24/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Cota, insuficientă pentru ultimii străini sosiți la Arad: UTA renunță la Alfaiate și Vera

Echipa fanion a Aradului părea să dea lovitura iernii prin aducerea lui Francisco Vera în centrul atacului. Paraguayanul de 24 de ani a fost cumpărat de Benfica cu 2,8 milioane de euro în urmă trei sezoane, însă acum nu a reușit să-l convingă pe Ionuț Popa și colaboratorii săi că merită un loc în lotul UTA-ei, în eșalonul doi al fotbalului românesc. Sau cel puțin nu la pretențiile salariale pe care le-ar fi avut un fotbalist cu cota sa. Din diverse motive, Vera nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor în cele 6 zile petrecute în „alb-roșu”, un ultim examen dând în amicalul de astăzi, cu Szegedul. Fotbalistul nu a pus mai deloc în pericol buturile adverse, iar la un moment dat chiar ajunsese unu la unu cu portarul advers.

În schimb, portughezul Alexandre Alfaiate a arătat și lucruri bune la „închidere”în cele două amicale disputate contra maghiarilor, dar insuficiente pentru a i se satisface pretențiile financiare. Și el a trecut pe la echipa a doua a celor de la Benfica, dar nu va fi menținut în lotul UTA-ei. De altfel, impresarul Cristian Hossu, a fost informat că fotbaliștii săi nu intră în vederi și – probabil – vor părăsi România, dacă nu vor ajunge la o altă formație din zonă, așa cum e cazul lui Alvarenga, aflat acum în curtea lui ASU Poli.

La finalul disputei amicale de azi, Ionuț Popa anticipa o despărțire de cei doi. „Vom avea o discuție și vom stabili ce vom face cu ei. Dacă nu rămân, mai căutăm un mijlocaș central și un atacant. Astăzi se încheie transferurile pe plan internațional și vom vedea”, a precizat antrenorul „roș-albilor”.

Nici Mamadou Keita nu va avea o soartă mai bună. Pentru postul de mijlocaș central, lângă Coulibaly, Popa caută un fotbalist de un alt profil și nu neapărat tânăr, căci așa îi are deja în curte pe Hrezdac sau Vulturar.

7
3
%d blogeri au apreciat: