UTA Arad

Un an de la inaugurarea fictivă a stadionului „Francisc Neuman”: ”Un blestem ce a distrus identitatea echipei UTA tocmai la rădăcină”Se împlinesc aproape 5 ani de când Campioana Provinciei și-a părăsit casa pentru ca aceasta să fie recondiționată, transformată într-o arenă modernă, la actualele standarde europene. În exil pe „Motorul” sau Șiria, UTA nu a putut împlini visul suporterilor, revenirea în elita fotbalului românesc. Și, oricum, ce rost avea din moment ce echipa ar fost obligată să plece din oraș, chiar din județ, pentru a-și disputa partidele de pe teren propriu?

Sigur, au existat și greșeli ale conducerii administrative, antrenorilor și jucătorilor care s-au perindat pe la club, însă suporterii au ajuns să interpreteze ca un blestem tergiversarea la nesfârșit a lucrărilor de construcției a stadionului de  12500 de locuri. Aceiași suporteri care și-au reamintit azi că s-a împlinit un an de zile de când betoanele neasamblate din Calea Aurel Vlaicu au fost inaugurate fictiv, la mișto, în speranța că poate – totuși – rușinea va cuprinde autoritățile locale și firma de casă ce se face că lucrează la noul „Francisc Neuman”. Nici vorbă de așa ceva, pașii în față au fost mărunți și nici azi nu avem un termen exact pentru inaugurarea (de această dată, reală) a casei „roș-albe”.

Durerea și indignarea fanilor pentru că sunt tratați cu indiferență și chiar sfidați de mai marii orașului sunt exprimate în comunicatul de pe Facebook, de pe contul Ultras Arad:

”A realizat cineva că a trecut un an?

Pe 22 mai 2018 ne-am strâns cu toții în stradă, lângă șantierul de la stadion, pentru a cere finalizarea lucrărilor într-un mod inedit: am creat o inaugurare fictivă cu bilete de intrare și panglică.

Aproximativ 500 de arădeni au fost prezenți la protest, iar alte câteva sute au promovat acest eveniment. Acțiunea noastră a avut ecouri mari, știrile despre aceasta ajungând în media locală și națională. Împreună le-am arătat cât de important este clubul UTA pentru orașul Arad celor care au uitat acest lucru și am demonstrat faptul că fanii utiști reprezintă încă o voce puternică și o comunitate unită.

De la cei tineri, care s-au atașat de UTA din poveștile auzite în familie, până la cei mai în vârstă care au apucat să privească UTA triumfând, am strigat cât am putut de tare că ne dorim din nou performanțe în fotbal, ne dorim să ne bucurăm cât mai repede de noua casă care i se pregătește clubului nostru și ne dorim un club profesionist din toate punctele de vedere. Am făcut acest lucru manifestându-ne pașnic.

Din păcate s-a demonstrat încă odată că nimănui nu îi pasă de noi și cu atât mai puțin de acest mare simbol al orașului. Proiectul noii arene Francisc Neuman s-a transformat în timp, din ceea ce se dorea a fi un mare pas înainte, într-un blestem ce a distrus identitatea echipei UTA tocmai la rădăcină. Șantierul stadionului, plin de probleme despre care nu dorește să răspundă nimeni, a devenit reflecția a tot ce se întâmplă în ultimele sezoane în clubul nostru.
Când va fi terminat stadionul sau dacă va fi terminat vreodată nu știm să vă spunem, însă e clar că locul în care utiștii veneau odinioară ca într-un templu nu va mai aduna pentru multă vreme de acum încolo atâtea zâmbete și ochi visători ca înainte… chiar și după ce va fi finalizat. Noua înfățișare a casei noastre se clădește pe negativism și batjocură, iar arădenii s-au scârbit de mult deja de promisiuni nerespectate, așteptare și chin.

Bucuria revederii, peste cine știe cât timp, pe noul stadion modern, va fi mai degrabă un sentiment forțat pentru că Aradul nu va uita niciodată această perioadă neagră din istoria sa.

Peste o lună, pe 21 iunie, se împlinesc 5 ani de când am călcat pentru ultima dată pe stadion! Unii am îmbătrânit, alții au închis ochii pe veci și nu vor mai apuca să se întoarcă ,,acasă”…”11 comentarii

 1. Blestemele Mariei Tănase să se lipească de toți cei care iși bat joc de nervii, banii și pasiunea arădenilor.

  0
  0
 2. Pasaje cu termene de finalizare depasite, distrugerea spatiilor verzi, canalizari care se infunda, piste de biciclete neomologate, strandul Arad, distrus, cladirile istorice cu fatade neangrijite, gunoiul intre blocuri, etc. De ce stadionul Uta, sa nu se incadreze in cele descrise mai sus?! Din pacate Aradul a ajuns un fel de sat sau comuna. Nu mai are nimic din parfumul de altadata. Parca am locui intr-o garsoniera insalubra. Ma doare ce a ajuns orasul meu. „Pe 26 mai votam.”

