UTA AradzTOP ARTICOLE

Reunire cu destule necunoscute la UTA: „Tradiția, suporterii sau culorile contează prea puțin în ziua de azi, fotbaliștii pun banii pe primul loc”





Mai sunt trei zile până la primul antrenament al anului în curtea „Bătrânei Doamne”, iar achizițiile lipsesc cu desăvârșire. Situația e cu atât mai neplăcută cu cât „roș-albii” s-au despărțit deja de 9 dintre fotbaliștii cu care au început campionatul ligii secunde (Pop, Cubleșan, Vădrariu, Petra, Janos, D. Dan, A. Iuga, Oprea, Matei?), iar Enescu va fi, probabil, cel de-al zecelea plecat. Dacă mai punem la socoteală accidentarea gravă a lui Manea și problemele cu viza ale lui Benga, e clar că stafful tehnic utist e cumva cu spatele la zid.

Doar 11 sunt utiștii apți pentru reunirea de luni: Bodea, Orlic – Costin, Copaci, Suslak, R. Iuga, El Hasni, Coulibaly, Stahl, D. Popa, Rus, la care se adaugă juniorii din pepiniera proprie: Gruiescu, Miculescu, Hrezdac, Isac, Merian sau Vulturar. Mai e de clarificat și situația lui Florin Mateucă, mijlocașul ofensiv care s-a pregătit aproape trei luni de zile cu Ionuț Popa, fără a fi legitimat. Semne de întrebare sunt și în dreptul lui Matei, care, chiar dacă a fost informat că nu mai intră în planurile „roș-albilor”, încă nu și-a reziliat oficial contractul și atâta timp cât întăririle se lasă așteptate poate va mai primi o șansă.

Sigur, la indicațiile antrenorilor, „oficialii” UTA-ei au contactat diverși fotbaliști, dar nu au primit niciun răspuns concret de nicăieri. „Unii încă nu și-au reziliat oficial contractele, dar majoritatea așteaptă oferte mai bune, din Liga 1 sau străinătate. Apoi mai există o categorie, aceea a fotbaliștilor care nu mai doresc să plece departe de casă. Spre exemplu, am discutat cu doi jucători din București, unul care a fost Farul și celălalt, la FC Argeș și au spus că preferă să semneze cu Balotești, Metaloglobus sau Daco-Getica, echipe aflate sub noi în clasament. Poate că și ofertele sunt mai bune sau pe acolo cu ale noastre din punct de vedere financiar. Pentru mine este tot mai clar că în ziua de azi tradiția, suporterii sau culorile contează prea puțin, fotbaliștii pun banii pe primul loc și chiar și confortul lor. Noi, totuși, sperăm să aducem și ceva români din categoria jucătorilor cu experiență și unul-doi juniori de 2000. Dacă nu, vom apela din nou la jucători străini, pe care îi vom tot testa chiar începând de luni. Vreo 5-6 am și chemat la reunire, dar nu știm câți vor și ajunge”, ne-a  mărturisit Ionuț Popa.

Dar, printre misiunile iernii la UTA se înscria și aceea de a completa stafful cu un preparator fizic și un maseur. „Am avut discuții cu Liviu Rusu, fostul preparator fizic al lui Bratu la Dinamo, dar el e sub contract cu Energeticianul și nu poate pleca cum vrea el. Ni s-a propus apoi un tânăr din Italia, el are ceva cursuri la Coverciano pe 10-11 ianuarie și de abia apoi ar putea veni încoace să vedem dacă e ceea ce căutăm noi. Variante sunt și pentru un maseur, conducerea a promis că se ocupă și rezolvă problema”, a mai punctat Popa.

Campioana Provinciei pune punct vacanței de iarnă luni, 7 ianuarie. Fotbaliștii au fost convocați la „Motorul”, la ora 15,30, ocazie cu care ar putea apărea cu adevărat primele noutăți de lot, rod al discuțiile ce se vor mai purta în weekend. Prima săptămână va fi dedicată reacomodării cu efortul după vacanța de o lună de zile și vizitei medicale, iar primul amical e programat pe 16 ianuarie, la Arad, cu maghiarii de la Elore Bekescsaba.









