UTA AradzTOP ARTICOLE

Rămâne UTA în picioare în disputele de acasă cu Chindia? „Întâlnim o echipă omogenă, pragmatică și experimentată, dar și cu puncte slabe”





În ultimele sezoane, UTA și Chindia și-au disputat un loc direct promovabil în elită, dar, pe rând, fiecare dintre ele s-au mulțumit cu prezențe la barajul contra unei prim divizionare. „Bătrâna Doamnă” în campionatele 2015-2016 și 2016-2017, iar târgoviștenii în 2017-2018. Gruparea de sub Turnul Chindiei pare să fie ceva mai insistentă și se află și în acest an în „cărți” pentru un loc sub soarele Ligii I, în timp ce la Arad se vorbește despre construcția unei formații care să atace promovarea cu toată forța începând din vară.

Așadar, de la înălțimea locului 2, Chindia ar trebui să plece cu prima șansă în disputa de mâine, de la Arad. Numai că dâmbovițenii nu au câștigat niciun meci în „fieful” UTA-ei în ultimele sezoane, fie că vorbim despre partidele disputate pe „Motorul” (în sezonul regulat sau play-off) sau Șiria. De altfel, singurul punct din cele 15 posibile puse în joc în ultimii trei ani a fost luat pe „Otto Grefner” pe 3 iunie 2017 (2-2). Iar statistica e un factor important, de luat în seamă, mai ales când vorbim despre echipe apropiate ca valoare.

Cert este că trupa târgovișteană stă mai bine la capitolul experiență, omogenitate și soluții viabile pe banca de rezerve. „Întâlnim o echipă cu mare experiență, care joacă de foarte mult timp împreună, cu un antrenor care nu mai are nevoie de nicio prezentare (n.a. Viorel Moldovan) și cu un joc cu multe puncte forte. Stau foarte bine atât colectiv, cât și individual, pot să schimbe două trei sisteme de joc înainte sau pe parcursul unui joc cu aceiași fotbaliști, fără a face schimbări de pe bancă. Dar, ceea ce e și mai de apreciat la ei este că sunt o echipă foarte pragmatică. Spun asta și pentru că 60-70% din golurile lor sunt marcate din faze fixe și – în același timp – tratează bine și faza de apărare. În atac au soluții cam la același nivel, jucători precum Cherchez, Vali Alexandru, Florea, care a jucat și la UTA și Neicuțescu. Așadar, vom avea în față o echipă foarte bună foarte omogenă, iar noi trebuie să ne ridicăm la nivelul ei. Mai mult decât atât, să sperăm că vom fi montați 100%, iar din ceea ce am observat până azoi (n.a. miercuri, ziua conferinței de presă săptămânale) suntem pe drumul cel bun. Încercăm să ne adunăm atât medical, cât și fizic și mental, în așa fel încât la ora jocului să dispunem de cea mai bună formație pe care am putea-o alinia. Cel mai important este ca jucătorii să fie sănătoși când aud primul fluier, căci și așa dispunem deja de absențe importante, cea mai mare fiind cea a lui David Miculescu, juniorul în jurul căruia ne-am creat jocul de atac. În fine, am vorbit doar de plusurile Chindiei, dar au și puncte slabe, pe care le-am identificat și de care încercăm să profităm”, spune Cristian Păcurar, antrenorul secund al „roș-albilor”, cel care va conduce echipa arădeană din nou de pe bană în absența lui Ionuț Popa, aflat tot în concediu medical. La capitolul jucători, UTA nu se va putea baza pe fundașul Manea și mijlocașii Coulibaly, Stahl și Miculescu. Totodată, Kanda este incert.

Delegația Chindiei pleacă astăzi, la prânz spre București, după-amiază fiind programat un antrenament, iar seara deplasarea cu avionul până la Timișoara. Cu excepția lui Alin Dudea, de curând operat după o fractură la deget, toți jucătorii din lot sunt apți pentru confruntarea cu UTA, una care poate aduce echipa dâmbovițeană și mai aproape de obiectivul stabilit la începutul sezonului, promovarea în Liga I. „Mergem la Arad să câștigăm. Avem nevoie de toate punctele și de un moral foarte bun în perspectiva jocului de acasă cu Academica Clinceni”, a prefațat președintele Chindiei, Marcel Ghergu, disputa cu „roș-albii”, pentru db-sport.ro.

Formația din Târgoviște s-a impus la limită în ultimul joc oficial din Liga a II-a, 1-0 cu ACS Poli, duminica trecută pe „Eugen Popescu”, victorie care o ține pe locul 2 în clasament. „Ne va aştepta un meci infernal la Arad. În ultimul meci au pierdut cu 3-0 la Metaloglobus, iar cu un meci înainte au făcut egal acasă cu Pandurii Târgu Jiu, rezultate care nu i-au avantajat deloc. Nu va fi uşor deloc pentru noi. În plus, va fi ceva mai greu şi pentru că vom juca pe un teren sintetic. Sper să ne pregătim cât mai bine şi să ne întoarcem bucuroşi de la Arad. Campionatul se va juca până la capăt, fiind foarte echilibrat. Finalul de sezon se anunţă tot mai greu”, a declarat antrenorul „roș-albaștrilor”, Viorel Moldovan, pentru site-ul oficial al clubului.

Formații probabile:

UTA: Orlic – Ivan, El Hasni, Șeroni, Copaci – Melinte, Hrezdac, Neagu – Ciucur, Rus, Kanda.

Chindia: Aioani – Martac, Bg. Şandru, Leca, D. Panait – Neguţ, D. Novac, Liv. Mihai, Andr. Şerban – D. Florea, Cherchez.

Arbitri: Sergiu Popa (Aiud – Alba) – Bogdan Dragoș și Constantin Cantemir (ambii din Făgăraș). Rezervă: Narcis Bodocan (Cluj)

Observatori FRF: Zaharia Ciev (Timișoara) și Radu Bîtea (Oradea)

Partida de sâmbătă, 20 aprilie, e programată la ora 13 și va fi transmisă în direct de Digi Sport1, TelekomSport și Look TV, dar și în format live-text de sportarad.ro.

FOTO: Ciprian Petcuț

3 comentarii

  1. La nume sonore ,, arădenii nu sunt inferiori ! La ei mai cunoscuți prin A sunt Liviu Mihai și Florea . Departe de noi de a nu recunoaște sudura superioară a lotului. demonstrată prin parcurs . Totodată ,Cherchez la ei nu este peste Rus . Au și puncte slabe. Unul e Aioanei Nu e portar care aduce puncte fiind necopt. Totul e sa ajungi pe la el ,fiind bine păzit Meciul nu e deloc inegal. Bafta. și. Hai UTA !!

    0
    0
  2. Liviu Mihai este motorul echipei dar bineanteles ca si ceilalti sunt buni ,mai ales la loviturile libere si cornere !!! Vom vedea ce o sa fie !!!

    0
    0
  3. Eu sunt de parere ca de data aceasta,pe UTA noastra nu exista nici o presiune majora.Poate ca doar noi suporterii am fi si primele de joc.Am spus la plural.”Primele”.
    Nici nu m-ar deranja anumite aspecte,doar sa vad dorinta si abnegatie maxima din partea baietilor UTA-ei.Nu mai vreau sa vad nervi,reprosuri,certuri si avertismente incasate gratuit,dar nici umilinta.Am vazut cu totii ca daca vor neaparat,apasa pe acceleratie.
    Succes!HAI UTA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button