Fotbal judetean

Glonț evitat spre final, înainte de meciurile cu primele clasate: Victoria Zăbrani – Șoimii Șimand 3-1





După trei etape în care nu a mai pus la păstrare nici măcar un punct, dar nici nu a găsit drumul spre porțile adverse, Victoria Zăbrani era chemată să treacă de o formație a Șimandului lipsită cinci dintre titularii săi. R. Caba, C. Morariu, Șulea, Ghergar și Ujog nu au făcut parte din efectivul trupei lui Jany Ruska, improvizațiile din rândul juniorilor apărând în special în linia mediană.

Și, totuși, „șoimii” au rezistat binișor ritmului impus de gazde în primele 45 de minute. Ba, mai mult, chiar înainte de pauză, au și marcat prin șutul plasat al lui Gheorghieș, co-autor fiind și Crișan, fundașul „roș-albilor” intrând pe sub mingea centrată în careu.

Leo Pința a făcut două mutări încă din debutul mitanului secund și jocul echipei sale a arătat mai bine. Chiar unul dintre fotbaliștii veniți de pe bancă a făcut 1-1, în minutul 54. Deschis pe zonă centrală de Gherghel, Mandache ea întors doi adversari în suprafața de pedeapsă și l-a executat pe Matiș cu un șut plasat. Văzând că se poate, Victoria a insistat din ce în ce mai mult în atac, dar tânărul Matiș a zburat din bară în bară și și-a salvat echipa. În plus, „centralul” Bogdan a anulat două goluri la semnalizările de offside ale colegei Sorina Betea.

Așadar, remiza a persistat și a fost nevoie de o execuție șireată pentru a aduce bucurie în tabăra gazdă. Simion a fost cel care a tras din unghi lateral dreapta și mingea s-a dus în „ațe”. Cu un minut înainte de final, efortul depus de Gherghel pe tot parcursul întâlnirii a fost concretizat prin reușita ce a închis partida. Fostul lipovan a șutat și el plasat din interiorul careului și Matiș nu a mai avut replică.

Succesul cade numai bine pentru Zăbrani, care mai capătă ceva moral înainte cu disputele cu primele echipe clasate: deplasare la Sântana și meci acasă, cu Pecica. „În prima repriză, nu am reușit să respectăm un lucru care de câteva etape nu prea îl respectăm și anume-apărarea să fie apărare. Adică să se respecte dublajul, marcajul, dar în partea a doua s-a văzut valoarea și pregătirea echipei. Exact cum am dominat echipa din Curtici în partea a doua, dar nu am reușit să finalizăm…Acum, cu foarte, foarte multe ocazii și cu încă două goluri anulate am reușit să obținem o victorie meritată, înaintea a două jocuri extraordinar de grele și a unui joc de Cupă.  Este, dacă vreți, un  bonus pentru echipa noastră această victorie”, susține Leontin Pința, antrenorul Zăbraniului, pentru site-ul oficial al clubului.

Fomații:

Zăbrani: Mitrea – Hojda (46 Mandache), I. Crișan (46 Bier), Hodan, Cojocaru – Nibu (72 Țuța), Simion – Takenori, Gherghel, Topai (90 Cioancă) – Băd.

Șimand: Matiș – Balint, Engelhardt, I. Ruska, Cl. Ujoc – D. Dobra (88 Cuc), Sechel – Mărcuș, Deloreanu (70 C. Achim), Balogh – Gheorghieș.

Arbitri: Loredan Bogdan – Sorina Betea, Andrei Pîslaru.

Observatori AJF: Mihai Jivan, Vasile Rad.

FOTO: victoria-zabrani.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button