Arhivă articole

Lipovanul Sulea și cermeianul Deta anticipează un nou derby județean în Liga 3-a: „Nu avem voie sa facem pași greșiți” v.s. Deta: „Șanse egale!”


Dacă Național Sebiș și-a terminat deja socotelile cu conjudețenele în acest tur de campionat, între celelalte formații arădene de Liga 3-a mai sunt de clarificat destule lucruri. De exemplu, Șoimii Lipova o întâlnește mâine, de la ora 17, pe Lunca Teuz Cermei și are șansa revanșei pentru eliminarea din Cupă, de acum o lună de zile. Cu toate că, până la urmă, renunțarea la o competiție oficială le-a făcut numai bine „alb-albaștrilor”, care au o statistică demnă de invidiat.

Lipova e în companie selectă când vorbim despre formațiile neînvinse în primele două eșaloane fotbalistice ale țării. Doar Astra Giurgiu, în Liga 1 și FC Snagov, în Liga 2-a, au cifra zero în dreptul eșecurilor, dar trupa lui Sabău se poate lăuda și cu victorii pe linie: cinci la număr. E adevărat că numărul de meciuri e mai mic decât ale formațiilor menționate mai sus, dar el poate fi crescut în cazul în care Cermeiul pleacă fără punct(e) de la Pîncota. „Va fi un meci disputat, ei au câștigat în cupă și, deci, sunt favoriți. Dar, noi vrem să luăm toate cele trei puncte, jucăm acasă și nu avem voie să facem pași greșiți. Suntem motivați și tot lotul este pregătit pentru acest nou derby arădean. Am petrecut un sezon frumos la Cermei, cu o parte dintre cei de acum am fost coleg. Țin legătura cu mulți dintre ei, a fost un colectiv frumos și eu cred că mi-am făcut datoria. Acum sunt la Lipova, avem un vestiar foarte bun, o echipă închegată și rezultatele se văd. Dacă voi juca, voi da totul din mine, contează ca echipa să câștige, indiferent cine joacă sau cine dă gol. Sper să îmi fac și eu datoria și să marchez cât mai multe goluri în acest campionat, dar mai tare doresc să ținem steagul sus așa cum am făcut în acest debut incredibil de campionat. Dacă voi marca în poarta Cermeiului sigur că nu pot să mă bucur decât cu respect față de oamenii de acolo, care au fost corecți cu mine”, spune Andrei Sulea, fostul golgheter al Cermeiului, actualmente parte a atacului lipovanilor, alături de Trabalka și Vasinc.

Cermeiul nu a doar dat, ci a și luat jucători de la Lipova în această vară. Vorbim despre juniorii Lupșe și Deta, pe care Radu Anca i-a alternat în acest debut de sezon. Cert este că Rareș Deta a petrecut o perioadă bună la Lipova, de unde a ajuns și la lotul național Under 18, dar acum trebuie să-și facă treaba pentru actuala sa echipă. „Avem șanse egale în acest derby, fiecare își va face cărțile și la final vom vedea cine e mai bun. Va fi o încleștare puternică datorită rivalității bine știute dintre echipele arădene, însă în limitele fair-play-ului. Ne cunoaștem între noi, unii suntem prieteni și în afara terenului, eu zic că va fi un meci pe cât de combătut pe atât de frumos. Ne-am pregătit bine, ne motivăm să putem juca la victorie. Mi-aș dori să fiu titularizat, vreau să îmi ajut echipa și, dacă se poate, de ce nu, să și marchez un gol. Dacă voi reuși acest lucru, mă voi bucura moderat. Respect mult echipa la care am jucat sezonul trecut și le doresc mult succes, dar după partida cu Cermei”, a menționat mijlocașul de 18 ani crescut de UTA.

Într-adevăr, Deta are șanse mari să prindă un tricou de titular dacă Mager nu-și va reveni complet. Vezan este celălalt fotbalist al Cermeiului cu probleme medicale, incert și el la această oră. La gazde, singura absență sigură este cea a lui Iova, accidentat pentru o perioadă mai îndelungată.

Formații probabile:

Lipova: D. Filip – Savin, Calvin, Vasiu, Filimon – Poiană, Dobrean, S. Popa, D. Rusu – Trabalka, Sulea.

Cermei: Gârlea – Polgar, Varga, Nistor, Lupșe – Mihuța, Tănase – Mager (Deta), Prună, Vlad – Capătă.

Arbitri: Răzvan Ladăr – Sergiu Duma (ambii din Zalău), Flavius Seiche (Sânmihaiu Almașului – Sălaj)

Observatori FRF: Vasile Balaj (Drobeta Turnu Severin), Ionel Poclid (Timișoara)

4
0

One thought on “Lipovanul Sulea și cermeianul Deta anticipează un nou derby județean în Liga 3-a: „Nu avem voie sa facem pași greșiți” v.s. Deta: „Șanse egale!”

  1. Pai astia de la Cermei il mai au accidentat pe Gal de la UTA. Asta-i cu talie merge bine langa Varga si Nistor pe stanga. Si cu Tanase si Mihuta la inchidere ar trebui sa se apere bine . Dar sa vedem la Pancota. Nu mai e ce a fost in cupa. Lipova e pe val! Poate o vedem in liga 2-a! Hai UTA!

    2

    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.