UTA AradzTOP ARTICOLE

Primăria a angajat o firmă din Giurgiu pentru amenajarea gazonului de pe „Francisc Neuman”, lucrările ar putea începe peste câteva zile





Așa cum a declarat public în urmă cu câteva luni de zile, Gheorghe Falcă și instituția pe care o reprezintă, au pornit pe cont propriu procedura de amenajare a gazonului de pe noua arenă „Francisc Neuman”. Cele 2,5 milioane de euro de la Compania Națională de Investiții pentru această „operațiune”, plus o parte a nocturnei, nu au mai sosit, astfel că Primăria a confirmat prin comunicatul de mai jos angajarea din banii arădenilor a unei societăți comerciale pentru partea de gazon:

”Lucrările de amenajarea gazonului, a instalaţiei de încălzire şi a celei de irigare la stadionul Municipal “Francisc Neumann” ar putea începe săptămâna viitoare.

Primăria municipiului Arad a semnat contractul cu firma SC RULOURI DE GAZON SRL din judeţul Giurgiu, operatorul economic fiind desemnat câştigător întrucât a îndeplinit cerinţele tehnice şi a depus oferta cu preţul cel mai scăzut.

Suprafața totală ce urmează să fie amenajată este de 9.840 mp, aceasta fiind împărțită în două zone distincte: spațiu de joc cu o suprafață gazonată de 8.311 mp şi zonă perimetrală acoperită cu gazon artificial de 1.529 mp. În plus,vor fi amenajate şi spațiile tehnice aferente terenului de joc, respectiv suprafață tehnică pentru încălzirea jucătorilor și spațiu tehnic ce găzduiește dotările necesare sistemelor de irigare, încălzire și drenaj implementate sub terenul de joc.

Amenajarea gazonului de pe noul stadion UTA, realizarea instalaţiei de încălzire şi a instalaţiei de irigare au fost asumate de Compania Naţională de Investiţii (CNI), alături de montarea instalaţiei de nocturnă. În toamna anului 2016, CNI s-a angajat la o co-finanţare de 2,5 milioane de euro pentru aceste lucrări.

Deoarece cele 2,5 milioane de euro de la Guvernul României pentru gazonul Stadionului Francisc Neuman nu au mai venit, am fost obligați să licităm lucrarea din banii arădenilor. Am semnat contractul de execuție și împreună cu firma câștigătoare am fost la stadion pentru a preda amplasamentul, astfel încât în cursul săptămânii viitoare să se poată apuca de lucru. Păcat că am pierdut aproape 2 ani pe promisiunea Guvernului...”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Valoarea totală a contractului este de 3.145.368 lei şi are o durată de 4 luni de zile de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Garanția oferită lucrărilor este de doi ani de la data procesului verbal de recepție.

În urma acestei investiţii stadionul Municipal “Francisc Neumann” va putea găzdui competiții de fotbal din divizia A și meciuri internaționale, conform standardelor emise de FIFA, UEFA și FRF”.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

Per ansamblu, vorbim despre un buletin informativ al Primăriei, dar în declarație lui Bibarț se „ascunde” și un mare neadevăr, cu iz de ipocrizie. Cum adică păcat că „am pierdut 2 ani pe promisiunea Guvernului?” A promis cumva Executivul să  stea cu bățul după muncitorii de la Tehnodomus care au tras chiulul ani de-a rândul, câte trei-patru pe un șantier de 80-100? Doar gazonul și partea de nocturnă îi mai lipsește arenei „Francisc Neuman”, căci altfel totul e gata deja. Dar viceprimarul, ca și ceilalți acoliți ai lui Falcă, trebuie să exploateze mereu partea politică a lucrurilor și poate le și merge cu cine nu s-a născut ieri.

 

15 comentarii

  1. Mai sunt vreo 80 de zile pana la ,,inaugurare”. Mai mult ca sigur prin 15 noiembrie o sa apara un alt termen si tot asa pana cand, intr-un final, va fi gata stadionaşul. In tot acest timp , oamenii politici se vor acuza reciproc pentru intarziere. Si toate astea pentru ca pot!!!

    0
    0
  2. Cat de penali pot fi…….Sa spuna ca din cauza CNI-ului,le-a luat atatia ani si oricum va mai dura mult si bine.
    Sa termine ei stadionul macar 70-80%,inclusiv instalatii,finisari,mobilier si apoi sa deschida gura!
    Va urma lucrul pe graba=maintuiala,ca si pe Motorul.Sinteticul ca si sinteticul,dar tribune in care te tai in fieratanii si scaune care explodeaza cand le atingi….

