Cofinanțarea CNI pentru arena „Francisc Neuman” – „declinată de municipalitate”: „Firma constructoare trebuia să-și termine partea, echipa UTA merită o soartă mai bună”
Despre promovarea echipei fanion a Aradului nu s-a pus niciun moment problema în acest sezon competițional. Vidul legislativ cu privire la achitarea salariilor jucătorilor și antrenorilor a fost rezolvat de abia pe la jumătatea întrecerii, iar clubul, în lipsa unui sprijin important din mediul privat, a funcționat cum a putut, pe avarii. Inclusiv campania de achiziții a fost făcută luând în calcul acest aspect, pentru ca achizițiile din iarnă să nu dea nici ele randament maxim odată cu îmbolnăvirea lui Ionuț Popa, antrenorul care le-a și adus la Arad.
Fifor: „Tehnodomus trebuia să iasă de pe șantier și obiectivul trecut în cartea funciară pentru ca CNI-ul să-și poate face partea de investiții”
Ce va fi din vară încolo urmează să aflăm și după numirea unui nou antrenor principal, care – evident – va umbla din nou la lotul de jucători, însă un lucru rămâne cert. UTA nu se va întoarce prea rapid acasă, în Calea Aurel Vlaicu, noua arena aflându-se în construcție de 4 ani, 8 luni și 4 săptămâni (conform contorului de pe site-ul nostru) și nu există un termen exact de finalizare. La un moment dat, s-a vorbit și de o cofinanțare de 2,5 milioane de euro din partea Companiei Naționale de Investiții, care – însă – a fost oprită, iar Mihai Fifor a explicat și de ce. „Primăria municipiului Arad s-a poziționat fals în acest subiect, iar adevărul este unul singur. Compania Națională de Investiții, lucru afirmat și de directorul Companiei aici, la Arad, nu avea cum să preia obiectivul stadionului <<Francisc Neuman>>, dacă el nu era finalizat până la stadiul necesar preluării sale. Asta însemna că Tehnodomus, care construiește la nesfârșit acest stadion, să-și termine partea, să iasă din șantier, pentru ca apoi obiectivul să fie înscris la cartea funciară și predat cu toate actele în regulă către CNI, în așa fel încât aceasta să-și poată executa partea de lucrări. Asta însemna acoperirea arenei, gradenele și iluminatul (n.a. în urmă cu doi ani se discuta și de cheltuielile cu noul gazon). Din păcate, aceste proceduri nu s-au făcut niciodată și nu știm să vă explicăm de ce. Mi se pare de prost gust ca municipalitatea să arunce în spatele CNI sau a Guvernului ceea ce nu reușește să realizeze. Așadar, municipalitatea a declinat nevoia de sprijin din partea CNI. Dar, stadionul va fi gata într-o bună zi, nu știm când, dar va fi gata. Păcat că echipa UTA, un club de renume în fotbalul românesc ce merită o soartă mai bună, încă așteaptă. Între timp, vedem tot felul de improvizații, condițiile în care se antrenează și joacă echipa nu sunt în regulă, dar – din păcate – nu depinde de Guvernul României ca lucrurile să stea altfel. Mă bucur că domnul ministru, Bogdan Matei, e azi (n.a. sâmbăta trecută) la Arad pentru a realiza la fața locului necesitatea unor investiții într-un oraș care trăiește prin sport”, a spus senatorul de Arad din partea PSD.
Altfel, Primăria Arad a făcut deja licitații paralele pentru partea ce trebuie cofinanțată de CNI, prima dintre ele vizând gazonul, lucrările aflându-se la stadiul sistemului de drenaj și încălzire.
Program redus pentru sportivii de performanță la noul bazin de polo
Noul bazin de polo, din Subcetate, construit de MDRAP, prin CNI și-a deschis porțile de mai bine de o săptămână. Acum, bazinul e administrat de Primărie, prin firma Recons, care, cel puțin deocamdată, nu a fost prea inspirată în alcătuirea programului zilnic. Pentru sportul de performanță (polo și înot) sunt alocate doar două ore (intervalul 16-18), întâietate având publicul larg, care va plăti abonamente sau bilete de intrare. E adevărat, nici cluburile de specialitate nu și-au cerut cu tărie drepturile (echipele de polo urmând să se pregătească pe perioada verii la Pădurice), dar când vremea rea se întoarce ar fi o anomalie ca un bazin destinat în special sportului de performanță să aibă o altă destinație preferențială. „Dacă Primăria face programul și a alocat doar două ore pentru sportul de performanță la acel bazin e groaznic. Eu vreau doar să întreb, există vreun specialist pe sport, sau un departament care să ocupă de sport și ia decizii în consecință? Căci dacă agricultorul ia hotărâri cu privire la sportul de performanță, nu este deloc în regulă. MTS nu poate să intervină, să facă ea programul la bazinul administrat de o firmă a Primăriei, ci doar să sesizeze în scris sau prin mass-media această anomalie. Nu am nimic cu sportul de masă, dimpotrivă, avem multiple programe și pentru acesta, dar dacă acest bazin a fost construit pentru polo, ar trebui să fie folosit în primul rând de poloiști și de înotători de performanță și de abia după aceea de publicul larg. Și ne mai mirăm apoi de ce suntem în lumea a doua sau a treia când vorbim de polo sau alte sporturi care cândva făceau cinste acestei țări”, a menționat Bogdan Matei, ministrul tineretului și sportului, prezent la finalul săptămânii trecute la Arad.
