23/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Reunire cu destule necunoscute la UTA: „Tradiția, suporterii sau culorile contează prea puțin în ziua de azi, fotbaliștii pun banii pe primul loc”

Mai sunt trei zile până la primul antrenament al anului în curtea „Bătrânei Doamne”, iar achizițiile lipsesc cu desăvârșire. Situația e cu atât mai neplăcută cu cât „roș-albii” s-au despărțit deja de 9 dintre fotbaliștii cu care au început campionatul ligii secunde (Pop, Cubleșan, Vădrariu, Petra, Janos, D. Dan, A. Iuga, Oprea, Matei?), iar Enescu va fi, probabil, cel de-al zecelea plecat. Dacă mai punem la socoteală accidentarea gravă a lui Manea și problemele cu viza ale lui Benga, e clar că stafful tehnic utist e cumva cu spatele la zid.

Doar 11 sunt utiștii apți pentru reunirea de luni: Bodea, Orlic – Costin, Copaci, Suslak, R. Iuga, El Hasni, Coulibaly, Stahl, D. Popa, Rus, la care se adaugă juniorii din pepiniera proprie: Gruiescu, Miculescu, Hrezdac, Isac, Merian sau Vulturar. Mai e de clarificat și situația lui Florin Mateucă, mijlocașul ofensiv care s-a pregătit aproape trei luni de zile cu Ionuț Popa, fără a fi legitimat. Semne de întrebare sunt și în dreptul lui Matei, care, chiar dacă a fost informat că nu mai intră în planurile „roș-albilor”, încă nu și-a reziliat oficial contractul și atâta timp cât întăririle se lasă așteptate poate va mai primi o șansă.

Sigur, la indicațiile antrenorilor, „oficialii” UTA-ei au contactat diverși fotbaliști, dar nu au primit niciun răspuns concret de nicăieri. „Unii încă nu și-au reziliat oficial contractele, dar majoritatea așteaptă oferte mai bune, din Liga 1 sau străinătate. Apoi mai există o categorie, aceea a fotbaliștilor care nu mai doresc să plece departe de casă. Spre exemplu, am discutat cu doi jucători din București, unul care a fost Farul și celălalt, la FC Argeș și au spus că preferă să semneze cu Balotești, Metaloglobus sau Daco-Getica, echipe aflate sub noi în clasament. Poate că și ofertele sunt mai bune sau pe acolo cu ale noastre din punct de vedere financiar. Pentru mine este tot mai clar că în ziua de azi tradiția, suporterii sau culorile contează prea puțin, fotbaliștii pun banii pe primul loc și chiar și confortul lor. Noi, totuși, sperăm să aducem și ceva români din categoria jucătorilor cu experiență și unul-doi juniori de 2000. Dacă nu, vom apela din nou la jucători străini, pe care îi vom tot testa chiar începând de luni. Vreo 5-6 am și chemat la reunire, dar nu știm câți vor și ajunge”, ne-a  mărturisit Ionuț Popa.

Dar, printre misiunile iernii la UTA se înscria și aceea de a completa stafful cu un preparator fizic și un maseur. „Am avut discuții cu Liviu Rusu, fostul preparator fizic al lui Bratu la Dinamo, dar el e sub contract cu Energeticianul și nu poate pleca cum vrea el. Ni s-a propus apoi un tânăr din Italia, el are ceva cursuri la Coverciano pe 10-11 ianuarie și de abia apoi ar putea veni încoace să vedem dacă e ceea ce căutăm noi. Variante sunt și pentru un maseur, conducerea a promis că se ocupă și rezolvă problema”, a mai punctat Popa.

Campioana Provinciei pune punct vacanței de iarnă luni, 7 ianuarie. Fotbaliștii au fost convocați la „Motorul”, la ora 15,30, ocazie cu care ar putea apărea cu adevărat primele noutăți de lot, rod al discuțiile ce se vor mai purta în weekend. Prima săptămână va fi dedicată reacomodării cu efortul după vacanța de o lună de zile și vizitei medicale, iar primul amical e programat pe 16 ianuarie, la Arad, cu maghiarii de la Elore Bekescsaba.

7
0
%d blogeri au apreciat: