CM Rusia 2018

Recordul lui Duckadam în pericol, Croația merge în sferturi după un meci cu șase penalty-uri ratate în fața danezilor





De 57 de secunde a avut nevoie Mathias Jorgensen să deschidă scorul. A fost cel mai rapid gol al acestei ediţii a turneului final. După un aut puternic în careu, Jorgensen şi Delaney s-au bătut pentru e o minge, primul a tras slab, dar Subasic și-a împins mingea în propria-i poartă. Croaţii s-au aruncat în atac, iar răsplata a venit aproape imediat. În minutul 4, Rebic a purtat un atac în banda dreaptă, a centrat, apărarea daneză a bâlbâit mingea în careu, iar Mandzukic a tras din apropiere și a egalat la doar două minute de la golul lui Jorgensen. Meciul debuta promițător, dar spectacolul s-a oprit brusc.

Cele două echipe nu au mai apăsat pe accelerație, au avut (semi)ocazii sporadice și au împins meciul în prelungiri. Soarta confruntării se putea decide în minutul 115, atunci când Rebic e faultat clar în careu de M. Jorgenssen, dar Kasper Schmeichel ghicește intenția lui Modric de la 11 metri și „așterne” masa pentru loteria penalty-urilor. Danezii Eriksen, Schone  și N. Jorgensen  au tras previzibil pentru Subasic, în timp ce Schmeichel a mai avut inspirație doar la excuțiile lui Badelj și Pivarici. Așadar, ambii portari au fost aproape de a egala recordul arădeanului Duckadam, care a apărat 4 lovituri de departajare în finala Ligii Campionilor de la Sevilla, dar – totuși – Kramaric, Modric și Rakitic, respectiv Kjaer și Krohn Dehli au scuturat plasa adversă. Croații au fost cu unul mai mult și și-au câștigat biletele pentru sfertul cu țara gazdă, Rusia.

Optimi de finală: Croația – Danemarca 4-3 d.p. (1-1 după 120 de minute)

Au marcat: Mandzukic 4 / M. Jorgensen 2

Cel mai bun jucător: Kasper Schmeichel

Croația: Subasic – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinic (81 Pivarici)  – Brozovic (71 Mateo Kovacic), Rakitic – Rebic, Modric, Perisic (97 Andrej Kramaric) – Mandzukic (108 Milan Badelj). Selecționer: Zlatko Dalic

Danemarca: Schmeichel – Knudsen, Kjaer, M. Jorgenssen, Dalsgaard – Christensen (Schone 46), Delaney (Krohn-Dehli 98), Eriksen – Poulsen, Cornelius (N. Jorgensen 66), Braithwhaite (Sisto 106). Selecționer: Age Hareide

Arbitri:Nestor Pitana – Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (Argentina). Al patrulea arbitru: Enrique Caceres (Paraguay). Asistent video: Mauro Vigliano (Argentina).

Cartonașe galbeneMathias Jorgensen 115

Luni 2 iulie, se vor juca alte două partide din optimi, ambele în direct pe TVR 1 și TVR HD:

Ora 17:00 Brazilia – Mexic

Ora 21:00 Belgia – Japonia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button