UTA AradzTOP ARTICOLE

Ce se vrea și ce se poate la UTA? Bugetul de salarii fixează obiectivul și, deocamdată, semnalele nu sunt prea pozitive





Tot mai multe voci susțin că numărul formațiilor ce vor promova la finalul stagiunii viitoare din Liga 2-a se va ridica la 4. Liga Profesionistă de Fotbal și-ar fi dat girul pentru un prim eșalon cu 16 echipe din vara lui 2019, iar UTA e atrasă ca un magnet de posibilitatea de a desface – în sfârșit – șampania. Deși nu a spus-o răspicat, Marian Costea pentru asta a venit și rămas după plecarea lui Marius Stan. Noul team-manager a mișcat puțin lucrurile la gruparea arădeană, a și capacitat câțiva oameni de afaceri bucureșteni, însă, din câte se pare, nu suficient de mult pentru a se vorbi răspicat despre promovare. Pe aceeași lungime de undă se află și Ionuț Popa, care are pârghiile necesare să-și încropească un lot de primele locuri, dar cine îi susține financiar dezideratul?

Zvonurile privind implicarea familiei Țucudean din nou la UTA s-au stins la fel de repede precum s-au născut, iar, în rest, lucrurile rămân ca și în stagiunile precedente. Mediul de afaceri arădean ocolește brandul numărul unu al orașului. Deși legea îi permite, Primăria, prin Centrul Cultural Municipal, nu dorește să schimbe forma de finanțare bazată pe proiecte. Nici investitorii belgieni nu se grăbesc să dea un răspuns, în condițiile în care timpul nu mai are răbdare cu utiștii. Prin urmare, bugetul de salarii pentru un lot care să-ți dea speranțe la un ocuparea unui loc în primele 4-5 echipe din liga secundă, nu e asigurat decât în proporție de 35-40%. Cu acești bani, poți porni la drum doar cu gândul de a te menține în eșalonul secund, doar că Popa și Costea nu par dispuși să o apuce pe această cale. Și ce urmează atunci?

Greu de răspuns la această oră. Cert este că jucătorii aflați în număr destul de mare la Arad nu vor mai putea fi ținuți aici pe vorbe și promisiuni. De altfel, celor din vechiul lot le expiră contractele peste patru zile, iar cei sosiți în probe vor dori și ei un răspuns înainte de a se apuca de treabă în cantonamentul ce ar trebui să demareze duminică. Până și legat de acest stagiu de pregătire există o mare problemă. Până la această oră, clubul UTA nu a găsit o locație în municipiu dispusă să ofere locurile de cazare necesare (în jur de 30-32), așa că totul e în aer și din acest punct de vedere.

Altfel, de astăzi, „roș-albii” au trecut la „meniul” cu două antrenamente zilnice. Lotul a devenit destul de stufos, după ce ieri și azi li s-au mai alăturat jucătorilor care transpiră de săptămâna trecută la Arad și portarul Turcan, fundașii Dedu și Maticiuc și mijlocașii Matei și Enescu. Joi ar mai trebui să ajungă la Arad un alt fundaș central de culoare, lângă senegalezul Benga. Este vorba despre Ovye Monday Shedrack, un nigerian de 1,90 metri și 25 de ani, care, printre alte cluburi exotice, a activat timp de patru sezoane în campionatul Republicii Moldova, la Milsami Orhei și Zimbru Chișinău.

15 comentarii

  1. Pe urmasii lui Neumann nu v-ati gandit sa-i intrebati daca sunt interesati sa preia UTA? Ar fi singurii in care as avea incredere deplina ca cinstesc clubul UTA si au intelepciunea sa o conduca cum trebuie.