21 comentarii

    1. Asa e , avem unul din cele mai bune centre din tara, dar in fiecare lot, sunt doar 2-3 juniori, care pot face fata ligii a 2 a si aia ca rezerva, sau introdusi cate o repriza, iar unii juniori, chiar daca sunt talentati ,sunt prea mici pentru a fi adusi la prima echipa si folositi in liga a 2-a, cu atat mai putin titulari intr-o echipa care vrea sa promoveze in prima liga. Atunci in mod evident trebuie sa aduci juniori mai mari care confirma pe postul pe care-l doresti si care e deficitar in echipa ta.

      0
      0
  1. Deocamdată formula câștigătoare ar fi jucători din actualul lot plus juniorii pe care punem baza și macar 3 ,4 jucători foarte bine plătiți Marea greutate nu e la cei bine plătiți ,ci la cine rămâne lîngă ei sa nu strice parcursul

    0
    0
    1. Si eu m-am intrebat,@Dan,pe unde este Nacho?(cica pe la Villareal,echipa a 2-a,tineret,daca este adevarat)…dar uita-l,pentru ca oricum la UTA a venit datorita lui(si cu) Rosu.

      0
      0
  2. Cand era Rosu la UTA bateam 1-0 … 2-1… mingi lungi dar castigam. Daca ramanea Rosu sunt sigur ca acum eram aproape de primele locuri.
    In fine…sper ca Popa sa fie lozul castigator si ca anul urmator sa promovam in sfarsit!!!

    0
    0
  3. Ar trebui sa mearga marele mister sa-i aduca inapoi pe Pop, Cublesan si Vadrariu. Pentru ca dupa ce ai aduci in Arad ii mai tii si fara bani si flamanzi , mai ai pretentii sa ” puna osu’ „!!!! Bietii de ei daca au vazut haosul de la echipa au incercat sa se protejeze pana isi gaseau un loc unde macar sa fie platiti lunar !!! Idioteniile lui Popica !!! Asa cum acum incearca formarea de comisii , ca sa aiba pe cine arunca vina la esecuri !!!

    0
    0
  4. Daca nu era clar pentru toata lumea, acum cred ca nu mai sunt dubii: UTA are o conducere profesionista, care stie ce face.😂😂😂😂

    0
    0
  5. ….nu cred că UTA a mai avut o asemenea conducere ….jalnică. .. Cred că vom rămîne doar cu tradiția și denumirea ,,campioana provinciei ,,pînă oltenii vor lua din nou campionatul ,că după aia ……

    0
    0
  6. Dupa cum chiar Enescu declara ca ‘ nu sunt conditii de performata aici ” ( UTA ) eu zic sa nu ne imbatam cu apa rece. Soimii Lipova au conditii mult mai bune de pregatire decat UTA !!! Si atunci cine credeti ca va veni la UTA sa contribuie la promovare in prima liga in conditiile in care echipele de prima liga de langa Bucuresti ( Chiajna si Voluntari ) au conditii net superioare Aradului , chiar daca cele doua echipe sus amintite se zbat an de an prin orice mijloace sa evite retrogradarea. Fotbalistii ca si orice om din ziua de azi se uita la ce i se ofera si alege ceea ce-i mai bun pentru el si familie , nu se avanta in aventuri de genul celor petrecute in ultimii ani la UTA !!! Odata ce nu ai un investitor privat foarte puternic sau mai multi privati asociati nu ai nicio sansa !!! Spun asta cu mare parere de rau dar acesta este purul adevar. Nu ai stadion, nu ai teren de antrenament, nu ai conditii de recuperare si refacere dupa efort, , nu vitaminizare , nu ai maseur, nu ai preparator fizic, nu sunt salarii bune !!! Pentru ce sa ne tot mintim an de an ???!!! Aradul de astazi a ajuns o biata comuna daca fac doar o comparatie cu Iasi sau Cluj , chiar si fata de Botosani !!! Trist si dureros !!!

