UTA Arad

„Bătrâna Doamnă” merge în „fieful” Petrolului pentru a opri la trei numărul înfrângerilor consecutive: „Presiune pe jucătorii care vor să rămână!”





FC Petrolul şi UTA, două dintre formaţiile de legendă ale fotbalului românesc, îşi dau întâlnire în această seară, într-un meci încărcat de istorie. Zece titluri de campioană au câştigat, de-a lungul anilor, FC Petrolul şi UTA. Patru trecute în dreptul ploieştenilor și şase pentru arădeni, un palmares care conferă, astfel, o greutate aparte unuia dintre duelurile de gală ale fotbalului românesc.

Prezentul aparţine „galben-albaștrilor”, mult mai bine poziţionați într-o luptă pentru revenirea pe prima scenă, pe care, „roș-albii”, în schimb, par să o fi abandonat deja. Aproape de jumătatea întrecerii, „lupii” sunt clasaţi pe locul doi în ierahia la zi a Ligii 2 Casa Pariurilor, cu un total de 38 de puncte, în vreme ce arădenii ocupă locul zece, cu 15 puncte mai puţin, aşa încât, cel puţin pe hârtie, jocul de mâine seară anunţă un favorit incontestabil.

După ce Octavian Grigore a preluat echipa din mâna lui Leo Grozavu, Petrolul a mers ceas și acum e pe loc direct promovabil în elită. „Un meci în care întâlnim o echipă de tradiţie şi care, pentru noi, reprezintă un nou prilej să demonstrăm că putem fi pe locurile fruntaşe, acelea care duc în primul eşalon. Vom întâlni un adversar redutabil, iar asta nu o spun ca să pun o presiune suplimentară pe elevii mei, şi avem toate premisele necesare pentru a vedea un duel interesant, dar nu la nivelul băncilor tehnice, ci al echipelor care se vor înfrunta pe teren”, a prefaţat întâlnirea de astăzi antrenorul principal al petroliştilor. „În acest moment, cred că Petrolul are nevoie de rezultate, de constanţă în a obţine punctele necesare pentru o clasare în zona promovării. De asemenea, cred cu tărie că un lot format în vară are nevoie de timp pentru a fi create anumite relaţii de joc şi pentru a putea oferi un joc plăcut ochiului. Normal că şi eu îmi doresc ca echipa să joace altfel, să câştige la 3-4 goluri diferenţă. Ce antrenor nu ar vrea acest lucru? Dar, în acest moment, am venit cu varianta unui joc de siguranţă, care să ne aducă puncte, şi, din mers, vom căuta să reglăm anumite mecanisme şi relaţii de joc”, a mai Grigore, care are trei probleme de lot: Sebastian Ghinga, Toto Tamuz și Antonio Cruceru (accidentați sau răciți).

Ionuț Popa beneficiază de revenirea a trei dintre seniorii săi de bază după suspendarea cu FC Argeș. Pentru jocul de la Ploiești ne axăm, cum am făcut-o în ultima vreme, pe mulți dintre tinerii din lot. Dar, din lot vor face parte și Manea, Benga și Rus, absenți pentru cartonașe etapa trecută. Ne așteptăm la un joc greu, eu mi-aș dori să jucăm cum am făcut-o în repriza a doua de la Bacău sau în repriza a doua cu Argeșul, când doar lipsa de șansă a făcut să nu înscriem mai mult. E presiune mare pe toată lumea, deoarece cerem foarte mult de la jucătorii care vor să rămână. În schimb, cei de la Ploiești au miza primelor locuri, promovarea. Sper să fie un joc frumos. Petrolul are o echipă cu jucători foarte buni. Pe Țigănașu l-am și antrenat, împreună cu Ștefănescu formează un flanc stâng excepțional, poate peste unele din Liga 1. Au un jucător, pe Marinescu, care în ciuda anilor este tot mai bun, ca vinul. Au și un golgheter înăscut, pe Arnăutu,  știm cam totul despre ei, sper ca și noi să putem pune în aplicare multe lucruri cae privesc echipa în atac și în defensivă. Petrolul este o echipă care din toate punctele de vedere stă bine, poate într-un timp scurt vom sta și noi așa”, consideră antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

„Roș-albii” vin după trei eșecuri la rând și riscă să fie înghițiți de plutonul din partea secundă a clasamentului în cazul unui nou rezultat negativ. Costin, Copaci și R. Iuga se întorc pe „Ilie Oană” după un an și jumătate, data finalei Cupei României Under 19, pierdută la penalty-uri cu Viitorul Constanța.

Formații probabile:

Petrolul: Tordai – Alb. Olaru, Antoche, Fl. Plămadă, Ţigănaşu – M. Chindriş, Danci – Șaim, L.  Marinescu, Ştefănescu – Arnăutu.

UTA: Orlic – Manea, El Hasni, Benga, Copaci – Coulibaly, Oprea – Costin, Enescu, Janos – C. Rus.

Arbitri: Florin Miron (București) – Sebastian Stoianov (Constanța), Vlad Bârleanu (București). Rezervă: Alexandru Tudor (București)

Observatori FRF: Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc), Dorinel Dincă (Călărași)

Confruntarea din cadrul etapei a 18-a a Ligii a II-a începe la ora 19,30 și va fi transmisă în direct pe Digi Sport1, TelekomSport 1 și Look TV, dar și în format live-text pe sportarad.ro.