    0
    0
    1. Urmasii baronului,au fost luati de prosti!In sensul ca au cedat stadionul si terenul adiacent cu titlu gratuit faraonului,care s-a dat ca reprezentant al comunitatii locale.Dar nu au cedat gradinita si terenul,cedate cu drept federativ,fostului manager al Hotelului Continental Timisoara,prins cu mata in sac ,pe nume LUPU,,care reprezenta drepturile familiei Vegvary.Asa ca restul a incaput pe mana unui antreprenor de scoala de soferi,reparatii telefoane celulare,ASS,care s-a miscat mai rapid si respectivele s-au intabulat inainte ca cineva sa se sesizeze!Asa ca terenul ca suprafata,a scazut dramatic!Si-a facut smecherul parcare cu bariera…..mai fa tu acolo facilitati pentru stadion…..Pana mai ieri facea vize medicale,scoala de soferi,pe la capatul liniei 3,Fat-Frumos,pe deasupra unui birt!
      Complicat…..
      Nimeni nu vede,sau toti se fac ca ploua!

      0
      0
  2. Am spus de la început strategia va fi ca UTA sa trantească din nou meciuri anu asta . Stie mustaciosu si falca cand trebuie sa promoveze echipa.

    0
    0
    1. Ai reapărut din nou sătană,văd că ai scăpat iar de la spitalul de nebuni ! Sau ai o minivacanță …Lol

      0
      0
  3. Pai nu mai dați exemple cu GIO ca el nu își plătește antrenori la Viitoru ii plătesc părinți așa vrea sași facă copii fotbaliști pe spatele altora ,așa ca nu mai dați exemple de astea !

    0
    0
    1. @Uta,nu sunt eu un sustinator al lui Giovanni,se stie ca am un cui impotriva lui,pentru ca voit sau nevoit a ruinat UTA,dar ca si-a facut o proprie pepiniera de juniori,respect maxim!Asa cum a facut-o!Ca la Viitorul nu se bazeaza doar pe grupele unde activeaza fiii sai,alta discutie care nu-si are rostul….Pe Diarra l-a adus din Italia,pe banii sai,in masina,cu familia,pe cand Luca avea vre-un an,sau mai mai putin.Nu cred ca a facut-o din rautate sau rea vointa…oameni si oameni….
      Si respect orice grupare care creste copii aradeni…..In afara de Atletico si UTA,peste tot platesc parintii un fel de cotizatii sub forma de donatie lunara….
      Baiul se intampla cand parintii devin sponsori personali tip „pliculet’ direct spre antrenori,sau cazuri si mai rele cand unele mamici dau „mai mult”….
      Nu aberez..se stiu cazuri aparute in presa locala….
      Dar nu acesta este este subiectul…..ci sa vedem ce facem cu UTA nostra?

      0
      0
  4. Nu stiu pe ce cai verzi se bazeaza sau nu,privind sustinerea financiara aradeana, domnul Costea,dar sper sa-i iasa cumva!Mi-o doresc pentru UTA….
    Ori ma credeti,ori nu….Conducerea veche,cauta sponsori locali,nicidecum dl.Costea!Fara sa stie el….Dar acelasi raspuns….fara Falca!In rest oricand!
    Una este sigura!De Ciuca am scapat!A semnat cu Craiova lui Mititelu!

    0
    0
    1. Eu cred ca d-l Costea ne va duce la faliment si ca nu exista nici un sponsor, poate doar creditori, sa nu fie chiar Prodanca in spate, Sper din toata inima sa ma insel.

      0
      0
  5. Ar fi bine sa fie Prodanca in spatele lui . Ar avea grija sa vina ceva banuti la club chiar daca isi face si partea ei .

    0
    0
  6. Vorbim, comentam, vorbim…. ca vine ala, cu banii…. sau, celalalt ca sa joace alba-neagra…ca, uite ala face mai bine!….ca Popa vinde meciuri SI ASA FACE BANII de salariu ce i se cuvine!
    UTA-i…. sat FARA CAINI! Nu tu stapan, nu tu caine de paza, nimic!
    Doamne, fa TU o minune!
    Totu-i in context! 100 de Ani de ROMANIA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button