Șoimii Lipova

Sabău: „Sunt mulțumit de toți jucătorii” vs. Petcu: „Meciul s-a rupt la eliminare”





Șoimii Lipova își continuă startul perfect în campionat după o nouă victorie clară, 4-0 cu CNS Cetate Deva. Partida a început cu un mic incident, căpitanul Calvin a înmânat fanionul cu Șoimii Lipova omologului său de la echipa adversă iar antrenorul secund aflat pe banca de rezerve imediat lângă tribuna oficială a ținut să se remarce negativ strigând că: ˝noi le dăm fanionul de la corner˝, fapt ce a nemulțumit profund spectatorii din Lipova ce vin meci de meci la Pâncota să-și vadă favoriții. E trist că la un gest normal, făcut de o echipă ce dorește să respecte fotbalul, i se răspunde într-un mod ce nu are legătură cu esența sportului: fair-play-ul.

Antrenorul Lipovei, Flavius Sabău, și-a lăudat tot lotul după încă un succes entuziasmant: „Mă bucur că am jucat fotbal tot meciul, chiar dacă am avut 2-0, o relaxare putea să ne coste, să luăm un gol și să-i aducem din nou în joc. A revenit Vasiu, fundaș central de picior stâng, și împreună cu ceilalți din linia defensivă s-au achitat cu brio de sarcinile de joc. Mă bucur pentru al doilea junior pe care am pariat în această vară, Gabriel Buta, în 15 minute a avut trei ocazii și a marcat o dată, cu un șut de mare atacant. Îi place poarta, urcă și are execuții deosebite, dacă va munci bine va ajunge sus în fotbalul românesc. Le acord minute tuturor juniorilor, mi-aș dori să joace mai mult dar trebuie să fim atenți și la obiectivul de a câștiga fiecare partidă. Sunt mulțumit de toți jucătorii, seniori sau juniori, avem acoperire foarte bună pe posturi, remarc și faptul că și în acest meci rezervele au intrat cu un mare plus, mai ales că a revenit și căpitanul Vasinc, și ce revenire de senzație. La 2-0 când adversarii încă mai sperau, o centrare șutată de la mare distanță și lateral de lângă tușă s-a dus în vinclul de la colțul lung, o execuție demnă de Cupele Europene. Dar rămânem modești și muncitori în continuare, meciul cu Deva a trecut și pregătim următorul meci de acasă cu Dumbrăvița, un examen greu pe care vrem să-l trecem cu brio pentru a îndeplini miniobiectivul de început de campionat.”

Omologul său, Ioan Petcu, a fost evident dezamăgit după a doua înfrângere la rând, fiind de părere că eliminarea lui Voineag din prima repriză a fost decisivă: „Meciul a început echilibrat până am luat gol din penalty și s-a rupt când a fost eliminat, meritat întradevăr, fundașul nostru. La 2-0 și în zece oameni am încercat să avem reacție în repriza a doua, am avut 2-3 ocazii dar nu am reușit să finalizăm. Din păcate greșelile personale, cum a fost și cea de la eliminare, nu mai spun că și în partida trecută am jucat în zece oameni, ne dau înapoi de la obiectivul avut la început de campionat, și anume să construim o echipă competitivă. Sperăm totuși să ne mobilizăm la următoarea partidă de acasă cu Alba Iulia și să obținem o victorie foarte necesară pentru moralul echipei.”

Echipa lipovană conduce în acest moment clasamentul seriei, cu 9 puncte și un golaveraj de 12-2.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button