UTA AradzTOP ARTICOLE

Încă un debut din generația 2001 a UTA-ei în Liga 2-a! Salka: „Rezultat mincinos, greșeala de la golul 2 al adversarului sper să mă călească”

Deplasarea și debutul pentru juniorii utiști născuți în anul 2001. După Oroian, la Balotești și I. Gavrilă, la Metaloglobus, a venit rândul lui Denis Salka să bifeze primele sale minute la nivelul Ligii a 2-a a fotbalului românesc.

Căpitanul generației „roș-albe”, pregătită de Sandu Gaica și Adi Ungur, a intrat pe teren în ultimul minut de joc al disputei de la Petroșani, cu Eneregticianul, în locul lui Kanda. „Am apelat la Salka și pentru că aveam nevoie de un om în plus la mijloc, acolo unde adversarul l-a introdus pe Popescu”, a explicat Cristi Păcurar introducerea fotbalistului de 17 ani.

Din păcate, arădeanul a comis faultul din care chiar Alex Popescu a egalat direct din lovitură liberă. „Nu pot fi prea fericit pentru debutul în Liga 2-a, căci am comis o greșeală importantă. Am faultat aproape de marginea careului în minutele de prelungire și am fost egalați. Domnul antrenor mi-a spus să joc simplu, să am tupeu în joc, dar într-un moment de neatenție am agățat piciorul adversarului după ce acesta a pendulat. Scorul de egalitate e puțin mincinos la cum a jucat echipa noastră în special în prima repriză. Îmi cer scuze față de colegi și suporteri, sper ca această greșeală să mă călească și să-mi ajut cu adevărat echipa când se va mai apela la mine”, spune Salka.

Și, într-adevăr, puternicul fotbalist ar mai putea primi șanse pe acest final de campionat, acum că UTA este tot mai departe de zona periculoasă a clasamentului. „Încetul cu încetul ni se dă încredere și nouă, jucătorilor de 2001, sper să fim cu toții la înălțime. Sigur, s-ar putea să mai greșim la început, dar vom face tot posibilul să muncim mai mult și să trecem repede peste emoțiile debuturilor în Liga 2-a”, a adăugat tânărul utist.

Denis Salka a început fotbalul la UTA în vara anului 2007 sub comanda lui Leo Pința. Din 2011 este antrenat de Sandu Gaica, fiind alături de Zamfir și Haloș, cei mai vechi componenți ai grupei. Postul său de bază este cel de mijlocaș central, dar în ultimele două sezoane a fost reprofilat ca fundaș central. „Nu contează ce post prefer, joc unde e nevoie de mine!, e mesajul fotbalistului arădean.

2 comentarii

  1. Vremea mieilor. Ne gândim din ce in ce mai mult la cum va arăta echipa sezonul care se apropie cu pași repezi Cu ce antrenor și cu ce portari și câte și mai câte ! Cât privește juniori vor intra in lotul de 22 cei cu calități de. ,,berbeci”.

    0
    0
  2. nu e nimic ,capul sus si pe mai departe ,asa te calesti ,eu iti spun un „bravo”si curaj..vad ca mai sint doi de debutat ,Zamfir si Halos ,oare pe cind si cei doi ? cred ca la Halos e mai usor de” debutat”, in schimb la Zamfir ,sansele sint aproape deloc ,la portari e mai greu si toti vor portari cu experienta,iar daca vii de la juniori e mai greu ..dar totusi ..oare ?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button