Proiectul bazinului din Subcetate a fost realizat în conformitate cu normele Federației Internaționale de Natație Amatoare și cuprinde un bazin de competiție (cu o dimensiune de 33,33 m x 25 m și o adâncime de 2,30 m) şi un bazin de antrenament (de 25 m x 12.5 m și o adâncime variabilă între 1,20–1,60 m). Capacitatea maximă este de 166 de persoane/oră (pentru bazinul competițional), respectiv 65 de persoane/oră (pentru cel de antrenament). Clădirea din Subcetate este organizată pe trei nivele: subsol (utilizat ca spaţiu tehnic), parter (destinat bazinelor, holurilor de acces, vestiarelor şi anexelor – cabinet medical pentru control anti-doping, camere pentru arbitri și observatori, depozit materiale sportive) şi etaj (rezervat celor două tribune cu o capacitate totală de 400 de locuri şi circulaţiei spectatorilor).
Azi a expirat si ultimul termen la stadion.
Ce penalități a pus Primăria?
Inseamnă că stadionul nu-i un obiectiv interesant dacă se pun termene şi nimeni nu le respectă.
Peste aproximativ 3 saptamani se implinesc 5 ani de cand a inceput demolarea stadionului. Adica de 5 ani se lucreaza la un mini-stadion. Faceti o comparatie cu stadionul din Craiova, de exemplu, durata , cost, nr. locuri etc.
Suntem de rasul lumii, oameni buni!
Unde a resimtit dureri actuala administratie locala dupa ,,inaugurarea” de acum un an?
La Craiova nu a fost prima Gogu Maxilar demolatorul de stadioane,pe el nu il intereseaza stdionul ca nu e fanUTA el e fan „lozul” din comisioane!
D-le FIFOR , de ce nu a-ti intervenit pana acuma la ce se intampla cu stadionul cel nou pt. ca, sunteti la putere !? Este de domeniul fantasticului ca in aproape cinci ani de zile sa nu fie gata stadionul Francisc Noiman !? Totusi trebuia intervenit mai devreme d-le senator daca a-ti vazut ca se taraganeaza lucrarile la stadion in ritm de melc !!! FORTA UTA UTA UTA UTA !!!
In calitate de ce să intervină? Ii convine și lui situația, are motiv să dea in Falcă…iar Falcă are motiv să dea vina pe ăia de la PSD.
Așteptăm să vedem cu cât este penalizată, lunar, firma care construiește stadionul…in caz contrar, cred că se poate sesiza DNA-ul, pentru că banii cu care se construiește stadionul nu-s ai mamei lui Jiță. trimiși de la Brad, ci ai arădenilor.
Nu are cadru legal să poată intervenii! Tehnodomus și Falcă vor plății scump pt batjocura adusă ! Sper să-i văd colegi de celulă pe cei doi mafioți!
Inseamna ca, au fost o bataie mare intre partidele politice in toti acesti ani PSD – PNL si de PIERDUT AU AVUT NUMAI ARADENII inclusiv UTA. ARAD !?
Daca aveti cateva minute la dispozitie, v-as sugera sa reflectati la urmatoarele: la nivel national ,toate drumurile si investitiile in infrastructura din Moldova(unde baronii locali erau sefii Romaniei,in perioada 1994-2006, aproximativ) s-au facut prin furt de la bugetul national.Dar, s-au facut! Noi, dupa ce a venit ” motzu'”, ne-am laudat cu un credit de la BERD luat cu cea mai mica dobanda de pe piata la acea vreme.Dar cu dobanda! Mai apoi,omu’ s-o specializat.A invatat sa jongleze cu banii aradenilor.Asa s-a pricopsit si Tehno’ nush’ cum cu contractele privind modernizarea infrastructurii din Arad. Care modernizare, se vede .Oras european , ce sa mai.Oradea, Timisoara, Cluj Sibiu, Iasi, Miercurea Ciuc,etc. aste-s ZERO, pe langa REALIZARILE aradene. Bashca, am fost si primul oras care a renuntat la CET. Cheltuielile in perioada de iarna s-au dublt instantaneu, fata de iernile anterioare. Nici la capitolul taxe si impozite locale nu sta prost Aradul.Fruntas, intr-un clasament descrescator.Cat despre UTA, vedeti si voi.Deci, io nu zic ca rahatii astia de politicieni, mitici sau alti nu ne-ar tras-o sau ca Inca n’o fac, dar nu vi se pare ca si noi, aradenii avem partea noastra de vina? Ca vorba aia: Dolce far niente sau pasarea malai viseaza…Sa continui?
