UTA Arad

Prima victorie în amicale a venit de la jucători din garda veche: Ripensia Timișoara – UTA 0-2



UTA a învins și, parțial, a și convins în amicalul cu Ripensia Timișoara. Disputat pe unul dintre terenurile naturale din Bekescsaba (acolo unde teamul de pe Bega e cantonat de duminică) meciul s-a încheiat cu scorul de 2-0 pentru arădeni, după golurile reușite de doi fotbaliști sosiți de pe bancă, Alexandru Manea și David Popa.

Ionuț Popa a debutat trei fotbaliști în primul „unsprezece” și anume Lucian Oprea, sosit de la ACS Poli, plus Vlad Opriș și Cristinel Matei, care nu au putut evolua în amicalul de sâmbătă datorită unor probleme medicale. De asemenea, au fost titulari și Albert Stahl și Roberto Bodea, care au disputat prima lor partidă din această perioadă de pregătire, după absența motivată de la meciul cu Elore Bekescsaba (scor 2-2).

Prima repriză a fost una strânsă, cu multe ocazii de ambele părți, dar și o accidentare pentru Mihai Petra, înlocuit cu juniorul Janos. Cei mai activi jucători din punct de vedere ofensiv au fost utistul Alex Pop, respectiv Dumiter de la timișoreni, ambii cu câte o bară. Dar și portarii ambelor echipe au fost la înălțime, la finalizarea lui Dumiter, Bodea atingând mingea înainte ca aceasta să lovească transversala. Arădenii au mai avut două șuturi periculoase de la distanță, prin Janos și Tănase, în timp ce Monea a ajuns față în față cu Bodea, dar goal-kepeerul arădean, în premieră căpitan la UTA, a respins din nou.

La pauză, tehnicianul „alb-roșiilor” a făcut trei schimbări post pe post, apelând inclusiv la Jovetic, un portar de 27 de ani adus din Serbia chiar astăzi. După o oră de joc, Manea a intrat și el în luptă, iar după 2 minute a și deschis tabela. Janos a executat o lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri, iar puternicul fundaș a reluat cu capul în plasă pentru 1-0. UTA și-a dublat avantajul 5 minute mai târziu, când David Popa a înscris elegant dintr-o centrare venită de pe dreapta de la Cubleșan.

Pe final au mai debutat doi jucători în tricoul UTA-ei, respectiv ex. dinamovistul Robert Gheorghe și Gall, un fundaș central de 20 de ani de la Oradea, aflat în probe. Accidentați, Enescu, Vădrariu și Coulibaly au rămas acasă, iar mijlocașul de culoare sosit din Malta nu a mai fost introdus în luptă.

De mâine, „roș-albii” revin la treabă pe plan local, urmând să dispute următorul test sâmbătă, la Debrecen. În schimb, testul de joi, cu Mako, a fost anulat.

Formații:

UTA: Bodea – Costin (70 R. Iuga), Benga (80 R. Gheorghe), Opriș (60 Manea), Copaci (80 Gall) – Oprea (60 Dan), Tănase (70 Suslak) – Stahl (46 Cubleșan), Matei, Petra (15. Janos) – Al. Pop (46 D. Popa).

Ripensia: Păduraru (30 Dobre, 60 Rădulescu) – Ad. Popa, Burdeț, Hecsko, C. Toma – Stoin, M. Toma – Tineiu, Zaluschi, Monea – Dumiter. Au mai jucat: Vlăpia – Apro, Kawagoe, Anghelina, Cluci, Ungureanu, Bădăuță.









2 comentarii

  1. Sper sa se lege incet,incet echipa,dar primordial sa se formeze scheletul de baza.
    Asa cum in amicale,nu sunt foarte dezamagit de rezultate slabe,doar in cazul ca vin una dupa alta,cum s-a mai intamplat,felicit UTA pentru victoria cu Ripensia,dar sa ramanem cu picioarele pe pamant.Ei sunt in primele zile de cantonament,dar mai ales au pierdut si ei 2-3 jucatori,cel mai important fiind Mediop.
    Succes si HAI UTA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button