31/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Tănase s-a întors acasă cu un meci peste media celor din acest sezon: „Un an cu multe schimbări la nivel de lot și bancă tehnică, UTA trebuie să revină rapid în frunte”

Barna și Manea, în primul „unsprezece” și Sorato, intrat pe parcurs, au fost singurii seniori care au evoluat pentru UTA la Pitești, în cadrul ultimei etape a ligii secunde la fotbal. În rest, pe gazonul arenei „Nicolae Dobrin” au intrat pe teren doar juniori, Ionuț Tănase fiind cel care bifase cele mai multe dispute la nivelul ligii secunde pentru „roș-albi”.

„Închizătorul” de 20 de ani a făcut un meci peste media celor din acest sezon, având destule recuperări la mijlocul terenului și chiar tentative de a construi jocul sau a amenința buturile lui Grecu. „Unii credeau că Argeșul ne va da cu terenul în cap și că ne-am dus ca mielul la tăiere la Pitești, dar nu a fost deloc așa. Deși nu am mai evoluat niciodată în această formulă foarte tânără, am fost conectați, am stat bine în teren, doar că nu am avut un joc prea cursiv în special în prima repriză. Din păcate, am luat un gol la o fază simplă, născută dintr-un fault pe care doar arbitrii l-au văzut, în timp ce nouă, mai precis lui Toma, nu i s-a dat o lovitură liberă clară de la marginea careului pe final de meci. Chiar dacă am pierdut, Mister ne-a felicitat după meci pentru prestația atentă, curajoasă, în fața unei echipe mult mai experimentată, ce a jucat acasă pentru locul 4 în clasament”, a spus Tănase, crescut de LPS Pitești până la venirea la UTA, la vârsta de 15 ani.

Tânărul mijlocaș recunoaște că a ramas dator prin evoluțiile sale din stagiunea ce s-a încheiat azi, dar: „Există și cauze obiective, cum ar fi schimbările dese din acest an. Și au fost multe, atât la lotul de jucători, cât și la capitolul antrenori, când noi am fost obișnuiți cu stabilitatea și continuitatea în anii precedenți când am ajuns la baraj. Știu că am dezamăgit în destule meciuri, dar sunt tânăr și am timp să mă revanșez, chiar începând din sezonul viitor. Vrem să ne mobilizăm, căci UTA trebuie să revină rapid în frunte și să se bată din nou la promovare”, a adăugat Ionuț Tănase.

Mijlocașul cu sarcini defensive nu a fost singurul argeșean care a întors azi armele în Trivale. Iulius Dinculescu e și el piteștean și chiar a evoluat, sub formă de împrumut, la FC Argeș în câteva dintre partidele stagiunii trecute, când „alb-violeții” au promovat în Liga 2-a.

FOTO: UTA Media Design

5
1
%d blogeri au apreciat: