Gloria LT CermeiȘoimii Lipova

Ecourile unui derby în sens unic; Anca: „Atitudine și determinare, nu avem presiunea locului 1” v.s. Sabău: „Eșec simțit până în măduva oaselor”





Nici cel mai optimist fan al Cermeiului nu ar fi pariat pe o victorie atât de clară a echipei favorite în derby-ul de podium cu conjudețeana Șoimii Lipova. Dar, „sămădăii” au făcut un meci aproape perfect, au atacat în valuri șubreda defensivă a fostului lider, care adună după „manita” de azi nu mai puțin de 17 goluri încasate în cele 6 runde din 2019. Cu două mai mult decât în toate cele 15 etape ale turului.

În schimb, Cermeiul leagă al treilea succes la rând și al doilea derby arădean câștigat pe teren propriu, după 3-1 cu Sebișul. Iar punctele, coroborate cu eșecul surprinzător de pe teren propriu al Cugirului în fața Devei, o duc pe Gloria Lunca Teuz în premieră pe primul în acest sezon. „O victorie meritată, am avut atitudine și determinare. Băieții au respectat exact ceea ce am pregătit la antrenament, îi felicit pe toți. Avem un lot numeric și valoric echilibrat, oricine poate fi titular. Astăzi s-a demonstrat acest lucru, absolut toți băieții au intrat cu plus. Nu avem presiunea locul 1, luăm fiecare meci în parte, vedem ce putem face, iar la final tragem linie. Mai sunt 9 etape, oricine poate să bată pe oricine în această serie”, a spus Radu Anca, antrenorul noului lider al seriei a IV-a.

Este mai mult decât evident că lucrurile nu se leagă pentru lipovani de la startul returului. Chiar dacă s-au făcut 8 puncte, este clar că așteptările erau mai mari de la o formație ce a dominat autoritar campionatul în toamna lui 2018. Acum, „șoimii” sunt de nerecunoscut în apărare, acolo unde se clatină din toți rărunchii. „Felicit adversarii pentru modul cum au jucat. Noi am simțit eșecul până în măduva oaselor și sper să învățăm ceva din el. În rest, nu prea mai este nimic de zis. Eu le-am cerut jucătorilor să nu se uite la clasament nici când eram pe primul loc, la fel le spun și acum când suntem pe locul 2. Nu mă apuc acum să dau în jucători, sunt ai mei, îi pregătesc și îi respect. Am pierdut și vom analiza unde am greșit și ce ne lipsește pentru a reveni pe primul loc. Sunt convins că marți, cu Crișul, vom avea altă atitudine, vine repede acest meci și mă bucur de acest lucru. Este presiune când te apropii de obiectiv, dar, dacă vrei performanță, trebuie să știi să gestionezi această presiune. Și eu ca antrenor și ei, ca jucători”, a spus Flavius Sabău, tehnicianul „alb-albaștrilor”.

În etapa intermediară programată la mijlocul săptămânii viitoare, atât Cermeiul, cât și Lipova, au parte de adversari extrem de incomozi. „Sămădăii” își pun locul 1 în joc la Dumbrăvița, iar lipovani termină socotelile cu arădene, întâlnind-o la Pîncota, pe Crișul, echipa de pe locul 6.









8 comentarii

  1. No’ … ni mă la ăștia ghie la Cermei! I-or bătut rău pă făloșii aia ghie la Lipova … ăia cică îs bănățeni!
    No iacă și Radu Anca o demonstrat că îi antrenor… În ciuda lu’ fraieru’ ăla ghie la Uta Covaci Salonta…. care tăchie le știe! Dapăi să îi fie rușinie și să nu mai poarte grija noastă…. jucători… antrenori… suporteri…. că dacă ar fi bani am promova la pas! La ii iestă bani… da atât!
    Așe dragi sămădăi!
    Hai domnu’ Bulza cu ceva susțânători pe lângă dumetale ca să facem o figură extraordinară cu promovarea Cermeiului pântru că iacă să poatie! Trupa asta die acuma tătă îi numa’ talent șî suflet!
    Doamne fii cu ii și cu tăți dă pă lângă echipă!

    0
    0
  2. Nu vorbi daca nu stii,,este la limitele minime permise de relgulament,si nu e mai mic ca cel din Bujac stai linistit,,de ce vreti voi astia rautaciosi sa umbriti munca echipei,chiar nu va pot intelege.

    0
    0
    1. de ce sunteti rai s-au frustrati,lica samadau nu doarme,noi ca el furam prin fotbal puncte de la bogati si am ajuns pe primul loc mai departe doamne ajuta si sanatate la toti aradani

      0
      0
  3. No’ așe fotbal n-am prea văzut nici în Liga I-a. Fain fu’! Bravo sămădăilor! Capu’ sus Lipova. Tăt inainte! Cel mai bun să câștije! Fotbal frumos, competitie curata, ambitii sportive de ambele parti! Semne bune! Daca pestele de la cap se-mpute, apai fotbalul nost din ligiile inferioare se insanatoseste! Chiar conteaza cine promoveaza? Eu cred ca aici conteaza doar sa fiii cel mai bun!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button