UTA AradzTOP ARTICOLE

Firma care montează „sinteticul” pe „Motorul” și-a intrat în pâine: „Avem nevoie de 20 de zile fără ploaie” + FOTO





După eforturi supraomenești ce durează din iarnă încoace, Primăria Arad a reușit, în sfârșit, să predea amplasamentul (stadionul „Motorul”) firmei ISCHIA Sport SRL, contractată pentru montarea gazonului monofilament FIFA 2 stele. Valoarea investiției suportată de autoritățile locale este de 1.250.166,40 de lei.

Angajații societății comerciale din Galați s-au apucat de azi de treabă cu utilaje închiriate deocamdată din Arad, directorul tehnic al companiei fiind optimist în ceea ce privește termenul de finalizare. „Din momentul acesta avem nevoie de20 de zile, fără ploaie. Nu e tocmai ușor, mai ales că ne propunem să facem o muncă de calitate. Până la montarea propriu-zisă a gazonului sintetic,  mai avem de pus două straturi, respectiv geotextilul și shockpad-ul de amortizare.  În primă etapă, lucrăm cu 5 muncitori, pentru ca apoi, când trecem la trasat și lipit, să avem nevoie de mai mulți. Zilele următoare, pentru faza a doua a lucrării, vor mai veni și doi-trei operatori pentru utilajele de umplere. Dacă vremea ține cu noi, nu vedem cum să nu ne terminăm treaba cel târziu până la 1 august, noi sperăm și mai repede”, a menționat Cosmin Stroia, care se va mai intersecta și cu operațiunea de montare a țevilor și aspersoarelor pentru sistemul de irigații necesar la temperaturi foarte ridicate.

Însă, nu doar firma gălățeană lucrează la „Motorul”. Și timișorenii de la Elba sunt preocupați de montarea celor trei stâlpi de nocturnă ce-și au fundația pe terenul doi al bazei sportive din Aradul Nou. De altfel, jucătorii UTA-ei și-au desfășurat antrenamentul din această dimineață printre mașini, țevi și muncitori de la firma de iluminat. Vă reamintim, însă, că nocturna nu va fi omologată pentru meciurile oficiale, ci e destinată doar antrenamentelor după apusul soarelui și, eventual, meciurilor de verificare.









8 comentarii

  1. Merci Lucan ca mi-ai sters postul cu un link la o poza de la stadion in care se vedea cum monteaza gazonul, voi ati pus 5 poze obosite la articolul asta.

    0
    0
      1. Dar chiar asa….cu ce a gresit baiatul ca a atasat un link cu situatia lucrarii terasamentului?Sau se considera neautorizata?Sau o fotografie pe vre-un domeniu privat?
        Atunci inteleg,cumva…Chestie de interpretare in cele din urma…
        Daca ar fi dupa parerea mea,ar trebui montate camere video on line,ca oricine si la orice ora sa poata vedea ce si cum se lucreaza!

        0
        0
  2. Daca tot se lucreaza la nocturna, stau si ma intreb de ce naiba nu au ales o nocturna omologata. Costuri suplimentare nu cred ca ar fi foarte mari, poate asa ne mai loveste si pe noi nostalgia meciurilor de liga 1. 🙂

    0
    0
    1. Asta ma-ntrebam si eu. Pentru liga 1 din cate stiu eu nocturna ar trebui sa aibe o capacitate de iluminare de minim 1200 de lucsi iar pentru liga 2 800 lucsi. Eu zic ca daca tot ai dat bani pe ea, ar fi fost asa de scump sa pui pe ea niste „becuri” mai puternice? de liga 2 si tot era ceva.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button