8 comentarii

  1. O formula de blindaj cu ce are mai bun echipa.Pentru jucătorii de camp se cere concentrarea la început și sfârșit de reprize . Pt. Orlic o zi de care sa ne aducem aminte cu plăcere. La UTA se simte lipsa in etape a jucătorului revelație.! Rus ,Coulibaly sunt certitudini. Jucătorii pe care ii așteptăm la acest capitol ar fi Hasni ,promițător și mai ales inegalul Janos.. Fara oameni care să sară peste media echipei, deocamdată sub cerințe, nu poți obține rezultate. Hai. UTA. !!

    0
    0
  2. Subscriu la ce spune @Ionescu gavrila. Este o echipa echilibrata , cam defensiva, un fel de 1=5=4=1,. In ciuda aparentelor meciul imi pare a fi echilibrat

    0
    0
  3. In epoca actuala DACA NU AI BANI NU AI NIMIC.
    NU ARE ROST SA PLINGEM IN FIECARE ZI.
    TOTUL DEPINDE DE BANI.
    SUPORTERII SUNT SARACI SI NU POT SA SI FACA ABONAMENT
    3000 DE ABONAMENTE INSEMNAU CEVA BANI PENTRU UN CLUB SARAC
    sponsorii aradeni sunt ZGIRCITI si nu dau bani nici la fotbal si nici la alte sporturi
    isi cumpara masini care mai de care ,isi fac vile in care intra odata la 10 ani,merg in concediu pe nu stiu care meleaguri
    DAR NU DAU BANI PENTRU SPORT
    DE CE SA DEA BANI LA ALTII
    cind nu au ei, citi le ar trebui

    in istoria UTA-ei cea mai mare umilinta a fost la Ploiesti
    1956 Flacara Ploiesti-Flamura rosie UTA 9-0
    SA NU NE UMILEASCA SI AZI !
    Istoria e asa ! Inca, traim din amintiri !
    22 noiembrie in istoria echipei UTA

    22.11.1959 Jiul Petrosani-UTA 2-0
    22.11.1964 Minerul Baia Mare –UTA 2-2 Comisar,Pantea
    22.11.1970 Sport club Bacau –UTA 1-0
    22.11.1978 UTA-FC Baia Mare 4-1 Coras 3 Bitea
    22.11.1987 Minerul Baia Sprie-UTA 0-1 Ilia autogol
    22.11.1997 ASA Tirgu Mures-UTA 3-2 Plisca,Volocaru
    22.11.2003 CS Tricotaje Ineu-UTA 3-4 Luca Lingurar Panin Drida
    22.11.2008 CS Mioveni-UTA 5-0
    22.11.2014 CS Hunedoara-UTA 2-3 Voicu Gueye Burla Stratila
    22.11.2018 Petrolul Ploiesti-UTA …

    0
    0
  4. Este foarte greu de spus daca UTA.va scoate un rezultat pozitiv la Ploiesti dar etapa urmatoare UTA., trebuie neaparat sa castige cu Mioveniul si GETO-Dacica pt. a avea un retur mai linistit ,departe de nisipurile miscatoare !!! Va urez mult succes cu Petrolul si poate, poate o iesi ceva ,daca nu ,meciurile urmatoare dar in acest meci ,atentie la accidentari !!! FORTA UTA UTA UTA., HAI BAIETII !!!

    0
    0
  5. Apropo de 9-0. Nu știu dacă e adevarat ,dar o luăm măcar că anecdotica.! Curios și eu de acest scor ,am fost lămurit de oameni care mai vedeau cate ceva,așa cum azi arădenii mai își văd favoriții, seara pe la terase. Arădenii pare că au tras în București înainte de Ploiești. Era un centru lîngă actualul teatru Odeon o cofetărie ,,ALBINA „” . Aici pe lînga. cofeturi de clasa se servea coniac de marca. Nu toată echipa ,dar pare-se câțiva mai rezistenți nu au rezistat tentației. Totul sub forma de zvon. Așa cum se vorbea de drog la meciul cu LEGIA !!

    0
    0
    1. E cea mai grea infringere din istoria echipei aradene Urmeaza cea de la Varsovia
      7 octombrie 1956 Bucuresti stadionul 23 August 50.000 spectatori
      Flacara Ploiesti-Flamura rosie UTA 9-0
      Goluri Robert Cosmoc ,Dragan, Zaharia 2,Badulescu 4 Fiind multe presa vremii nu a mai scris minutele in care s a marcat. A fost 4-0 la pauza
      Flacara Roman- Pahontu Marinescu Topsa-Cosmoc,Neacsu-Zaharia,Anton Munteanu,Dragan,Dumitru Munteanu Badulescu
      UTA Horvath-Szucs Dusan Farmati-Kapas Serfozo-Jurca Ienei Boitos Pecsovszky Vichentie Birau
      Zoltan Farmati a declarant dupa joc ,,echipa a calatorit toata ziua precedenta ajungind la Bucuresti la 11 noaptea.In al doilea rind Horvath a aparat foarte slab,primele trei goluri fiind inscrise de la mare distanta si aceasta a descurajat apararea
      A fost primul si ultimul joc pentru Laszlo Horvath in poarta echipei aradene
      UTA a avut totusi citiva jucatori de mare valoare in acest 11 Farmati,Serfozo Pecsovszky si un tinar de perspectiva Emeric Ienei Nu se puteau face schimbari in primul 11 Asa era Regulamentul in acei ani

      0
      0
      1. Zaharia 3 goluri ,Badulescu 4 Cosmoc, viitorul antrenor si Dragan cite unu
        Cosmoc 1-0 Dragan 2-0 Zaharia 3-0 Badulescu 4-0,5-0,6-0 Zaharia 7-0 Zaharia 8-0 Badulescu 9-0
        e greu pina la noua
        era mai bine sa nu fie acest scor

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button