Fotbal judetean

Sântana s-a echipat pentru lupta cu Pecica și Zăbrani: Berari, Tomuț și Brozbic, forță și calitate pentru trupa lui Cuedan





Viceliderul Ligii a IV-a Arad reia luni pregătirile în vederea părții a doua a stagiunii 2018-2019 cu intenția de lupta până la capăt pentru Pecica și, posibil, Zăbrani pentru locul ce duce la barajul de promovare în eșalonul terț. Antrenorul Dan Cuedan a cântărit mutările iernii și, cu patru zile până la primul antrenament al anului, și-a primit din partea conducerii clubului majoritatea fotbaliștilor solicitați.

Primul transfer, realizat încă din primele zile ale lui 2019, a fost cel al lui Florin Berari. Polivalentul fotbalist a evoluat la Cermei și Ineu de la revenirea în țară și e gata să se încadreze în grupul „unirist”. Tot din Țara Zărandului a sosit și portarul Dorin Iacob, care-i va face concurență lui Csurka și asta pentru că Alex Mitrea a fost cedat la Zăbrani, la schimb cu următoarea achiziție a Sântanei. Vorbim despre Mădălin Tomuț, fundaș sau „închizător” de 22 de ani, care a evoluat inclusiv în Liga 3-a la CS Ineu și Șoimii Lipova. Dacă rămânem la fotbaliștii de talie consemnăm și revenirea la echipă a lui Marko Brozbic, fundașul central despărțindu-se de Frontiera Curtici în această iarnă. Din câte se pare, napoletanul Carmine De Palma a acceptat să revină la Arad, fundașul italian care a fost piesă de bază în turul campionatului în „roșu-negru”, dar: „Îl mai așteptăm în probe și pe Ștrengar, tot un fundaș central de 19 ani, fost la Curtici sezonul trecut, dar încercăm să mai identificăm și un atacant de careu și, poate, un jucător de bandă ofensiv. Pe de altă parte, portarul Mitrea, italianul Coppola  și atacantul Bud nu mai fac parte din lotul nostru”, susține Cătălin Puia, președintele Unirii.

Ca și parafate sunt și trecerile lui George Haraseniuc (fundaș dreapta) și Dan Teodorovici (mijlocaș central/stânga) de la UTA 2000 la Sântana. Ambii sunt veniți din nordul Moldovei la Arad și, în paralel, vor avea grijă să termine liceul în orașul nostru. Deși nu i-a văzut prea mult jucând, Dan Cuedan are încredere în cei doi fotbaliști, de care UTA oricum se despărțea de la 1 februarie. Ambii vor locui la Pensiunea George’s administrată de Marius Bătrân, fost președinte al grupării de pe locul 2 în Liga 4-a. Mai e nevoie și de acordul cluburilor din Suceava și Botoșani, la care au activat Haraseniuc și Teodorovici înainte de a ajunge în „alb-roșu” și ei vor putea fi legimitați la Sântana. Probabil, va relua treptat pregătirile și Dinu Bodea, care a scăpat de problemele destul de grave de sănătate, în timp ce Vlăduț Stanciu mai are nevoie de tratament pentru a scăpa de durerile la spate, în timp ce Mateiu s-a operat de ligamente încrucișate și va rata tot restul sezonului.

Așadar, Dan Cuedan a sunat reunirea pentru luni, 28 ianuarie, urmând să conducă câte o ședință de pregătire în fiecare zi până la finele săptămânii. Apoi, urmează câte trei antrenamente săptămânale, intercalate cu partide de verificare cu: Național Sebiș (2 februarie), Avântul Periam (9 februarie), Cărani (23 februarie), Pîncota (27 februarie), UTA 2001 (2 martie). Pentru datele de 6  și 16 februarie, Unirea caută încă parteneri de întrecere. „Obiectivul rămâne locurile 1-3, noi sperăm să terminăm cât mai sus posibil. Nu ne dăm la o parte, dar anul 2019 e imporant și prin prisma ajustărilor pe care urmează să le facem și la baza materială la stadion”, a concluzioant Puia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button