Șoimii LipovazTOP ARTICOLE

Lazea și Gherasim închid lista achizițiilor la Lipova! Șoimii se mută de mâine în Ungaria sub comanda lui Sabău, Donca și Bujor





Numărul achizițiilor iernii în curtea liderului C4 ajunge la 8, între care șase sunt juniori. Lângă utiștii Nagy, Dardai, Obrad și Creța și ex. ceferistul Banyai a sosit și Cristian Gherasim. Crescut în județul Maramureș, la Recea, mijlocașul ofensiv a intrat la un moment dat în vederile lui Atletico Madrid. A semnat în cele din urmă cu Școala de Fotbal a lui Dănuț Coman, a trecut apoi în curtea Astrei Giurgiu, jucând la „satelitul” din Liga 3-a. Și-a rezolvat situația și la 18 ani ar putea fi soluție de junior atât în acest retur, cât și din vară încolo în cazul unei promovări în Liga 2-a.

Dar, Flavius Sabău a primit și un senior și tot la mijlocul terenului, acolo unde evoluează și Florin Istrate. Arădeanul Florin Lazea tocmai s-a despărțit de ASU Poli și a optat pentru Lipova, deși mai avea și alte oferte tentante precum cele de la Reșița sau Sebiș. „Mă întorc acasă după o perioadă destul de lungă de timp, sunt bucuros să fiu din nou alături de familie. Cu cei de la Lipova am cam ținut legătura în fiecare perioadă de transferuri, iar acum am și oficializat relația noastră. Sper să avem un parcurs cât mai bun în returul campionatului, măcar la fel de bun pe cât cel din toamnă și să promovăm. Nu e deloc un pas în spate pentru mine, dimpotrivă. Vin la un club serios, cu un antrenor tânăr și preocupat, care – din câte am mai urmărit și citit și eu – joacă un fotbal foarte bun. Sper să ridic și eu nivelul puțin prin jocul meu, dar asta numai după o pregătire bună de iarnă”, ne-a mărturisit „închizătorul” de 25 de ani, care a bifat câteva grupări de mare tradiție în fotbalul românesc, ca UTA, Rapid, Corvinul și ASU Poli. În Liga 3-a a mai evoluat la Național Sebiș și CSM Lugoj.

Așadar, cele două mutări oficializate chiar în această seară rămân ultimele pentru lipovani în această iarnă. „Am rezolvat și ultimele transferuri, doi jucători buni, de profiluri diferite la mijlocul terenului. Lazea e mai defensiv, în timp ce Gherasim mai ofensiv, unul dintre tinerii foarte talentați de 2000. Vineri dimineața plecăm în cantonament în Ungaria, unde, timp de o săptămână, băieții au de tras pentru returul de foc ce ne așteaptă. Am ales tot stațiunea Fuzesgyarmat, unde am fost și anul trecut și unde avem condiții foarte bune și vom putea munci serios având la dispoziția noastră tot timpul un teren de antrenament. După ce vom reveni din cantonament vom începe meciurile de verificare, sperăm ca vremea și terenurile să ne ajute să ne atingem scopul și pe partea de omogenizare și tehnico-tactic”, spune Radu Pop, președintele lipovanilor.

Lotul de cantonament al Șoimilor Lipova:

Filip, Jianu, Creța – portari

Nagy, Savin, Calvin, Vasiu, Bercu, Burlă, Filimon, Dardai, Stoin – fundași

Poiană, Istrate, Lazea, Obrad, M. Popa, D. Rusu, Gherasim, A. Rusu, Gherman (ultimii doi au 14 ani și sunt din pepiniera clubului) – mijlocași

Sulea, Trabalka, Banyoi, Marton – atacanți. Sebastian Marton are 17 ani, a lucrat cu Dan Stupar la CNP Deva după care a trecut la Voluntari și s-a alăturat de patru zile lotului celor de la Șoimii Lipova.

Așa cum anticipam, din stafful tehnic prezent în cantonament va face parte și Dinu Donca, ca sprijin al „principalului” Flavius Sabău. Cătălin Bujor rămâne responsabil cu pregătirea portarilor. Președintele Pop, directorul de competiții, Claudiu Trif, asistenta Alina Trif și maseurul Andrei Sala completează delegația „șoimilor” la Fuzesgyarmat.

Abel Popa și Gabi Buta – la antrenamentele Viitorului

Dacă Dobrean acuză o pubalgie și nu se poate antrena în această perioadă, doi dintre juniorii Lipovei sunt la un stagiu de pregătire la Viitorul Constanța. Vorbim despre fundașul Abel Popa și mijlocașul Gabriel Buta, care – probabil – nu vor mai ajunge în Ungaria până la finele stagiului de pregătire al „șoimilor”.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button