    0
    0
  7. @Paul 67..ai si nu ai dreptate…Lipsurile enumerate de catre tine sunt reale,dureros…
    In schimb,la ceea ce scrii,nu cred in varianta unei asocieri de mai multi investitori,pentru ca mai devreme sau mai tarziu,intervin certuri,divergente de opinii si arogari de merite,cum se intampla la Iasi.La Botosani?Alta mancare de peste!Dicteaza doar patronul,pe banii sai si sincer,nu o face deloc rau!
    Totusi cred in varianta unui singur investitor,poate ca un concern,dar doar unul singur.Vise!Potentii financiar aradeni,atat timp cat al nostru Imperator,Falca,este la conducerea orasului,nici nu se vor baga.Nici macar pentru cei 2% din impozitul pe venit!
    Intrebarea retorica se rezuma la simplul fapt,ca din pacate,UTA nu prezinta garantia performantei actuale si viitoare si a stabilitatii financiare.Aici puroiaza buba.De aceea nu se inghesuie nimeni sa apere culorile alb-rosii.Mai vorbesc intre ei si jucatorii,mai ales cei plecati…Atentie mare la acest aspect!
    Vorba lui Popica…”i-am pacalit si ne-au pacalit”,dar as vrea sa cred ca doar pe dansul l-au pacalit,cei adusi nominal.Adica s-a pacalit singur,sau si Popica,inclusiv, a fost pacalit,din fotoliul nr.1,cu promisiuni?
    Exceptiile?Sunt clare… Cipri Rus,El Hasni si nu in ultimul rand acest copil..Coulibaly…
    In tot raul este si un bine!Daca nu erau scosi pe usa din spate,seria a 2-a din filmul „Elefantii”,nu am fi vazut un Miculescu,Hrezdac,Isac si de ce nu Vulturar,la echipa mare!
    Nu vreau sa vad din nou testari de jucatori,probe de joc in meciuri amicale,fara perspectiva unui schelet de baza si daca totusi se incropeste ceva,sa mai fie timp si de o pregatire centralizata,serioasa,de iarna.Chiar daca la Moneasa.
    Ca sa aiba timp Mister,sa le dea ciudatele teste Gacon,Cooper,cand nu era cazul,sau cine stie ce ineptii, in anul 2019,cand nimeni nu mai face asa ceva…
    Oricum…il asteptam pe Manea cat mai rapid,inapoi(parerea mea personala).

    0
    0
    1. Popică a fost păcălit???? Giro, asta e o jignire fără margini la adresa „ilustrului” conducător, a marelui vizionar, a „salvatorului” Popa…
      Dacă si acuma Popa mai primește încredere și credit din partea cuiva atunci sunteți credulii (a se citi fraierii) universului cosmic!
      Nu vă mai obosiți să scrieți nimic pe aici! Că lui Meszar & Co. oricum li se rupe de toți! Banii să vină, în rest praf și pulbere în ochii fraierilor!
      Au fost jucători care au fost alungați!
      A fost preparator fizic (Bortiș) care a fost alungat!
      Sunt antrenori care știu să lucreze cu tinerii (Stupar, Anca, cel de la Lipova) și care au rezultate excelente cu jucători arădeni…. Nu sunt pe placul conducerii că au personalitate! Nu se fac preș!
      Nea Feri… pregătire fizică à la carte! Vine Popa cu testele lui și…. ????
      Aici s-a ajuns? Nici măcar nu au un lot numeric? Că valoric s-a văzut!
      Dar îl țin pe Popa mai ceva ca pe moaște! Și pe noi de fraieri!
      Dacă nici acum nu doare, atunci când?
      Dacă nu pe noi, atunci pe cine?

