CM Rusia 2018

Mondialul din Rusia, pe ultima turnantă: Cine joacă cu trofeul pe masă?





Cele patru echipe rămase în cursă pentru cel mai prețios trofeu fotbalistic la nivel de naționale dezlănțuie sprintul final. Astăzi și mâine, sunt programate semifinalele din Rusia, având o singură certitudine și amume aceea că „laurii” merg la o formație de pe „bătrânul continent”. Pariorii iau cu asalt casele de pariuri stradale dar și pe cele online în căutarea unor oferte bune. Am găsit și noi o ofertă foarte bună pentru amatorii de pariuri online, și anume vă un cod promotional fortuna pe care să-l folosiți chiar astăzi. Dar să luăm cele două semifinale la bani mărunți:

Franța – Belgia (marți, ora 21:00). „Ciocnirea” a avut extrem de multe episoade de-a lungul anilor, un amical încheiat 3-3 în 1904 fiind primul meci din istoria ambelor reprezentative. În total, Franța și Belgia s-au întâlnit de 73 de ori până acum, iar „dracii roșii” sunt în avantaj: 30 de victorii, făță de cele 24 ale „cocoșilor”. 19 partide s-au încheiat nedecis. Totuși, la Cupa Mondială s-au întâlnit doar de două ori, iar în ambele s-a impus Franța: 3-1 în primul tur, 1938 și 4-2 în finala mică din 1986. Turneul din Mexic a fost și singura dată când naționala Belgiei a atins faza semifinalelor, unde au fost învinsă de viitoarea campioană Argentina, condusă din teren la acel moment de inegalabilul Diego Armando Maradona. Franța a atins acest nivel ultima oară în 2006, când aveau să se impună în fața Portugaliei, pentru ca mai apoi, la ultima partidă din cariera lui Zinedine Zidane, să piardă finala la penalty-uri în fața Italiei.

Croația – Anglia (miercuri, ora 21:00). O semifinală pe care puțini o anticipau înaintea începerii campionatului mondial, dar una foarte interesantă oricum. Cele două echipe nu s-au întâlnit de prea multe ori în istorie. Au fost doar șapte întâlniri, dar aproape toate au avut o importanță mare. Anglia conduce cu patru victorii față de doar două ale croaților, singura remiză înregistrându-se la chiar primul duel direct, un amical în 1996. Ambele victorii ale croaților au venit în preliminariile EURO 2008, când „Generația de Aur” a Angliei care cuprindea jucători precum Gerrard, Lampard, Rooney, Terry sau Owen  nu s-a calificat la turneul final din Austria și Elveția. Naționala Albionului a ajuns ultima oară în această fază în 1990, când a fost învinsă la loviturile de departajare de Germania de Vest, pierzând și finala mică împotriva Italiei (1-2). Croația a atins singura sa  semifinală în 1998, când a cedat în fața împotriva Franței (1-2). În cele din urmă, croații au luat „bronzul” după o victorie în fața Olandei (2-1).









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button