  0
  0
 3. Da..perfect punctat…O maxima bataie de joc la adresa tot mai putinilor suporteri adevarati…Ma refer la cei care s-au deplasat la Siria,Motorul,indiferent de conditii meteo…si cei care sustinem neconditionat,abonati sau nu…
  Da!Foarte dureros cum o mana de politicieni isi permit sa faca din UTA noastra o cacialma….(nu am cuvinte)..pot sa se considere Mafalda…Noi doar vedem si daca ne este permis,mai si comentam…
  Iata si Pandurii….Stadion nou,dar vine depunctarea de la FIFA,9 puncte pentru datorii si zboara in acest caz direct in liga a 3-a…
  Pai si atunci?Mai oameni buni…dar si-au facut un stadion la standarde europene….Noi visam Liga 1-i…fara terenuri macar de antrenament…O conlucrare perfecta cu comenduirea ni se spune la aceasta conferinta de la Hotel Central(nimic nou sub soare),dar nimeni nu vorbeste ca Primaria da cu mana dreapta si cu cea stanga incaseaza minut cu minut,chirie pe terenurile Sega,ICRTI,Sannicolau,inclusiv Motorul..si nu putini bani…Din ce cauza nu se scrie si despre asta?
  Cum adica este un parteneriat?Iti dau cu o mana si te jefuiesc cu zece?Asta inseamna sustinere locala?
  Nu!Deloc!Asta inseamna o capusare pornita din cabinetul 1….
  Lasa,lasa….ii vine randul si lui Falca….mai putin timp….Ticaie ceasul DNA-ului…Totul se plateste in viata,mai devreme sau mai tarziu….Celula este rezervata,langa Mazare…Il vor insoti Tehnodomus,Sylcotrans si Paniprod,cel putin…Da,da….Doar putina rabdare…

  0
  0
 4. Atit timp cit se fac ca lucreaza la stadion aceasta firma Tehnodomus nu se va finaliza niciodata trebueie inlaturati si sa vina o firma capabila,exemple de lucrari nefinalizate de aceasta firma exista o gramada efectivi sunt incapabili sa mai lucreze.

  0
  0
 5. Comentarii si iar comentarii din nou aici in mediul online…….fara niciun orizont.
  Cand ne punem pe treaba si chiar facem ceva?
  Am spus si in iarna cand ne-am intalnit la OLP, hai sa facem din acest retur o campanie agresiva fata de Ghita sa folosim toate mijloacele posibile ca atunci cand deschide un ziar, telefonul sau merge pe teren sa nu vada altceva in fata ochilor decat ca acest stadion nu e gata.
  Nici in peluza in acest retur nu sa afisat nimic special, nu sa scandat nimik de Ghita sau de stadion….
  De conducerea clubului ce sa mai spui? Nuci macar o declaratie ca am vrea sa ne intoarcem pe FN ca se vb cu Ghita pt urgentarea lucrarilor., nimic, nimic……..

  0
  0
 6. Zvonistica (http://www.ratt.ro/forum/index.php?showtopic=2732&st=140 ) spune că aceași minunată firmă face si lucruri „bune”. Specializați fiind in diverse , se pare ca au reusit performanța sa blocheze cel putin o arteră principală din Timisoara , unde „construiesc ” in acelasi ritm (de aproape 2 ani) si cu aceeasi incompetența ,unul sau chiar două poduri alăturate in acelasi timp. După experiența noastră le putem spune timisorenilor ca – cu putin noroc – la viitoarea Capitala Europeana a Culturii vor avea podurile realizate (… recomand ocolirea acelor poduri si / sau traversarea in mare pas alergator a respectivelor lucrari de artă – dacă acestea vor fi vreodată finalizate).
  Mă îngrijorează însă faptul ca la un moment dat ( poate vom reuși să mai apucăm momentul ) ne vom regăsi în casa UTA-ei , casă realizată de Doreii firmei sus menționate.
  Alianța Vestului ,se vede , are si efecte „pozitive” – schimbul firmelor de casă fiind unul din aceste efecte …

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button