Alte sporturi

Copil – în finală la Basel, după victoria în fața numărului 5 mondial! „Meci cu Federer, una dintre cele mai frumoase zile din viața mea!”





Săptămână explozivă pentru Marius Copil la Basel. Tenismanul arădean s-a calificat în finala turneului din Elveția după victoria cu 6-3, 6-7, 6-4 în fața germanului Alexander Zverev, numărul 5 în clasamentul ATP. Două ore și jumătate a durat semifinala în urma căreia Copil și-a luat biletele pentru a doua sa finală la un turneu ATP 500 Series, după cea de la Sofia de la începutul acestui an.

În ultimul act, arădeanul va înfrunta pe elvețianul Roger Federer (favoritul numărul 1 al turneului și numărul 3 ATP), care a trecut în penultimul act de rusul Daniil Medvedev (locul 20 ATP), cu scorul de 6-1, 6-4. ”Ce meci! Finală la Basel cu Roger Federer. Una dintre cele mai frumoase zile din viața mea. Este a 6-a victorie consecutivă, într-un turneu în care se joacă la cel mai înalt nivel. Mâine la ora 16:00 îl voi întâlni pe Federer. Vă mulțumesc tuturor”, e mesajul postat pe Facebook de Marius Copil.

„L-am văzut pe Copil în meciul cu Cilic, a jucat extraordinar. Am văzut puţin din meciul cu Zverev, iar a jucat extraordinar. Va juca la fel şi în finală? Nu ştiu. Dar abia aştept. A făcut un meci mare cu Zverev şi a servit extraordinar când a fost nevoie”, a declarat Roger Federer, conform atpworldtour.com.

Pe lângă Zverev, Copil i-a mai învins în Elveția pe Ryan Harrison, Marin Cilic și Taylor Harry Fritz. În cazul unei victorii, „tricolorul” va încasa 427.765 euro, iar dacă pierde finala rămâne cu „doar” 209.715 euro.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button