    0
    0
  3. Sper sa nu iasa calitate ca la National Arena, ca la Craiova, ca peste tot de fapt unde s-au construit stadioane noi in Romania in ultimii ani. Ar trebui facut public contractul, sa vedem daca exista clauze care specifica reinstalarea gratis a gazonului in caz ca sunt probleme.

    0
    0
  4. daca or ajuns sa spuna ca oferta lu astia a fost cea mai mica de gazon, mie unul mi-e groaza de cum va arata in final…dar bine ar fi sa ma insel…

    0
    0
  5. Hai sa spunem ca noi nu ne pricepem…corect!Acceptat!Dar cata stiinta ti-ar trebui sa crezi aceste aberatii,ca s-ar apuca de gazon,cam peste o saptamana?Poate de sapaturi eventual…
    Astazi,,vineri 31 Aug.,dupa ce tribuna a 2-a este si ea acoperita,dupa cele 2 peluze acoperite deja si ele,apoi si la tribuna 1-i,terminata consola superioara de sustinere,s-au apucat de montat jgheaburile de scurgere.Deci daca timpul ii ajuta,va fi montata si tabla acoperisului,ultimul ramas.La ce am vazut pana acum,le va lua o saptamana.
    Si acum nelamurirea mea de profan:daca s-ar apuca de infrastructura terenului de joc,s-ar mai putea intra cu utilaje?Pentru ca ar mai fi nevoie de macarale si nacele,cel putin pentru consolele de nocturna suplimentare, despre care se tot vorbeste?
    Nu ai facut aproape nimic timp de 4 ani,dar vrei sa ne arati ca o faci in 3-4 luni?
    Nici o problema…..mai inauguram inca odata si inca odata pana cand vin alegerile..
    Ce nesimtiti…..Ne iau toti de prosti….
    Si va spun ceva,probabil nu noutati::::atat timp cat se merge pe licitatii „cel mai ieftin” si fara alte criterii de calitate,timp de executie,garantie,chiar daca legea este prost facuta,vom trage ponoasele!Toti asa zisii responsabili factori de decizie, se ascund dupa lege!Trist,dar adevarat….

    0
    0
    1. In Arad au pus pe marginea liniilor de tramvai din centru si Vlaicu. Nu neaparat la stadioane pun ei gazon.

      0
      0
  6. Se pare ca firma asta stie ce face, dupa portofoliul indicat pe site-ul lor…. Daca ceva nu e in regula, este din partea „beneficiarului”! Dar cu amatorii nostrii, artisti in poze, cunoscatori doar ai cutumei „zeciuielii” la contracte, ce poti sa te astepti?! Daca va documentati putin, o sa aflati ca, probleme ulterioare ale gazonului, la Arena Nationala, Petrolul, Craiova, nu s-au datorat calitatii ierbii, montarii, etc…. se vedea la predare, ELE S-AU DATORAT INTRETINERII GAZONULUI! E simplu….in oferta de pret sa soliciti si o perioada minima de intretinere/ supraveghere/ indrumare, a gazonlui de catre montator in paralel cu pregatirea unui minim de personal al Primariei, pentru intretinerea gazonului si lucrul cu instalatiile….Dar cum ziceam si in postari anterioare! De la cine vrem noi profesionalism?! Ingineri care nu au lucrat o clipa in domeniu, padurari, paznici….!
    La Craiova, „un destept” a apasat un buton! Ce buton asta? Sa il oprim! Aaaa, nu mai consuma curent! Economie! Ce bun sunt! A oprit pompele care evacuau apa de sub gazon (stadionul e intr-o zona fosta mlastinoasa cu apa freatica aproape de suprafata) si astfel gazonul s-a „inecat” si uscat…se pot vedea pavelele de la intrarea in stadion, sunt umede si balteste apa! Daca iti iei Logan=intretinere ieftina, daca vrei ML-u, costa si nu te pricepi?! Sa traiti tot mai bine!

