RugbyzTOP ARTICOLE

Rugbiștii arădeni, în „careul de ași” la rugby în 7: „Obiectiv atins, să înceapă campionatul!”





Prima competiție oficială a sezonului 2018-2019 s-a încheiat pozitiv pentru CS Universitatea Arad. După cele trei turnee la rugby în 7, „studenții” arădeni au terminat în obiectiv, adică în „careul de ași”.

După ce au ocupat un loc 4 la etapa de la Năvodari și un loc 5, la Galați, elevii lui Marian Grindei au ocupat poziția a 4-a la Petroșani, weekendul trecut. Pierzând destul de clar: 10-33, cu campionii de la Știința Petroșani și 0-35, cu CS Năvodari, Burai et. comp. s-au mobilizat în celelalte două partide: 14-7, cu Bârladul și 33-5, cu Sportul Studențesc. Totodată, arădenii au mai beneficiat și de neprezentarea Galațiului prin succesul la „masa verde”, 5-0.

Așadar, când s-a tras linia a rezultat următorul clsament al Campionatului Național de Rugby 7 DNS:

1. Știinta Petroșani-46p

2. CS Năvodari-44p

3. RC Bârlad-32p

4. CSU Arad-28p

5. Sportul Studențesc-22p

6.RCM Galați-20p

Așadar, arădenii și-au atins scopul, deși există un mic regret pentru eșecul din runda a doua, contra celor de la Bârlad. „Dacă eram mai atenți în meciul de la Galați, poate eram azi pe podium, dar e bine și așa. Ne-am propus un loc în primele patru echipe și l-am obținut. În plus, jucătorii care au participat la cele trei turnee au avut parte de o pregătire bună, suplimentară, în vederea campionatului în 15. Acesta poate să înceapă din punctul nostru de vedere, sperăm să debutăm cu dreptul”, spune Marian Grindei, antrenor și jucător la CSU Arad.

Cu un lot întărit cu doi jucători proveniți de la fotbalul american: Ghiță Cheregi (aripă) și Daniel Pastor (pilier), dar și cu Maximilian Pința (linia a II-a), Cristian Cârdei (centru), plus revenirea pilierului Ionuț Băieș, rugbiștii arădeni speră într-o clasare cât mai bună în seria a II-a a Diviziei Naționale. Aici mai iau startul Știința Petroșani, CSM Sibiu,  CS Mănăștur, Bucovina Suceava și Rugby Club Gura Humorului.

Prima partidă a arădenilor e programată sâmbătă, 15 septembrie (ora 14,00), pe terenul „Banatul” din Sânnicolau Mic, contra celor de la CSM Sibiu.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button