Arhivă articole

Liverpool – noua regină a Champions Trophy Under 10, Academia Brosovszky a câștigat derby-ul românesc de la Vienna!


Trofeul Champions Under 10 rămâne în Anglia. După Chelsea, Liverpool s-a încununat „regină” la categoria de vârstă 2008, grandiosul turneu final având loc la Vienna în acest weekend. Micii „cormorani” i-au bătut în marea finală pe Benfica, podiumul fiind completat de austriecii de la Admira Wacker. „Ni s-au părut o formație foarte disciplinată tactic, ce a evoluat cu multă dezinvoltură. Are și doi-trei jucători buni, știm spre ce ar trebui să tindem și noi”, e caracterizarea succintă a Marius Ciubăncan pentru formația campioană, pe care a văzut-o, ieri, cu ocazia meciurilor de grupă din capitala Austriei.

Fostul mijlocaș al UTA-ei și colegul său de pe banca Academia Brosovszky și-au condus în alte șase meciuri echipa la Champions Trophy Under 10, palmaresul zile fiind de două victorii și patru eșecuri. În grupa Challenge 2, arădenii au obținut următoarele rezultate: 1-0 cu austriecii de la SK Altheim (gol O. Szabo), 1-2 tot cu o formație austriacă, Wiener Viktoria (gol Ioniac) și 0-1 cu o echipă germană formată din copii de naționalitate turcă și un japonez, pe numele ei PaOK Academy Offenbach.

Chiar dacă au pierdut șansa la trofeul „Challenge 2”, Academia Brosovszky a continuat meciurile de clasament, iar prima în calea ei a fost Kids Tâmpa Brașov. „Negru-verzii” au câștigat derby-ul românesc de la Vienna cu 2-0, prin reușitele lui R. Szabo și Farago. Din păcate, competiția s-a încheiat cu două înfrângeri pentru arădeni: 0-3 cu Drava Ptuj (Slovenia) și 0-1 cu SK Vrakuna (Slovacia).

Când s-a tras linia, Academia Brosovszky a trebuit să se mulțumească cu locul 85 din cele 128 de echipe participante. „Se poate spune că am luat pulsul fotbalului care contează la acest nivel de vârstă, copiii ar trebui să fie și mai motivați să muncească pentru a ajunge la un nivel și mai bun. Sigur, se putea și mai bine, unul-două meciuri chiar le-am pierdut nemeritat, dar, în cele din urmă, rămânem cu o experiență incredibilă ce ne este de folos în procesul de dezvoltare ca și fotbaliști. Ca să nu mai spun că și noi, antrenorii, am furat câteva lucruri”, mai spune Ciubăncan.

Szilvester Nyari, Kevin Mercea, Nicholas Csibi, Albert Ardelean, Vlad Drapac, Luca Farago, Raul Ioniac, Raul Amza, Răzvan Buzuriu, Aron Nagy, Patrick Szabo, Bence Pelle, Denis Panda și Dejan Bașa au format lotul Academiei Brosovszky la Champions Trophy 2018.

0
0


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.