, cum sa te bagi sa repari ceva ce nu ai in patrimoniu sau nu l-ai luat in grija pe semnatura…

      0
      0
  16. Sincer nu inteleg, ce se intampla, iarna ce a trecut, in conditii de frig , 2-3 oameni lucrau la stadion inclusiv duminica, iar acum, de cel putin 2 saptamani, in conditii de vreme buna, nu vad nici o miscare.
    Lucian mai faceti si voi filmari, reportaje, publicati stadiul lucrarilor, poate se sesizeaza careva si se pun pe treaba, mergeti la firma constructoare, luati interviu la administrator, intrebati care e situatia cu acest obiectiv si asa mai departe…

    0
    0
    1. daca am fi vazut macar 10 muncitori lucrand, merita sa caiutam care ii inginer inrte ei si sa intrebam … asa, cu 2-3 oameni, ce evolutii sa vedem? daca stam sa judecam, la cati oameni au lcurat in acesti 3+1 ani, cred ca s-a lucrat destul de mult 🙂

      0
      0
      1. Nu @lucian!Fa ca si mine.Mai merg in vizita,cica dezinteresat,macar ca ma doare.Nu ai ce sa discuti cu sefi.Toti mint si dezinformeaza,altfel zboara….
        Pulsul il iei de la cei 2-3 salahori care se fac ca muncesc.Ei dau ora exacta,crede-ma te rog.Afli de la ei mai multa realitate decat prin orice comunicat oficial…..Succes!

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button