Stranieri aradeni

Păcurar, despre participarea la EURO a foștilor săi elevi: „Este o mândrie, dar aș vrea să mai avem asemenea cazuri, sunt mulți jucători cu calități la Arad”





Naționala U21 a României s-a calificat după 21 de ani la un turneu final al Campionatului European. Printre cei care au contribuit la acest succes de află trei jucători trecuți prin mâna actualului antrenor secund al UTA-ei, Cristi Păcurar. Este vorba despre Denis Man și Adrian Petre, plecați înspre fotbalul mare chiar de la echipa fanion a orașului, și Răzvan Oaidă, crescut de Atletico și transferat încă din perioada junioratului la Wolverhampton.

Invitat în emisiunea Glasul Tribunei de la TV Arad, Păcurar a comentat realizările foștilor săi elevi, dar s-a referit și asupra jucătorilor din generația 97-98 aflați acum sub comanda sa și a lui Ionuț Popa. „Este o mândrie, îi mulțumesc lui Dumnezeu că am avut norocul să antrenez și să selecționez așa copii. Nu doar la noi, ci și în țară există o generație de 98 extraordinară. Chiar vorbeam cu nea Feri (n.a. Tisza) și dânsul spunea că o astfel de generație se naște cam odată la 30 de ani. Sper să pot ajunge măcar la unul dintre meciurile care se dispută la Bologna, cu Anglia sau Franța. În plus, aș vrea să mai avem asemenea cazuri, să repetăm asemenea performanțe din care atât UTA să profite, cât și antrenorii care i-au dus până la un anumit nivel. Sunt mulți jucători cu calități la Arad și trebuie să profităm de ele”, a explicat „secundul” arădenilor. 

Mai apoi, tehnicianul a abordat și motivele pentru care cei trei au jucat un rol important în calificarea la turneul final. „Pe Răzvan Oaidă l-am adus la 9 ani de la Petroșani, acum a avut o accidentare, dar sperăm că se va reface până la EURO, el își dorește foarte mult acest lucru. Totuși, îi va fi greu să prindă echipa, având în vedere această accidentare și concurența pe postul său, unde sunt jucători ca Băluță, Cicâldău, Răzvan Marin sau Nedelcu. El nu are un talent nativ ca Denis Man sau Adi Petre, dar este un băiat fantastic cu care poți lucra incredibil de mult și incredibil de bine. Eu cred că și datorită acestui aspect a ajuns unde este acum, în Liga I. Adi și Denis sunt acolo pentru performanțele la echipele lor de club. Nu pierd nici un meci de-al lui Denis, cu cele ale lui Adi e mai greu, dar îmi trimite el imagini de fiecare dată când înscrie. Este o bucurie pentru mine să îi văd pe cei trei acolo unde sunt, dar pe undeva mi-aș fi dorit să ajungă mai mulți acolo, pentru că au calități”, a

Nu mai departe de acest weekend fotbalistic, Denis Man a fost omul meciului în Poli Iași – FCSB (scor 1-2), cu un gol și penalty-ul obținut la transformarea lui Tănase. În schimb, Adi Petre și-a trecut în cont un assist în Vendsyssel – Esbjerg FB (scor 1-1), meci din cadrul primei ligi daneze.

Altfel, conform tragerii de sorți de vinerea trecută, România U21 va înfrunta Franța, Anglia și Croația în grupa C a EURO 2019, care va avea loc în Italia și San Marino.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button