Fotbal judetean

Reacții după Felnac – Pecica 0-2: Ciba: „Meci frumos ce a ținut spectatorii până la sfârșit la teren” v.s. Stupar: „Începem să vedem și posibilii adversari de la baraj” + FOTO





Progresul Pecica a mai trecut un „hop” în drumul spre titlul de campioană județeană și implicit dreptul de a disputa barajul de promovare în Liga 3-a. Un autogol al lui R. Fritea și penalty-ul transformat în prelungiri de Arsene au încheiat invincibilitatea Victoriei Felnac în anul calendaristic 2019, chiar pe cocheta arenă „Momir Dușan”, păstorită acum de Alex Sabău.

Fără Crișan (suspendat) și pierzându-l și pe Maxim (accidentat după o jumătate de oră de joc), Lucian Ciba a făcut ce a putut din punct de vedere tactic. VI-FE s-a lăsat dominată din punct de vedere teritorial, însă, cu excepția a două-trei faze, nu a riscat prea mult în defensivă. Și, totuși, seria fără înfrângeri avea să se încheie la 8 partide. „Mă bucur că am avut un parcurs bun și mi-am dovedit mie și jucătorilor că am făcut treabă bună din iarnă încoace. Să nu uităm că Pecica a stat săptămâna trecută în campionat, în timp ce noi am avut parte de un teren cu noroi la Sântana și apoi un meci de Cupă la fel de solicitant împotriva aceluiași adversar. Era clar că nu vom fi prea proaspeți și, totuși, îmi pare rău că am luat goluri din faze fixe. În rest, am stat destul de bine în teren, nu le-am dat multe spații, ne-am strâns bine în zona mingii, cred că a fost un meci frumos ce a ținut suporterii la teren până la finalul partidei. Dacă era vreo 5-6 la zero pentru Pecica probabil lumea pleca mai repede. Sper să avem continuitate cu rezultatele bune până la finalul campionatului”, a spus Lucian Ciba, antrenorul felnăcanilor.

La +12 puncte față de Sântana cu 6 etape înainte de finalul stagiunii, Pecica se poate gândi și la adversarul de la baraj, iar, astăzi, pe primul loc în Liga 4-a  este Retezatul Hațeg. „Ne bucurăm pentru rezultat, dar și de prima repriză pe care am jucat-o. Am întâlnit o echipă bună, destul de organizată, care a demonstrat în acest retur că a crescut și s-a dezvoltat în bine. Am obținut cele trei puncte, nu putem uita că repriza a doua a fost mai slabă decât prima. Felicit adversarul și noi ne gândim la meciurile următoare. Dacă menținem distanța, putem deja să ne interesăm de ce se întâmplă în Hunedoara și poate să începem să vedem pe viu posibilii adversari de la baraj”, a declarat și Dan Stupar, „principalul” Progresului.

Galerie FOTO Felnac – Pecica 0-2

Mijlocașul de 18 ani, Raul Moraru, a fost una dintre surprizele plăcute ale liderului la mijlocul terenului, lângă experimentatul S. Popa. „Este un copil cu foarte multă calitate, cu grad mare de acceptanță. Are viitorul în față, iar noi îi dăm multă încredere”, a mai spus fostul fundaș despre fotbalistul împrumutat de la UTA.

Altfel, printre cei aproximativ 200 de spectatori prezenți, ieri, la confruntarea cu liderul s-au aflat și primarul Ioan Malița și vicele Florin Brie, factori importanți în repunerea pe picioare a unei formații ce s-a chinuit în turul campionatului. Bineînțeles, alături de președintele Dan Ristin, revenit și el la club în toamna anului trecut.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button