Stranieri aradeni

Man și Petre înfruntă Anglia, Franța și Croația în Grupa C de la Euro 2020!





Naţionala de tineret şi-a aflat adversarele de la Euro 2019. Anglia, Franţa și Croaţia au ieşit în calea echipei lui Mirel Rădoi, în ceea ce putem considera o grupă foarte grea pentru România U21.

În mod normal, selecționerul Mirel Rădoi va apela și la atacanții arădeni, Denis Man (FCSB) și Adrian Petre (Esbjerg). Ambii au fost piese importante pentru „tricolorii mici” în campania din calificare, câștigând grupa cu Portugalia, Bosnia-Herțegovina, Țara Galilor, Elveția și Liechtenstein. În cărți pentru o convocare mai e și Răzvan Oaidă, mijlocaș din Petroșani crescut de Cristi Păcurar și Francisc Tisza la Atletico Arad, de la vârsta de 12 ani.

La tragerea la sorți a fost prezent și ambasadorul competiției de anul viitor, Andrea Pirlo, campion mondial cu Italia în 2006, ce a decis și componența celorlalte două grupe, respectiv: Italia, Spania, Polonia, Belgia (Grupa A), și Germania, Danemarca, Serbia, Austria (Grupa B). România face parte din Grupa C.

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în 5 orașe din Italia și în San Marino: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele trei grupe se vor califica în semifinale câștigătoarele și cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

România a obținut calificarea la Campionatul European după o pauză de 20 de ani. Ultima prezență datează din 1998, când am și găzduit turneul, după ce am obținut biletele pentru EURO în preliminarii.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button