24/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

UTA încheie anul în fața propriilor suporteri de Ziua Națională, în compania daco-geților: „Important este să ne revenim fizic!”

După prima parte a campionatului, UTA este pe un loc 9 anticipat de Ionuț Popa la începutul sezonului. Arădenii tocmai au încheiat, cu un succes (2-1 cu Mioveni), un tur cu multe umbre create în special de inevitabilele restanțele bănești în lipsa unui investitor privat, dar și câteva lumini. Între acestea din urmă ar fi descoperirea unui mijlocaș ca Stephan Yuri Coulibaly (20 de ani), creșterea în joc a unor juniori  din propria pepinieră, David Miculescu între toți, sau redescoperirea golgheterului Cipri Rus. La cota 27 de puncte, „roș-albii” sunt la 8 lungimi de undă de „zona roșie” și la 12 de locul de baraj, pe care-l aconta în stagiunile 2015-2016 și 2016-2017.

Mâine dimineață, „Bătrâna Doamnă” o ia de la capăt cu primul meci pe puncte din retur. Oaspeții arădenilor în ziua Centenarului sunt daco-geții din Colentina, poate cea mai patriotică echipă din campionat, lucru subliniat și de Ionuț Popa. „Daco-Getica este o echipă pur românească, cu un antrenor bun. Astăzi (n.a. miercuri, la finele intermediarei) am înțeles că nu au pierdut la Timișoara, în general au rezultate destul de bune. Au și un atacant, pe Adrian Voicu, care ne interesează foarte mult pentru a-l aduce la noi. Tot ce sper este să repetăm evoluția cu Mioveniul, dar pentru asta trebuie să ne revenim din punct de vedere fizic până sâmbătă. Echipa argeșeană aleargă mult, ne-a stors, mai ales că în ultimele 10-15 minute am jucat în zece oameni. Am depus efort mare și nu vom fi cu nimic mai presus decât echipa din București, care se va caza la Hotelul Gio începând din această seară (n.a. miercuri) și se va antrena la Arad. Așadar, e important să ne revenim din punct de vedere al oboselii și al accidentaților și mă refer în special la Manea”, a precizat Ionuț Popa, care nu va putea conta pe cei mai buni mijlocași ai săi la meciul cu Mioveniul.

Enescu și Miculescu sunt suspendați, în timp ce Manea are genunchiul drept umflat și la două zile după accidentarea cu argeșenii și va absenta 100% în duelul cu formația ce i-a produs primul eșec stagional „Bătrânei Doamne”: 0-2, în chiar prima etapă, în Capitală. Acum, va fi ultimul duel oficial al „roș-albilor” în anul 2018 în fața propriilor suporteri, iar ultima impresie întotdeauna contează.

Conform lui Marius Baciu și bucureștenii vor avea absențe importante sâmbătă, la „matineu”, prima dintre ele fiind cea a golgheterului Voicu. Și tot fostul fundaș al Stelei susține că UTA, care din punctul său de vedere nu este în obiectiv și are nevoie de puncte, pleacă cu prima șansă. „Ne vor lipsi jucători importanți. Voicu, Stănescu și Mușat au primit cartonașe galbene, am avut arbitru din Arad la meciul cu ACS Poli și a avut grijă să ne suspende jucătorii. Pentru mine, dacă un jucător e accidentat sau suspendat dau o șansă altora, așa că nu contează prea mult acest aspect. Așa cum la noi vor primi unii jucători șanse să demonstreze, la fel vor fi înlocuiți și absenții UTA-ei. UTA e o echipă cu tradiție, cu alte pretenții, știu că și-au anunțat intențiile de a promova, iar din acest punct de vedere la ei probleme sunt mari. Noi suntem în obiectiv, aproape meci de meci am promovat copii de la centrul nostru, suntem pe un drum bun. Ne-am ridicat la un nivel bun cu orice echipă, am și pierdut, am și câștigat, sigur și ușor construim. UTA va fi favorită sâmbătă, nu se pune problema. Joacă acasă, au suporterii de partea lor și un lot valoros, noi suntem o echipă formată târziu și nu am reușit să facem o pregătire bună, iar acest lucru, combinat cu terenurile grele, a dus la  apariția câtorva accidentări nedorite. Dar, avem o echipă care poate pune probleme UTA-ei în orice moment”, susține antrenorul Daco-Geticii.

Disputată în Ziua Națională a României, chiar în an Centenar, confruntarea are conotații speciale. De altfel, înainte de primul fluier, prin decizie de Comitet Executiv al FRF, va fi intonat imnul României. Confruntarea începe la ora 11 și va fi transmisă în direct de TV Arad și în format live-text de sportarad.ro.

Formații probabile:

UTA: Orlic – R. Iuga, El Hasni, Benga, Copaci – Costin, Coulibaly, Oprea, Stahl – Rus, D. Popa.

Daco-Getica: Dr. Balauru – Călinţaru, Cotigă, Motroc, Carabela – Al. Iordănescu, Acolatse – Bustea, Rob. Neacşu, I. Mihai – E. Nica.

6
0
%d blogeri au apreciat: