Arhivă articole

Urban și-a reafirmat încrederea în Medved: „Vârful de formă va veni la momentul potrivit!”


FCC ICIM și-a compromis mult șansele la ultima poziție a podiumului Ligii Naționale de Baschet Feminin după eșecurile de acasă cu CSM Târgoviște și CSU Olimpia Brașov, iar postul lui Miljan Medved pe banca echipei arădene nu mai era sigur. De altfel, chiar sârbul a recunoscut că s-a pus la dispoziția conducerii clubului, însă aceasta și-a reînnoit încrederea în Medved. „Nu se pune problema demiterii antrenorului deocamdată, vom vedea ce e de făcut, mai degrabă vor urma câteva schimbări la echipă. El a fost foarte dezamăgit după ultimele înfrângeri pe teren propriu, nu se aștepta la așa ceva. A pregătit foarte bine aceste două meciuri, cu Târgoviște și Brașov. Cele două echipe nu ne-au surprins cu nimic, au făcut exact ceea ce ne așteptam, dar jucătoarele noastre nu au reacționat. Vom încerca să luăm măsurile potrivite pentru a redresa situația. Deja renunțasem la Harrison, iar după înfrângerea cu Brașovul am renunțat și la Burdgess. Suporterii au în continuare pretenția ca această echipă să câștige campionatul sau să termine pe podium, dar, din păcate, noi nu ne putem compara la buget cu celelalte echipe. Ne aflăm pe locul 5 acum, poziție ce ne dă șanse să ne calificăm în play-off, unde se poate întâmpla orice. În continuare credem că vârful de formă va veni la momentul potrivit”, consideră Marcel Urban.  

Având în vedere situația financiară de la începutul sezonului, clasarea pe poziția a cincea nu este neapărat una surprinzătoare. „În situația de față, am luat jucătoarele pe care ni le-am permis, iar acest lucru se reflectă în rezultatele avute. Totuși, lucrurile nu sunt atât de grave pe cum le descriu unii. Bineînțeles că și eu mi-aș fi dorit să învingem în cele două jocuri de pe teren propriu, dar să nu uităm că la echipa din Târgoviște se află unele jucătoare care au luat titluri și au jucat foarte mulți ani în echipa națională. Iar cu Brașovul, deși au avut doar 5-6 jucătoare, fiecare dintre ele a jucat la un nivel ridicat. Când făceam campania de achiziții, noi nu ne puteam permite astfel de jucătoare” , a mai explicat președintele grupării „galben-albastre”.

Totodată, Marcel Urban vede și aspecte pozitive, dar își pune și el mandatul la dispoziția unui alt manager capabil să gestioneze mai bine situația la FCC ICIM Arad. „Până la urmă, trebuie să ne bucurăm că această echipă există și că în toți acești ani ne-am păstrat credibilitatea, am respectat contractele până la ultimul bănuț și nu ne-am creat datorii. Eu mi-am dat toată silința și am spus în repetate rânduri că sunt deschis la ideea ca cineva să mă ajute sau chiar să îmi ia locul, atâta timp cât crede că poate face mai multe în situația financiară actuală. Vom vedea dacă vom primi finanțare și de la anul, acum s-a schimbat legea și, dacă va fi posibil, dorim să aducem jucătoare cu care să facem performanțele din trecut” a încheiat președintele ICIM-ului.

Revenind la Miljan Medved se află la cârma trupei arădene din vara acestui an, bilanțul său în LNBF fiind de patru victorii și opt înfrângeri.

0
0

One thought on “Urban și-a reafirmat încrederea în Medved: „Vârful de formă va veni la momentul potrivit!”

  1. Eu personal nu am pretentia sa fim pe podium si in nici un caz sa jucam finala campionatului in acest sezon.Stiu care sunt posibilitatile financiare de care beneficiaza clubul.Dar am pretentia sa terminam in primele 4 echipe acest sezon.Acum suntem la 2 victorii diferenta de acest loc 4 si am pierdut ambele meciuri acasa cu principalele contracandidate(Targoviste si Brasov).Mi-e greu sa cred ca putem sa imbunatatim aceasta pozitie pana la finalul sezonului regular.Am mai avea sansa sa intram intre primele 4 echipe doar in Play-Off,dar pentru aceasta ar trebui sa se imbunatateasca considerabil jocul echipei.Harrison nu era o jucatoare rea dar din pacate era accidentata.Nici Burdgess nu e o jucatoare slaba dar din pacate nu este o marcatoare(doar 9.6 puncte /meci e putin pentru o jucatoare straina,de la care se asteapta sa fie printre cele mai importante piese ale echipei).In opinia mea ar fi trebuit sa fie mult mai mult sprijinita(cu puncte marcate) de jucatoarele de pe pozitia 4(adica Neagu si mai ales Ardelean).Sper ca noile achizitii(Deura si cea care va veni in locul lui Burdgess)dar mai ales cele 2 romance de care aminteam sa-si imbunatateasca sensibil evolutiile in meciurile care au mai ramas pana la finalul campionatului.Oricat de slabe posibilitati finaciare ar avea clubul aradean eu consider ca este inacceptabil sa devansam in campionat doar cluburile din Constanta,Cluj si echipa care ni se va alatura in Play-Off(venind din Grupa Galbena,practic fosta Liga a 2-a).

    1

    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.