HAIDE UTA!!!
O analiza relativa….cine mai crede pe cine?
Cert este, ca mai putin si se implinesc 5(cinci) ani de batjocura si circ….
Ceea ce cred eu?Tehnodomusul,aceasta firma capusa,de-a casei Falca(una dintre ele), care si-a batut joc de atatea termene de finalizare..pasarela strand,pasaj cale ferata CET(doar doua dintre impotentele dovedite),trebuia sa-i fie reziliat contractul urgent,deja de la primul termen!Punct!
Ca sa intelegem mai bine cat de polivalenta este aceasta firma,Tehnodomus,acum monteaza si instrumente muzicale in sala de concerte a Filarmonicii,respectiv o Orga,cica nemaiauzita…!Au uitat de orgile din Catedrala Catolica,Biserica Rosie si cea din Moscheea Evreiasca!!!Un mucalit ar fi spus in concluzie ca „sta pisica in coada”!…ma rog….
Mor de curiozitate,acolo, cate termene le va accepta Maria-sa Falca si cat va mai dura aceasta impertinenta crasa fata de noi toti?
Nici nu mai are rost sa discutam..Mumia pisicii,tabacita,cat a ramas din ea,este inca aruncata dintr-o curte in alta,cu maxima nonsalanta si probabil ca inca nu am vazut,citit si auzit tot…Nimic nu ne-ar mai surprinde probabil…Sau ce ne-ar mai mira, sincer?
Cu durere mare,vad ca nici macar acei minimi muncitori care cladeau caramizi,au disparut…Curg siroaie de ape pe zidurile nou construite si caramizile sunt imbibate de apa…As paria iar si din nou ca vremea ploiasa i-a incurcat la maxim!
Ca si la noi…la nimeni!Ba mai mult,chiar si firma care ar trebui sa gazoneze,a disparut.Au lasat santuri cu furtune si cabluri,la margine atarnand….METEO,bata-l vina…
Precum pe Motorul,se va incepe cu o renovare!Trist,trist,trist!
Mumumin Giro, asa tine-ne la curent cu ce se mai lucreza la stadion, am crezut ca au terminat de montat scaunele si se lucreaza la garduri, alei de access, tunicheti,finisaje interioare.
Hahhaha, turnicheti???? …peisajul din jurul stadionului , pardon santierului ca inca nu arata ca un stadion , este dezolant , plin de boscheti , gunoaie si cladiri care stau sa cada ..intr-un cuvant dezastru!
Ce este mai nasol , e ca si firma din Giurgiu a lasat-o mai moale, acum nu stim daca fortati de ce-i de la tehnodomus care mai au de lucru in zona gazonului ori au vazut si ei ca in Arad merge si asa….
Oriunde in Europa , termene de” santiere mari” reamanate de n ori, firma constructoare plateste penalizari pana chiar construirea gratuita din banii proprii, dar la noi chiar nu intervine nimeni, politic, fisc, dna ?! In asa cazuri de batjocura totala a unei lucrari de o sala de sport.. Nicidecum arena de fotbal
Vise @adymax….vise desarte….Zona este plina de curve,prostituate pe „publi 24”,,pe la Ared-uri,terase….fara nici o treaba…Nici o sansa curanda….Ce stadion?Ce gluma trista?Se pisa politicienii pe UTA..Clar?Se rasuceste Baronul….in mormant….
Nu prea am timp,dar stai sa vezi ce plan ma apuca curand….Surpriza UTA-ei va fi mic copil….Asa…ca suporter….Stai pe aici….
Ce poate fi încă și mai grav e ca finalizarea la Neuman sa necesite alte fonduri ca la Tg. Jiu !! Scumpiri pe parcurs la materiale sau chiar la manopere care ,,scapa” in. prima analiza. Așa probabil se explica o cheltuiala mai mică la ,,,dezvoltarea” arenei Motorul. !! Atunci ce să-ți mai facă compania nationala. ?? Lucrările abandonate cer și ele reinoite . De asta au fugit și aia cu gazonul !