Fotbal juniori

Șapte fotbaliști arădeni bat la porțile naționalei Under 15! Concurența e mare la Tărlungeni sub privirile Departamentul de Scouting al FRF


Sâmbătă, a început la Tărlungeni tabăra de vară dedicată formării viitoarei echipe naționale U15 a României, ultima etapă a Turneului Speranței. Este al doilea an consecutiv când Departamentul de Scouting al FRF condus de Ion Geolgău organizează o tabără de selecție pentru formarea unei echipe naționale.

Ion Geolgău e cel care coordonează acțiunea de selecție care se va încheia pe 23 iunie. Este o acțiune de amploare la care participă 153 de copii eligibili pentru viitoarea echipă națională U15. În fiecare zi au loc câte patru partide, unde încercăm să identificăm cei mai buni jucători. În total, la finalul trialului vor rămâne în atenția noastră 44 dintre cei 153, iar restul vor fi monitorizați și mai departe de noi. La acțiune participă referenții zonali, Ionel Augustin, membru în Comisia Tehnică a FRF, dar și Eugen Anghel, antrenor cu portarii la loturile naționale, iar la finalul săptămânii așteptăm vizita lui Jean-François Domergue, oficial UEFA specializat în fotbalul juvenil”, a declarat Ion Geolgău.

Printre cei selecționați sunt și șapte fotbaliști arădeni, cinci de la UTA și doi de la Viitorul. Portarul Adrian Brânda, fundașul David Petruț și mijlocașii Cătălin Vulturar, Cristian Mihai și Ștefan Ursu sunt reprezentanții „Bătrânei Doamne” la Tărlungeni, în timp ce fundașul Alex Adamcsik și mijlocașul Raul Borhan activează la Viitorul. Primul e elevul lui Norbert Jozsa, iar cel de-al doilea al lui Dinu Maghici.

Trebuie spus că în cazul lui Petruț, Vulturar și Mihai convocarea nu a venit tocmai bine, atâta timp cât restul grupei utiste, pregătite de Dinu Donca și Radu Mărginean, se află în febra pregătirii finalei naționale cu FCSB, de sâmbătă, de la ora 10, de la baza sportivă Buftea.

Pe 23 iunie începe selecția pentru stranieri

După acțiunea de la Tărlungeni, Departamentul de Scouting va desfășura la Centrul Național de Fotbal de la Buftea o acțiune dedicată juniorilor români care evoluează la cluburi din străinătate. Până în acest moment, 45 de fotbaliști români născuți începând cu 1 ianuarie 2004 și-au anunțat prezența la trial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button