Arhivă articole

Bucurie moderată pentru Buia: „Din respect pentru UTA, motivul plecării mele a fost strict legat de situația neclară din punct de vedere financiar”


Legea foștilor a funcționat încă odată în fotbal. UTA a pierdut la Snagov, după golurile lui Buia și Dănălache, penalty-ul ce a făcut diferența fiind obținut de Cătălin Hlistei.

Cel puțin Darius Buia s-a bucurat moderat după reușita sa din minutul 61, când a plasat balonul în stânga lui Bodea după centrarea lui Stancu. „Nu am exagerat cu bucuria din respect pentru băieți, staff și tot ceea ce înseamnă UTA. Am petrecut 6 luni foarte bune la Arad, unde jucătorii și antrenorii m-au primit foarte bine, iar eu le-am răsplătit încrederea prin evoluțiile mele. Nu am declarat niciodată că aș fi fost cel mai mare utist, fiindcă nu ar fi fost adevărat, ci pur și simplu am încercat să-mi fac cât mai bine meseria la un club de mare tradiție din România. Iar contractul cu Snagov l-am semnat cu 5 zile înainte de a-mi expira contractul cu UTA, mai precis pe 25 iunie și de abia după două zile am fost chemat la primele discutii pentru prelungirea înțelegerii la Arad. Și asta în condițiile în care noi începusem primii pregătirile dintre echipele de Liga 2-a. În fine, motivul plecării mele a fost legat strict de situația neclară din punct de vedere financiar. Nu îmi permiteam să stau fără bani, mai ales că de două luni de zile am și o fetita, pe care nu o pot convinge să renunțe la pampers o lună, două. De acum, ea este ce mai de preț pe lumea aceasta și toate deciziile le iau în funcție de ea”, a menționat mijlocașul Snagovului, care i-a și dedicat reușita de azi fetiței sale.

Buia recunoaște că rezultatul de egalitate ar fi fost mai just la finalul disputei de azi. „După cursul jocului și mai ales după ce UTA a ratat și un penalty, cred ca echitabil era un rezultat de egalitate. Dar, așa e în fotbal, se pot întâmpla multe. Nu e obligatoriu să pierzi dacă ai făcut un joc slab sau să câștigi dacă ai jucat bine. Fotbalul e imprevizibil, de asta e și atât de iubit în toată lumea și numit sportul rege. Oricum, îi doresc UTA-ei multă baftă mai departe, sper să-și îndeplinească obiectivele în acest sezon. Oricum, eu mai țin legătura cu mulți dintre foștii mei colegi de la UTA, i-am invitat și la nuntă pe unii. Ca fotbalist, azi ești coleg, mâine adversar, fiecare își dorește ce este mai bine pentru el și familia lui”, a mai spus fotbalistul de 24 de ani.

Fiul fostului internațional, Romică Buia, a început sezonul la Snagov cu trei goluri și două pase decisive. În jumătatea de an petrecută la UTA, a înscris  9 goluri și a oferit 6 „assisturi”.

6
0

7 thoughts on “Bucurie moderată pentru Buia: „Din respect pentru UTA, motivul plecării mele a fost strict legat de situația neclară din punct de vedere financiar”

 1. Conducere de amatori, cum sa-l chemi la negocieri cu 3 zile inainte sa-i expire e clar ca nu l-au mai vrut.

  9

  2
 2. Mă unii atit de prosti sânteți ca nu întelegeti nimic. Buia a semnat inainte sa i se termine contractul ,clubul nu a stiut nimic despre el cum ca vrea sa plece cind l au chemat la prelungirea contractului ,Buia deja avea contractul semnat cu alt club ! Nu conducerea UTA nu la dorit ,ci practic el ia lucrat pe conducătorii Utei. Daca esti fotbalist profesionist nu faci asa ceva ,anunti clubul cu care esti sub contract ca vrei sa pleci la conditii mai bune . Conducerea oricum nu putea sa-l mai țină, dar el trebuia să anunțe

  5

  15
  1. Poate in Romania se face asa cand totul e la nimereala. Orice conduce de club mai serioasa din lume daca vroia sa tina un jucar il chema la negocieru pentru un nou contract cu lunile inainte sa-i expre. Un om serios nu sta pana in ultima saptamana sa-si caute alt angajament daca nu e intrebat tin timp de sanatate de clubul la care e.

   18

   0
 3. Conducerea daca era profesionista, facea cu 6 luni inainte de expirarea cpntractului o oferta. Ce sa ceri cand avem o consucere formata din oameni care au scoala facuta la apelul bocancului.

  8

  0
 4. Nu sunt de partea conduceri dar cînd nu sunt bani deloc cum poți renegocia un contract cu 6 luni inainte de expirare să fim serioși cînd tu nici macar nu știi dacă poți încropi o echipă

  2

  1
 5. Nu mi s-a parut ca s-a bucurat moderat, dar pana la urma el stie de ce si in ce conditii a plecat de la UTA. Bafta!

  9

  0
 6. A spus foarte clar baiatul ca, nu a fost deacord cu instabilitatea financiara a clubului si a fost nevoit sa plece avand o familie de intretinut !!! Daca nea FALCA nu vrea in ruptul capului sa schimbe forma de organizare, nu vrea si gata , lasa UTA. sa se chinuie ca asa ii place !!!

  4

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.