CM Rusia 2018

Umtiti a decretat: Franța – după 12 ani într-o finală Mondială, Belgia se bate (doar) pentru „bronz” în Rusia!



„Cocoșii” și „dracii” au pus în scenă, unul dintre cele mai frumoase meciuri de la turneul final din Rusia. Chiar dacă echipa calificată în finală s-a decis după un 1-0, ritmul partidei a fost extrem de ridicat, iar fazele de fotbal și ocaziile, numeroase. Din păcate pentru ei, belgienii au dat peste o defensivă impenetrabilă și un portar  Lloris extrem de inspirat. După un fundaș al Realului, cu Uruguayul (Varane), a fost rândul unui apărător al Barcelonei (Umtiti) să fie decisiv tot cu o lovitură de cap și tot din centrarea iscusită dintr-o fază fixă marca Griezmann. Concluzia, naționala Hexagonului revine după 12 ani într-o finală de Campionat Mondial, iar belgienii rămân să lupte pentru bronz.

La finalul jocului, Roberto Martinez a acceptat înfrângerea, dând dovadă de fair-play. Selecționerul Belgiei a lăudat faptul că Franța a știut să profite de șansa avută dar și-a și felicitat elevii pentru atitudinea pe care aceștia au arătat-o. „O minge moartă a făcut diferența. A fost un meci foarte strâns. Era clar că va fi decis de o doză de noroc în fața porții. Atitudinea jucătorilor a fost grozavă. Nici că le puteam cere mai mult. Golul lor a fost genul de fază care contează într-o semifinală de Mondial. Ne-a mai rămas un meci de jucat și vreau să mă asigur că vom încheia turneul cu capetele ridicate” – a spus Martinez, care, ironia sorții, l-a avut alături pe bancă pe Thierry Henry, nimeni altul decât cel mai bun marcator din istoria naționalei Franței.

De cealaltă parte, selecţionerul „cocoşilor galici” era în culmea bucuriei, dar încă mai are sechele de la ultimul act al Campionatului European 2016, când echipa sa a pierdut în fața Portugaliei lui Ronaldo. „Este ceva de-a dreptul senzaţional. Sunt foarte fericit pentru jucătorii mei. Sunt tineri şi au dat dovadă de caracter şi mentalitate în acest meci. A fost greu, dar golul a reuşit să ne descătuşeze. Am pus accent pe partea defensivă, dar cred că am fi putut să mai marcăm pe finalul meciului. Jos pălăria pentru jucători şi pentru cei din staff. Înfrângerea de acum doi ani nu a fost nici acum digerată”, a declarat Didier Deschamps la finalul semifinalei câștigate în fața Belgiei.

Semifinale: Franța – Belgia 1-0

A marcat: Umtiti 51

Stadion: Sankt Petersburgm, 64286 spectatori

Cartonașe galbene: Eden Hazard 63, Toby Alderweireld 71, N’Golo Kante 87, Kylian Mbappe 90+3, Jan Vertonghen 90+4

Cel mai bun jucător: Samuel Umtiti

Franța: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez –  Pogba, Kante, Matuidi (86 Corentin Tolisso), Mbappe, Giroud (85 Steven Nzonzi),  Griezmann. Selecționer:Didier Deschamp.

Belgia: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen –  Chadli (90+1 Michy Batshuayi), Fellaini (80 Yannick Ferreira-Carrasco), Mousa Dembele (60 Dries Mertens),  Witsel – De Bruyne, Lukaku, Hazard. Suspendat:Meunier. Selecționer:Roberto Martinez

Arbitri:Andres Cunha – Nicolas Taran, Mauricio Espinosa (toți din Uruguay). Al patrulea arbitru: Cesar Ramos (Mexic).  Asistent video: Massimiliano Irrati (Italia).

Miercuri, de la ora 21 are loc a doua semifinală dintre Anglia și Croația.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button