UTA Arad

Răzbunare sau dioptrii? Haidiner a provocat faza toamnei în arbitrajul românesc: „Nu cred că mai e ceva de spus, putea fi decisiv acel penalty”





Partida dintre Pandurii și UTA a avut parte de un moment controversat. Poate faza toamnei în arbitrajul românesc. În minutul 25, la un duel pentru un balon aflat în aer, petrecut în careul arădenilor, El Hasni a fost împins clar de Nsiah, atacantul celor de la Pandurii. Tunisianul a căzut urât și s-a accidentat foarte grav, dar „centralul” Denis Haidiner a văzut doar cum utistul , dezechilibrat de adversarul său, a atins ușor mingea cu brațul drept.

Astfel, arbitrul hunedorean a arătat fără ezitare și mustrare de conștință punctul cu var. Ba, mai mult, după ce s-a consultat degeaba cu „asistentul” Damian Antal, Haidiner i-a arătat și cartonașul galben lui El Hasni,  care se zvârcolea de durere în spatele porții lui Bodea. „Nu cred că mai e ceva de spus despre acea fază, doar un simplu incredibil. Dincolo de accidentarea gravă a jucătorului nostru, care ne-a dat toate planurile tactice peste cap și ar putea lipsi mult de pe gazon de acum înainte, moralul jucătorilor putea fi serios afectat dacă Bodea nu apăra lovitura de la 11 metri. S-ar fi intrat cu nervi și mai mari la vestiare, iar în aceste situații e greu să te mai faci înțeles ca și antrenor. Eu am vorbit puțin cu Haidiner la pauză și mi-a spus că așa a văzut el, iar dacă a greșit își cere scuze. Bine că nu a uitat să-i dea nici cartonaș galben, jucătorul fiind suspendat etapa viitoare. Dar, asta contează mai puțin, că ne este teamă că l-am pierdut pe El Hasni pentru câteva săptămâni, poate luni”, a menționat Ionuț Popa. Gorjenii nu au putut profita însă de moment și au ratat lovitura de la 11 metri prin Tudoran, iar scorul rămânea alb.

Cert este că după ce s-a dezechilibrat, El Hasni și-a prins piciorul sub el, după care s-a julit serios și la piciorul stâng din cauza suprafeței sintetice. Fundașul „roș-albilor” acuză dureri mari la genunchi și va face un film radiolgic odată ce delagația UTA-ei va ajunge acasă. Sunt temeri pentru o ruptură de ligamente la genunchiul stâng, dar arădenii doresc să se asigure că nu e vorba și de o fractură. „Îi dedicăm golurile și victoria lui Oualid, sperăm să nu fie nimic grav și să revină rapid pe gazon”, a fost mesajul lui Lucian Oprea, autorul golului de 2-1 în favoarea UTA-ei.

Decizia aiuristică luată de Haidiner astăzi poate fi interpretată și în cheia răzbunării pentru un episod petrecut în toamna anului trecut. Atunci, „oficialii” utiști, nemulțumiți de prestația aceluiași arbitru hunedorean la partida de la Șiria, cu ASA Târgu Mureș, i-au trimis acestuia baremul prin poștă la câteva zile după încheierea partidei. Nimic ilegal, doar că Haidiner s-o fi simțit umilit. Dar, există și varianta ca arbitrul să aibă dioptrii seriose, cu sau fără ochelari.

11 comentarii

  1. Și la faze simple își pregătea răzbunarea. Asta e. bandit stilat !! Juca teatru la consultarea tușierului.Care tușier a dat dovada de personalitate cat batul de la fanion ! Parafa comportamentului sub orice critica la galbenul acordat. Asta nu e slab, altfel nu trecea niste teste,e răuvoitor ,incompatibil cu munca de arbitraj și nu merită barem. Speram sa fie coborit definitiv mai jos Sunt destui tineri merituoși la eșaloane inferioare. Asta dacă nu o avea pe cineva mai sus și te trezești cu el din nou la Arad !!

    0
    0
    1. Sa vina la Arad.Ii rupem capul.Un gunoi ordinar.vai de arbitrajul romanesc si de fotbalul nostru.

