Gloria LT Cermei

Cermeiul vrea să evite surpriza neplăcută pe terenul „lanternei”: „Să ne demonstrăm pe teren statutul de favorită dat de poziția în clasament”





Dacă în deplasare s-a cam făcut de râs, după 1-5 la Reșița și 0-4 la Ghiroda, pe teren propriu Gloria Lunca Cermei și-a luat toate punctele de la începutul turului. În weekend, gheața ar trebui spartă și afară, mai ales că „sămădăii” se deplasează la Ocna Mureș, pe terenul ultimei clasate în seria a IV-a a Ligii a 3-a.

Chiar dacă s-a întărit în această iarnă, formația din Alba are tot mai mici șanse de a se salva de la retrogradare. Un singur punct din 12 posibile e prea puțin pentru o echipă ce a ajuns la 20 lungimi de undă de un loc ce ar asigura rămânerea în eșalonul terț. Totuși, „lanterna roșie” are altă exprimare în teren comparativ cu turul campionatului, a înscris în fiecare joc din primăvară și va încerca și de această dată să obțină primul succes al stagiunii.  „Categoric există un blocaj psihic a nivelul echipei și sperăm să-l depășim cât mai curând. Greșelile individuale își pun amprenta și pot spune că problema suntem noi, indiferent de adversar. Dacă vom obține prima victorie, cu siguranță ne vom descătușa și cât timp sunt șanse teoretice ne vom bate, deși ne aflăm într-o situație dificilă. Cermeiul reprezintă o formație puternică, bătăioasă, care vine după puncte la Ocna Mureș, totul depinzând de modul cum vom reuși noi să gestionăm confruntarea”, a spus George Țălnar, secundul ultimei clasate, pentru ziarulunirea.ro.

Cu cele 6 puncte adunate în startul returului, Cermeiul are cea mai bună medie dintre formațiile terțe arădene. Un prim succes pe teren străin ar putea-o aduce din nou pe podium pe trupa lui Radu Anca, însă Petre Bulza atrage atenția: „Sigur, poziția din clasament (n.a. 4) spune că suntem favoriți, dar trebuie să demonstrăm asta pe teren sâmbătă. Trebuie să ne respectăm în primul rând pe noi și să nu mai repetăm prestațiile din repriza a doua de la Reșița și cea de la Ghiroda. Totodată, respectăm și adversarul, știm că s-a schimbat în bine față de tur și că trage tare pentru prima victorie a sezonului. Cu toate că, din punctul meu de vedere, șansele de a se salva sunt aproape nule. Dar, e clar, va dori să câștige și a-și păstra măcar șansele teoretice la îndeplinirea obiectivului. Chiar dacă facem un mic efort financiar, plecăm de vineri spre județul Alba, nu mai dorim să ne expunem fotbaliștii la oboseala unei deplasări în ziua jocului. Avem tot lotul valid, am mare încredere că ne vom întoarce victorioși de la Ocna Mureș”, a punctat președintele Cermeiului.

De la gazde, P. Muntean și Moise vor lipsi la a doua reprezentație internă a primăverii, în timp ce T. Cristea e incert. Totodată, antrenorul Mihai Manea va sta după gard, el fiind suspendat după jocul cu CS Dumbrăvița. La Cermei, revin Sabău și Vezan, suspendați în derby-ul cu Sebișul (scor 3-1). Confruntarea începe sâmbătă, la ora 15 pe „Stadionul Dragostei” din Ocna Mureș.

Formații probabile:

Ocna Mureș: Angeru – F. Morar, Vaidasigan, L. Dan, Cl. Marcu – P. Man – S. Șimandi, Hidișan, S. Culda, A. Gherman (Coltor) – Val. Drăgan.

Cermei: Gârlea – Polgar, Varga, Nistor, Sabău – Ciubotariu – Mager, Prună, Vezan, Deta – Capătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button