      0
      0
  8. Din cugetările filosofice ale lui Popa:
    „în ziua de azi tradiția, suporterii sau culorile contează prea puțin, fotbaliștii pun banii pe primul loc și chiar și confortul lor”
    Acuma am înțeles episodul cu haină de blană! Gestul acela mârșav, mârlănesc, grețos, a fost făcut pentru tradiția de la UTA, pentru suporteri (care încă văd în acest Popa un fel de … izbăvitor și care l.au acceptat prea ușor) și pentru culori! Ha… ha…. ha!
    Exemplu perfect de intoxicare și limbă de lemn! Și culmea e că acest Popa are auditoriul lui!
    Trist! Pentru noi…. că pentru ei UTA e o vacă de muls! Holstein… cu buget mare!

    0
    0
  9. Hai sa scriem adevarul, activezi de 4 ani in L2 si primesti bani de la primarie pentru „utilitati” si tu nu esti capabil sa iti faci o sala de forta sau sa inchiriezi una pentru echipa??? Sunt o gramada in orasul Arad, nu suntem ceva sat izolat in varf de munte! Rusine Meszar! Rusine! Ceva planuri concrete de viitor? Da stai ca mi-am amintit, demisia in alb, verde sau maroniu……

    0
    0
  10. Ai mare dreptate BEBE, de atatia ani ,sa nu ai tu o sala de forta ,conditii cat de cat la UTA. care reprezinta ARADUL un oras mare si frumos resedinta de judet, nu mai zic de noul stadion care dupa cinci ani nu este gata nici acuma !!! Pai cum sa promoveze UTA.,cand aceste lucruri nu pot s-au nu se vrea realizabile !?

    0
    0
  11. Oamenii buni chiar nu inteleg ai in curtea ta jucători de 2000 si sunt nevoiți să plece în liga a treia si tu chemi jucători de 2001 care sunt valoric mult sub cei de 2000 ce dumnezeu se petrece în clubul asta .Asa mari interese chiar nu va dati seama sau nu va pasa de ei.Rusine sa va fie.

    0
    0
    1. Cu tot respectul, dintre cei de la 2000, in acest moment maxim trei ar face fata la lotul largit de la echipa mare…

      0
      0
    2. Costele aici te contrazic nu sint valoric mult sub cei de 2000 ci e invers cei de 2000 sint valoric sub cei de 2001 ce naiba chiar asa?nu tin cu nimeni dar asta e realitatea , nu contest ca adevarat, sint vreo 4 copii de 2000 care ar putea sa fie incercati la prima echipa dar atat numai mult , dar pana acolo la ceea ce spui tu este frustrare, a ca sit amulte nereguli privid selectia la prima echipa este de gandit ,sint acolo antrenori pe care i deranjaeza ca se baga prea mult juniori in seama adica pe intelesu tuturor ei sau ei prefera ” mercenari” jucatori gata formati cu care sa lucreze, nu cu juniori vorba lui IONIT POPA : CE SA FAC CU EI? CU JUNIORI, DACA AR FI DUPA MINE AS DA AFARA TOTI JUNIORII ,DAR NU PERMITE FEDERATIA” ASTA VORBESTE DOMNUL POPA pe la colturi.

      0
      0
  12. Băieți poate eu m-am exprimat gresit sa nu ma înțelegeți greșit sa nu ma înțelegeți că aș avea ceva cu băieții de la 2001 dar modul de selecție nu este corect si va spun acest lucru sincer si este adevarat, cunosc băieții de la 2000 de cel putin 10 ani si stiu ce pot dar au fost tot timpul lăsați deoparte pt ca nu se suporta antrenorii între ei.Sunt între ei jucători chiar campioni naționali de 3 ori si crede-mă nu au făcut nici un amical cu echipa mare în tot turul .Care este explicația, nu este semn de întrebare pt nimeni.Mai bine sunt lăsați să plece la alte echipe decat sa-i încerci prima dată. Sigur patru băieți făceau față.Dar va las pe voi să gândiți si poate stiti la ce ma refer.De aceea avem fotbalul care îl avem.Va salut.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button