Arhivă articole

„Roș-albii” devin favoriți la calificarea în Liga Elitelor: ASU Poli – UTA Under 17 2-2


„Puștii” antrenați de Mircea Aslău au făcut, ieri, un pas important pentru accederea în Liga Elitelor U17. Chiar dacă la un moment dat au condus și scorul final de 2-2 îi pune în fruntea clasamentului seriei a 16-a a preliminariilor Ligii Elitelor.

În prima parte, pe fondul unui joc mai închegat al tinerilor de la ASU Poli, aceștia reușesc să deschidă scorul în minutul 25. Jocul UTA-ei suferă puțin la construcție și pauza îi găsește în avantaj pe „alb-violeți”.

Nici repriza a doua nu începe prea grozav pentru utiști și, în minutul 47, proaspătul intrat Nicoară primește roșu la o intervenție din spate. Chiar și în zece, cei care pun presiune sunt arădenii, rămași în 10.  În minutul 54, în urma unei lovituri libere, gazdele faultează în careu. Maier își asumă responsabilitatea de la 11 metri și egalează. După numai 7 minute, Jula ia o acțiune pe cont propriu, driblează doi adversari și șutează. Portarul reușește să respingă, însă doar până la același Maier, care pune latul, bară gol.

Presiunea se mută pe adversari care trec pe lângă egalare în câteva rânduri, în calea lor stând ori bara ori portarul Iucie, înger și demon în această partidă. Spiritele se încing, iar echilibrul pe teren se restabilește după ce un jucător timișorean vede al doilea galben.  Cu un minut înainte de finalul timpului regulamentar, centralul Ciuchiță dictează penalty pentru gazde. Iucie ghicește colțul, dar mingea intră, totuși, în poartă.

S-a terminat 2-2 și copiii lui Aslău trec pe locul 1. Chiar dacă până acum are același număr de puncte cu Poli, UTA stă mai bine în meciurile directe, marcând de două ori în deplasare. În tur, scorul a fost tot egal: 1-1.

Rezultatul nu le-a căzut bine timișorenilor, părinți și suporteri, care le-au făcut dificilă plecarea juniorilor utiști din Complexul „Dan Păltinișanu”. Noroc cu forțele de ordine…

UTA: Iucie – Maier, Rîpaș, Turc, Căciulă, Moldovan T., Vulturar, Moldovan C., Aslău, Jula, Cleuță. Au mai jucat: Nicoară, Gădărici, Palea, Merca, Găină.

„Mă bucur pentru băieți, pentru grupul pe care îl avem. Rezultatul aparține echipei, am muncit mult. Nu am practicat un joc foarte bun, dar cu toate astea cred că puteam câștiga“, a declarat la finalul partidei antrenorul Mircea Aslău.

UTA U17 mai are de disputat patru meciuri în cadrul acestor preliminarii:

Dacia Orăștie – UTA (10-0 tur)

UTA – CFR Simeria (10-0 tur)

LPS Sebeș – UTA (2-0 tur)

UTA – CS Hunedoara (2-0 tur)

2
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.