Fotbal judetean

Portari inspirați la penalty-uri, oaspeții au găsit resursele revenirii pe tabelă: Unirea Sântana – Victoria Zăbrani 2-2





Două dintre formațiile cu pretenții ale Ligii a 4-a Arad și-au dat întâlnire la Sântana. De altfel, Unirea a ținut viu până astăzi campionatul, când – însă – indiferent de rezultatul partidei cu Victoria Zăbrani, pecicanii deveneau campioni.

Și, totuși, Sântana a fost extrem de motivată, în special în prima parte a meciului. Parlapan a avut două ocazii bune, de unu la unu cu portarul, dar a ratat. Nu același lucru, însă, l-a făcut Stanciu, care a primit o pasă peste apărare de la Istin și l-a executat pe Mitrea din 11 metri. Scorul pauzei putea fi egal dacă Victoria nu ar fi irosit un penalty, dictat la hențul în careu al lui Istin. Csurka, revenit pe teren după operația la spate, a ghicit execuția lui Gherghel și scorul pauzei a fost 1-0.

Dar, nici trupa lui Cuedan nu a fost mai brează de la punctul cu var. Țuța l-a faultat pe Radu Popa, care și-a asumat și responsabilitatea execuției, dar de această dată Mitrea a sărit în stânga sa și a parat. Totuși, Popa avea să se revanșeze cu centrarea din corner, de la golul doi, marcat cu capul de Istin. Dar, a venit minutul  65, când s-a dictat cel de-al treilea penalty al zilei. Bodea l-a faultat pe Gherghel și Zăbraniul s-a prezentat din nou la punctul cu var. De această dată, Hodan nu a mai greșit și scorul a devenit 2-1. Doar că oaspeții aveau să-și completeze revenirea pe tabelă cu 13 minute înainte de final. Gherghel a centrat de pe dreapta și Țuța a marcat dintre fundașii centrali adverși: 2-2, rezultat – în cele din urmă – echitabil.

Sântana terminase seria de trei partide fără victorie la Ineu, dar astăzi nu a reușit să profite de dublul avantaj avut până în minutul 65. „Un meci frumos, peste nivelul Ligii a IV-a. Nu am reușit să gestionăm bine avantajul pe care l-am avut. Este îngrijorător pentru mine că în două etape adversarii au primit trei lovituri de la 11 metri corecte, facem faulturi cu o nonșalanță uimitoare. Pot spune că astăzi s-au întâlnit două echipe bune ale campionatului, care au urmărit să nu piardă. Cu acest egal, noi ne păstrăm diferența față de Zăbrani și vedem ce se va întâmpla în ultimele trei etape, cum vom reuși să găsim resurse pentru a duce acest campionat până la sfârșit și să ne îndeplinim obiectivul”, a spus Dan Cuedan, antrenorul Unirii.

Zăbraniul bifează al doilea rezultat pozitiv la rând, după succesul de acasă cu Șimandul. „Mă bucur pentru această revenire, înseamnă că echipa este pregătită și poate duce fără probleme acest gen de jocuri. În jocurile cu Șimand și Curtici am dominat, astăzi meciul a fost deschis oricărui rezultat. Acest rezultat poate fi o mare bucurie pentru noi în prisma meciului de Cupă și chiar pentru jocul cu Pecica. Felicit echipa adversă și pe domnul Cuedan”, a punctat și Leo Pința, antrenorul Zăbraniului.

Formații:

Sântana: Csurka – Toader, De Palma, Paven, Istin – Tomuț (79 D. Morariu), Bodea – Parlapan (70 Signoriello), R. Popa, Prică – V. Stanciu (90 Politic).

Zăbrani: Mitrea – Hojda (46 Țuța), Hodan (83 Nibu), Pașcu, Topai – Simion, Bier – Gherghel, Cioancă (46 Cojoracu), Mandache (88 I. Crișan) – Băd.

Arbitri: Tudor Jurcă – Sebastian Pantea, Flavius Dreghici. Observatori AJF: Mircea Bondar, Daniel Scridon.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button