Stranieri aradeni

Assist pentru Dennis Man în victoria României U 21 în Portugalia, după un meci de infarct





Cu Dennis Man titular, România U21 a învins cu 2-1 pe stadionul Mata Real din Pacos de Ferreira în partida contra naționalei similare a Portugaliei.

După o primă repriză strânsă, încheiată însă fără gol, meciul a explodat în debutul reprizei secunde. Alexandru Cicâldău a deschis scorul în minutul 52 cu un șut pe jos din afara careului, plasat excelent lângă bară. Șapte minute mai târziu, Dennis Man a trimis o pasă perfectă pentru Andrei Ivan, care l-a depășit pe portarul gazdelor și a făcut 2-0. Meciul părea să meargă în favoarea elevilor lui Mirel Rădoi, dar lucrurile au început să se complice odată cu al doilea galben încasat de Alexandru Pașcanu.

Portughezii au redus din diferență în minutul 85 prin Carvalho, iar situația avea să devină și mai grea la finalul timpului regulamentar. Andrei Ivan a fost și el eliminat, iar datorită diferitelor întreruperi, arbitrul a acordat nu mai puțin de nouă minute de prelungire, pe care România trebuia să le negocieze în nouă oameni.

Gazdele s-au aruncat în atac, dar portarul Radu a făcut poate cel mai bun meci al carierei și a scos nenumăratele centrări și șuturi trimise de portughezi. În minutul 90+9, „centralul” turc Palabiyik a arătat punctul cu var după un fault al lui Boboc, dar goalkeeperul lui Genoa a fost din nou decisiv, a ghicit colțul și a scos execuția lui Carvalho.

Așadar scor final 1-2 și România face un pas mare spre Campionatul European de vara viitoare, din Italia. În acest moment, echipa lui Rădoi se află pe locul secund, la trei puncte în spatele Bosniei, chiar adversarul de peste patru zile, care are însă un meci în plus. Forțat probabil și de cele două eliminări, Rădoi l-a ținut pe Adi Petre pe bancă până la final, dar arădeanul va avea șanse mai mari să joace marți datorită lipsei lui Andrei Ivan.

Dacă „tricolorii mici” au învins entuziasmant, naționala mare a lui Cosmin Contra a început cu stângul Liga Națiunilor: partida de pe teren propriu cu Muntenegru s-a încheiat 0-0. George Țucudean nu a prins nici un minut, pentru postul de titular ca atacant de careu fiind preferat Claudiu Keșeru.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button