UTA Arad

Păcurar: „Mai obosiți decât Ripensia, dar ne-am atins scopul ca antrenament, dar și la capitolul moral”





Dacă Ripensia a merge în mare parte pe lotul de jucători din stagiunea trecută, UTA schimbă masiv liniile în această vară. Dacă timișorenii au avut doar trei noutăți în primul „unsprezece”, „Bătrâna Doamnă” a început doar cu patru dintre jucătorii care au apărat culorile „roș-albe” în stagiunea de primăvară. Apoi, după un sfert de oră, Petra s-a accidentat și a intrat Janos.

Pornind de la factorul omogenitate, echipa de pe Bega a avut și perioade de dominare, dar ocaziile au fost împărțite. În plus, picioarele arădenilor erau ceva mai grele după cele 5 zile pline de cantonament și testul cu Elore Bekescsaba, în timp ce „Ripi” a bifat doar două zile în stagiul de pregătire din Ungaria. „Trebuie să recunoaștem că adversarul ne-a pus de câteva ori în dificultate, dar era de așteptat acest lucru. Fiindcă am efectuat deja cantonamentul și am jucat și acum trei zile un amical, am ajuns mai obosiți decât adversarii la acest meci. În plus, era clar că o echipă ce a schimbat foarte puțin la nivel de jucători va avea plusul de omogenitate de partea ei, dar ne-am descurcat în cele din urmă bine. Cel mai important este că ne-am atins scopul ca antrenament, dar și ca moral pe un teren bunicel, la 28-30 de grade Celsius și împotriva unui adversar de nivelul nostru”, a spus Cristian Păcurar după testul din orașul maghiar.

Fiind testul de joi, cu Mako, stafful tehnic utist are la dispoziție zile prețioase de pregătire până la deplasarea de sâmbătă, de la Debrecen. „Și cu ocazia amicalului de azi am insistat cât am putut de mult pe posesie și asta vom face și la antrenamente. Vrem să creăm un grup pe care să-l omogenizăm, dar și să menținem și chiar să îmbunătățim pregătirea fizică făcută până acum. O să încercăm să mai vedem jucători, cum a fost și cazul fundașului Gal astăzi, dar ne pare rău că nu le putem da multe minute tuturor și asta pentru că avem de lucrat la relațiile de joc”, a adăugat antrenorul secund al „Bătrânei Doamne”.

O oră de joc, la „închidere”, lângă Tănase, a primit Lucian Oprea, fotbalistul de 20 de ani provenit de ACS Poli Timișoara. „Personal, îl cunosc doar din postura de adversar al grupei de 97-98 pe care am antrenat-o la Atletico și UTA, dar <<Mister>> a lucrat destul timp cu el. Ambii suntem de acord că este un fotbalist care ne-ar putea ajuta. Azi, s-a stins puțin după 50-55 de minute, dar asta și pentru că vine după o scurtă perioadă de accidentare”, a mai opinat Păcurar.

Pentru moment, utiștii au puțin ghinion la nivelul miijlocașilor centrali și asta pentru că Enescu și Coulibaly nu au făcut deplasarea în Ungaria din pricina unor accidentări, iar Petra a ieșit și el cu probleme medicale după primul sfert de oră al testului cu Ripensia. Probabil, sâmbătă, va fi încercat și Ousmane, mijlocaș central de culoare sosit din Malta.









4 comentarii

  1. Nu este bine ca avem accidentati si mai cad si altii!Asta in conditiile in care doar Petra dintre cei la care ma refer,este cunoscut bine de catre staff.
    Am inteles ca amicalul cu Mako s-a anulat.Sau nu?

    0
    0
  2. Profe….aveti un mare cuvant de spus!(Probabil)!Va rog sa nu renuntati la Jorza si Toma!Asta daca puteti!Nu lasati sa zboare pasarea de pe gard,in loc la ursul din padure!

    0
    0
  3. Pregatirea fizica,acum, sub Popa este alta,nu ca inainte, de asta pica unii „ca brazii taiati”. Multi nu au facut o prefatire fizica mai tare de ani
    de zile.Deasemenea jocul UTA-ei a fost mereu ” tare , in fata,…si-ce-o fi, o fi- pe faza a doua” . Nu mai cam vezi in fotbal asaceva, azi posesia, pasa progresiva si purtarea mingii sint chestii de toti acceptate. Asta cere tehnica, cere indemanare specifica, cere potenta fizica. La noi …acum se invata ..ce e cu posesia. Greu va fi dezvatat unul din stoperii nostri sa nu mai bubuie orice minge..Si Ripensia, ca si UTA a slabit, pierzandu-si cei mai buni jucatori, amicalul nu imi pare relevabil. Astept un meci cu o echipa serioasa, poate Debrecen ( daca va juca cu echipa de prima liga) sa fie asta. Bine ca mai este timp de transferuri si de omogenizare.

    0
    0
    1. Domnule Cosmin,cu toata stima,pentru ca am inteles ca aveti ani multi de UTA….
      In fotbalul modern,oricat am fi noi,nostalgicii, am regreta,nu se mai joaca din pacate cu un coordonator de joc iar despre stoperi nici nu mai poate fi vorba….Asta este,cu toata parerea de rau!Ultimul coordonator de joc adevarat la UTA,a fost Manaila.Restul doar tentative!
      Stoperi?Adica Libero?Nu mai exista aceasta notiune!Era un fotbal static,pe compartimente,acum trebuie sa faca toti ambele faze….presupune alta pregatire,alta conditie fizica….Toti vrem meciuri frumoase,cu goluri multe,dar s-a dus baba cu colacii!
      La 1:0,se strang ca si lamaia in gat,sperand sa inchida rezultatul,dar nu mereu reusesc…

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button