Arhivă articole

Arădeanul David Nagy – în echipa României medaliată cu bronz la „europenele” de judo rezervate cadeților

După 15 ani, România urcă pe podiumul european la judo, categoria cadeți. S-a întâmplat astăzi, la Sarajevo (Bosnia), acolo unde patru băieți și patru fete au „smuls” medalia de bronz.

Din echipa „tricoloră” a făcut parte și arădeanul David Nagy, care a luptat în trei partide. Sportivul legitimat la CS Universitatea și CSȘ Gloria a câștigat împotriva unor judoka din Belarus și Ucraina și a pierdut în fața unui rus. „Poate ar fi contribuit și mai mult la această medalie extrem de prețioasă pentru judo-ul arădean, dar a acuzat dureri la un deget. Oricum, suntem mândri de el”, a menționat Arpad Nagy, antrenorul și tatăl arădeanului de 16 ani. Configurația podiumului european pe echipe a arătat astfel: 1. Rusia, 2. Olanda, 3. România / Turcia.

Țara noastră a cucerit și medalii la individual în Bosnia, după cum urmează: Georgia Hagianu (categ. – 40kg) – aur, Alexandra Pașca (categ. – 52 kg), Adrian Șulca (-73 kg) și Alexandru Creț (-81 kg) – bronz.  Din păcate, la individual, David Nagy (categ +90 kg) a câștigat un singur meci împotriva unui sportiv din Republica Moldova, după care a cedat în fața unui rus și nu a mai prins recalificările.

3
0
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.