UTA AradzTOP ARTICOLE

Costea a început renegocierile contractelor cu „veteranii” UTA-ei, dar semnalele nu sunt prea bune





După cum a promis la începutul săptămânii, Marian Costea a demarat renegocierile contractelor cu seniorii utiși din lotul ce a îndeplinit obiectivul clubului în primăvară, salvarea de la retrogradare. Este vorba despre Bodea, Barna, Burlă, Manea, Petra, Hlistei, Buia și Curtuiuș  Din informațiile noastre, team managerul „Bătrânei Doamne” nu a fost prea convingător nici când fost vorba despre „graficul” achitării salariilor restante, dar și în ceea ce privește sumele de pe noile înțelegeri. Unii dintre fotbaliști chiar au făcut contraoferte și așteaptă ei acum răspunsul conducerii.

Cert este că nici la această oră bugetul de salarii pentru sezonul următor nu arată prea bine. „Oficialii” grupării arădene au bătut și bat la multe uși, inclusiv la cea a lui Gheorghe Falcă. Însă, primarul Aradului ține ca orbul de bâtă de „varianta” Țucudean, în condițiile în care omul de afaceri arădean nu este cu adevărat interesat de finanțarea grupării emblemă a orașului. Altfel, Falcă nu dorește nici în ruptul capului să accepte, în numele Primăriei, schimbarea formei de finanțare a brandului numărul unu al orașului.

În aceste condiții, rămâne de văzut câți dintre fotbaliștii trecuți pe listă de Ionuț Popa pentru formarea lotului pentru sezonul 2018-2019 vor accepta ofertele „Bătrânei Doamne”. Până vineri sau sâmbătă, toți ar trebui să stea față în față cu Marian Costea, în așa fel încât, începând de luni, să tragă tare în cantonamentul de 6 zile comandat de stafful tehnic al arădenilor. Până la urmă, cei 26-28 de utiști opriți de Popa vor fi cazați la Hotel „Subcetate”, urmând ca antrenamentele să se desfășoare în diferite locații din municipiu: „Motorul II”, Sânnicolau Mic sau „Arena Ionuț Popa”.









3 comentarii

  1. Negocieri grele ,momente delicate .Popa ar schimba multi dar banii vorbesc . Venirile sunt incerte și pot apărea și pe ultima turnantă. Cu toate obstacolele va apare o alta echipa,sperăm mult mai buna. Deocamdată promovarea zâmbește la 10 echipe din 20 !!

    0
    0
  2. Cred că problema e mai mare decât a „bugetului de salarii” și, oricum, este alta decât a „schimbării formei de finanțare” a echipei. Problema reală este de a reorganiza clubul astfel încât acesta să poată primi finanțarea (capitalul sau, mai simplu, banii) de care are nevoie pentru a funcționa.
    Într-un alt articol de vorbea despre transformarea într-un CS sau CSM. Niciuna dintre aceste forme nu aduce banii de care echipa ar avea nevoie pentru a rezista cu bine în liga secundă, nu mai spun pentru a promova! Singura formă de organizare care permite atragerea de investitori persoane fizice sau juridice este societatea pe acțiuni.
    Pe lângă subscrierile făcute de investitori, mai pot veni bani din contracte de publicitate, sponsorizări, drepturi TV, ba chiar și din credite pentru dezvoltare făcute de societatea respectivă. Banii aduc bani dar prima condiție este să existe un mecanism onest și transparent prin care aceștia să poată fi aduși.
    Sigur că lucrurile nu se pot întâmpla peste noapte, sigur că s-au pierdut ani evitându-se, efectiv, punerea lucrurilor pe făgașul normal, iar acum unii se fac că nu pricep, alții țipă că așa ceva nu se poate și toată lumea trage de bugetul primăriei. Doar o întrebare: cât primește CFR Cluj de la bugetul primăriei? Sau Viitorul? Sau chiar și FCSB? Nu e nevoie să avem ca modele cluburile vest-europene (deși acestea sunt modelele reale!), haideți să ne uităm în sărăcia asta de fotbal românesc, cu bunele și relelele lui…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button