    0
    0
  7. Sa retinem : 1. „ar putea începe săptămâna viitoare….”, 2.”….operatorul economic fiind desemnat câştigător întrucât a îndeplinit cerinţele tehnice şi a depus oferta cu preţul cel mai scăzut. 3. „declarație lui Bibarț se „ascunde” și un mare neadevăr, cu iz de ipocrizie. Cum adică păcat că „am pierdut 2 ani pe promisiunea Guvernului?” A promis cumva Executivul să stea cu bățul după muncitorii de la Tehnodomus care au tras chiulul ani de-a rândul, câte trei-patru pe un șantier de 80-100? Doar gazonul și partea de nocturnă îi mai lipsește arenei „Francisc Neuman”, căci altfel totul e gata deja…”. Comentariu : cind vine vorba de primarie, de dl Falca si de constructii sportive..increderea mea in promisiunile dansilor este foarte scazuta. dansii mai degraga demoleaza decit construiesc. Arena UTA din Vlaicu este intr-o intarziere istorica, rizibila si inacceptabila pentru un oras cum este Aradul, iar motorl pentru un gazon sintetic a luat nepermis de mult timp.

    0
    0
  8. Prevad in stilul caracterisitc ca o sa monteze scaunele,balustrade si poate gard imprejur si gazonul, plateaza ceva buzi ecologice si gherete de lemn si o sa declare primaria stadionul terminat.

    0
    0
  9. Mi-e teamã , după ce am văzut “Stadionul” Motorul, cã și gazonul de pe noul Francisc Neumann v-a fi la fel de… e greu de gãsit un cuvânt , poate execrabil !! Cine mai poate avea încredere intr-un primar care a demolat Aradul ??In lingãii lui nici atât. !!!!

    0
    0
  10. Adevarul este ca firma a facut si lucrari de calitate,gazon destinat pentru fotbal,dar tot pe viteza si dat direct in folosinta,ori asa ceva nu este in regula….Ca si cum ai pune un covor persan peste gheata,dar sa si se stabilizeze…
    Pe Arena Nationala,l-au montat in 3 zile,muncind 24 din 24,pentru ca primarita Firea s-a tot fandosit si meciul nationalei era „la usa”,ca apoi sa se intre direct cu crampoanele in el,la Craiova la fel….Asa nu merge!Nu este un gazon de ornament sau de curte,pentru frumusete….
    Bine ar fi ca in toamna aceasta,inainte de bruma,sa fie asezat,tasat,tavalugit…Pana in primavara s-ar lega si s-ar stabiliza.Si asa nu vad cum sa fie dat in folosinta stadionul,mai repede…astea sunt povesti pentru creduli…
    In tot necazul si bataia de joc,faptul ca stadionul nu este complet inchis si acoperit, asa cum aparea in basmele lor,in proiecte CAD,ar putea fi totusi un avantaj.Ar exista aeratie,oxigenare si lumina naturala,nefiind necesare ventilatoare de sol,o gluma daca sunt de tipul celor pe care le-am vazut la Bucuresti sau Craiova,de diametru mic…
    Am vazut in Spania,Germania,la stadioane ovale,cu 3-4 niveluri de tribune,complet acoperite,niste ventilatoare…nu exagerez…..cat casa asistate de lampi cu infrarosu,de m-am crucit!
    Asa ca pana la urma,despre ce vorbim,atat timp cat ni se pregateste deja „duma” ieftina,ca licitatia s-a castigat strict pe criteriul de cel mai ieftin venit?Primul servit!
    Ne-o mai da Bibart si cu garantia?Cat?2 ani?
    Pai mai cretinilor,pe care noi aradenii v-am ales din pacate…si daca intru in L..l si cumpar un bec de 15 Ron,am garantie de 3 ani….
    Ce naiba?Poate ca eu sunt fazan,pacalici,facut in toate felurile…,dar chiar toti suntem?

    0
    0
  11. Diferenţa este că
    – FERI BARO – omul care a iubit Aradul şi fotbalul – acum 72 (?) de ani s-a pus să facă un stadion de fotbal ptr. concitadini. Pentru care a adus gazon din ….Anglia
    – Ghiţă al nostru- primar moţ, cizelat la şes – pus şi d.lui pe gînduri mari. Dar îi cam lipseşte materia cenuşie ptr. aşaceva . În speţă angajează o firmă – ptr. punerea gazonului pe terenul de fotbal – fix din …Giurgiu ( Ptr. cei slabi, teritoriu dincolo de ţara miticilor. )
    În atenţia D.lui Primar ! Dacă doriţi neapărat o afacere bănoasă cu cei din Giurgiu , dânşii sunt mari specialişti de a construi lotcă de pescuit !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button