Crisul Chisineu-CrișGloria LT Cermei

Crișul și Cermeiul ajung la ultimul derby arădean al stagiunii fără victorie în ultimele trei etape: „Echipele rănite sunt cele mai periculoase!”





Vinerea Mare programează ultimul derby stagional arădean în eșalonul trei al fotbalului românesc. La Chișineu Criș se întâlnesc două formații ce respiră aer de vacanță, deși, cel puțin oaspeții din Cermei ar mai avea ceva șanse să se agațe de ultimul tren ce duce în vârful ierarhiei. Însă, e clar că miza reală nu mai e aceeași prefigurată în iarnă, când cele două grupări se aflau pe podium și păreau capabile să ducă lupta pentru medalii până la capăt.

Crișul a plătit, însă, scump problemele de efectiv create de accidentările lui Tătar, Ianc și Modan și suspendarea pentru trei meciuri a lui Bozian. S-au pierdut puncte importante pe drum, deși au existat situații în care verdictul a fost neconform cu realitatea din teren, iar partidele cu Reșița, Avrig, Dumbrăvița și Galda stau mărturie. Dar, trecutul e trecut și „alb-albaștrii” își propun să încheie onorabil sezonul și mai ales să-și adjudece un derby județean în acest retur. „Ținem mult să facem o figură frumoasă în meciul cu Cermeiul. Jucăm acasă, am rămas puțin datori față de suporterii noștri după trei partide fără victorie și vrem să luăm toate punctele. Se vor înfrunta două echipe ce se cunosc foarte bine, e greu să ai secrete la un astfel de duel, așa că – probabil – determinare, atitudinea și inspirația de moment a jucătorilor vor face, în mare măsură, diferența. Personal, mă întâlnesc cu mulți foști colegi, actuali prieteni de la Cermei, împreună cu care am făcut, zic eu, o treabă bună. M-am simțit bine acolo, dar acum sunt la Crișul și voi da totul pentru echipa mea. Știindu-i pe cei de la Cermei, sunt sigur că vor dori să spele și ei impresia celor trei înfrângeri la rând, iar în fotbal echipele rănite sunt cele mai periculoase. Dar, jucăm acasă, și, zic eu, plecăm cu prima șansă”, spune Adrian Suslak, fotbalist de bandă stânga, folosit – însă – de Adi Abrudean mai ales în centrul liniei mediane în această primăvară. 0-1 cu Lipova, 1-1 cu Dumbrăvița și Galda sunt precedentele rezultate ale chișeuanilor.

În urmă cu două săptămâni, Gloria Lunca Teuz Cermei era liderul seriei a IV-a a Ligii a 3-a, dar cele trei eșecuri la rând fără gol marcat au trimis-o pe locul 5. Distanța de un loc pe podium e la o aruncătură de băț, însă o deplasare la Chișineu Criș e mereu complicată. „Vom face tot posibilul să încheiem seria neagră de trei înfrângeri consecutive, pentru că atmosfera din lot ne apasă. Vrem să-i demonstrăm în special președintelui Petre Bulza, dar și nouă și antrenorilor, că cele trei meciuri pierdute au fost accidente și, cu 3 puncte la Chișineu Criș, să rămânem acolo în plutonul fruntaș. Știm că vom avea în față o echipă bună, foarte motivată și ea, dar, pe de altă parte, lipsa de presiune din ambele tabere, ar trebui să facă din jocul de vineri unul deschis, frumos, demn de un derby județean. Cel puțin pentru noi, e un meci ca oricare altul pe care ne propunem să-l câștigăm pentru puncte, orgoliul nostru ca fotbaliști și, de ce nu, primele conducerii”, spune Victor Prună, mijlocașul împrumutat de la UTA în vara lui 2018.

Atacantul Crișului, Marius Matei, pare a fi singura absență certă a derby-ului de vineri, de la ora 17. Modan, respectiv Vezan au reluat ușor antrenamentele și ar putea prinde cel puțin un loc pe banca de rezerve.

Formații probabile:

Crișul: Mucha – Lazăr, Sabău, Al. Pavel, Siminic – Gâlcă, Clej, Suslak – Piț, Bozian, Ciornei.

Cermei: Gârlea – Polgar, Varga, Nistor, Sabău – Mager, Prună, Mihuța, Deta – Vlad – Capătă.

Arbitri: Dragoș Lunca (Cluj), Zoltan Torok (Cluj), Dragoș Popa (Băișoara – Cluj)

Observatori FRF: Zaharia Ciev (Timișoara), Mihai Lăzărescu (Târgu Jiu)









7 comentarii

    1. S-ar scrie „cam” nu „c-am” dar asa e …gramatica e cam grea pentru unii…nu e vina voastra ,ci a naturii….
      Adi Suslak…hai sa o dam la pace:))))

      0
      0
      1. ba tu esti destept foc! As mai zice cate ceva dar este saptamana mare si mai trec cu vederea! SARBATOARE LUMINTA SI MINTE MAI MULTA!

        0
        0
  1. Frate! Da te pricepi la capre! N-ai vrea tu sa vopsesti ouale si sa belesti iedu la toti samadaii!? Ai noroc, ca-s cam putini, da tari! Sper sa vedem un meci bun, de „care pe care” ca samadaii n-or sa se lase!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button