      Bravo baieti,felicitari pentru victorie.UTA -DRAGOSTEA MEA DINTOTDEAUNA

      0
      0
  2. Stiti ce imi pare foarte hilar?Mor tot prost,fara sa inteleg nici in ruptul capului,dar pana astazi nici un site,nici un gazetar,nici un reporter,etc..nu a comentat prestatiile acestui badaran cu tinderi machiavelice!
    Dupa meci,au inceput sa apara articole peste tot,ca ciupercile dupa ploaie,inclusiv prin presa centrala,despre faza penalty-ului(si nu numai),in care nu doar ca nu a fost acordat corect,ramanem o perioada(sper cat mai scurta)si fara un jucator de baza(si ca spectacolul sa mearga la paroxism,ii mai da si cartonas galben),la care acum,in sfarsit,Haidiner este pus la zid!Din ce cauza a fost nevoie de atat timp?
    Oare toti sunt orbi si fix eu si Nelu Targoviste,tot batem apa in piua?
    Acest circar de 2 bani,Haidiner,ne mananca ficatii de mult timp,nu de ieri de azi,cu un tupeu de gen nazist,comunist,bolsevic,sau nici nu stiu cum sa-l mai calific?
    Daca facea asta de la Liga 3 in jos,sa-l fi vazut alergat pe campuri,adunandu-si dintii!
    Nu este inca tarziu,macar ca nu sunt adeptul violentei!Trebuie gasite alte rezolvari impotriva boschetarului acesta….

    0
    0
    1. Giro, la jumatate de ora dupa meci, gsp a postat un articol corect interpretat despre faza in cauza. Parerea mea este ca Haidiner este un arbitru corupt, si poate – cine stie ?- UTA i-o fi promis,…ceva, candva, si…. nu s-a conformat. E o parere. Ce este cert este ca faza in cauza era limpede, ca hentul, nu putea fi cu intentie si ca galbenul era ..al 4 lea. deci „omul” stia ce face

      0
      0
  3. Trebuie exclus pe viata. Acordarea penaltyul-ui a facut-o in cardasie cu tusierul. Chiar daca, sa zicem, a gresit demonstreaza ca el vede alte reguli care trebuie aplicate atunci cand se savarseste o infractiune. Adica, el da invers. Un asemenea om nu are ce sa mai caute in arbitraj. Probabil ca sufera si de vreo boala psihica. E inapt pentru a mai putea continua in acest domeniu. Este inadmisibil sa comita o eroare asa de grava. Afara cu el!

    0
    0
  4. Total adevarat @Radu L!Am urmarit toate meciurile posibile,din Liga a 2-a!Dupa cat timp am avut!Nu exista tusieri,decat de decor!Sunt pur si simplu niste marionete de teatru ieftin!Doar centralul decide….in rest gargara….
    Nu au decizie si ridica un steag de offside(ca sa nu mai vorbesc despre alte faze clare),abia dupa ce centralul fluiera ceva,daca fluiera….
    Nu exista valoare in arbitraje,doar clanuri si sfere de interese si smecheri capatuiti.Nu exista tusieri cu hotarare de sine,decizionali….Tusierii sunt ca iepurasii prin boscheti!Speriati si fricosi!
    Cu toate ca am descris un arbitraj corect impotriva Balotestiului,cu doua femei,imposibil sa nu fi remarcat ca tusiera dinspre partea tribunei 1,era total debusolata,fara decizii clare,decat dupa cel putin un schimb de priviri cu olteanca.Semnaliza foarte tarziu…
    Si nu era acest Haidiner!Despre ce vorbim pana la urma?

    0
    0
  5. Haidiner ar trebui sa nu mai arbitreze 5 etape dupa o asemenea magarie. Sa nu- mi spuna nimeni ca „asa a vazut”! Este clar ca asta a urmarit, sa avantajeze Pandurii,si acolo unde a putut ne-a tras-o! Pacat de El Hasni ,sper sa nu fie f.grav,ca va fi greu daca nici Benga nu e apt. Hai UTA! Bravo Baieti!

    0
    0
  6. M-am uitat de nu știu câte ori la fază…acest nimic de arbitru nu era mascat, să poată veni cu o scuză de doi bani.
    Aici este clar rea voință, dovadă că nu-i nimic mai mult decât un ticălos…va sta 2-3 etape pe tușă și va reveni in forță să mai nenorocească niște meciuri.
    Incă aștept un comunicat dur al clubului cu privire la acest ticălos care ne arde pe unde ne prinde.

    0
    0
  7. Are ceva cu UTA la meciul de juniori din vara de pe sânnicolau la eliminat pe radu marginea este împotriva noastră pe fata

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button